20 Tips Untuk Pembeli Rumah Pertama

1 – Pastikan Lokasi
Pastikan dahulu lokasi di mana anda nak beli rumah pertama anda dan kenapa anda memilih lokasi tersebut. Adakah anda memilih lokasi tersebut kerana dekat dengan tempat kerja anda atau pasangan anda, atau kerana dekat dengan rumah mak bapak anda atau sebagainya

2 – Pastikan Bajet
Pastikan dulu berapa kelayakan anda untuk membuat pinjaman rumah. Setelah tahu kelayakan dan kemampuan anda, baru anda boleh bajet berapa harga rumah yang anda mampu beli

3 – Pastikan Kemudahan Keperluan Anda
Pastikan apa kemudahan-kemudahan yang anda benar-benar perlukan. Mungkin anda memang benar-benar perlukan rumah yang dekat dengan surau kerana ibu bapa anda tinggal bersama anda dan dia suka pergi ke surau

4 – Kira Kos Mula Membeli Rumah
Kira semua kos-kos yang terlibat untuk mula membeli rumah. Kos-kos ini termasuk deposit, guaman, MOT dan sebagainya

5 – Kira Kos Pembaikan
Kira juga kos-kos untuk membaikpulih rumah tersebut jika rumah tersebut dibeli dalam keadaan yang rosak sana-sini

6 – Kira Kos Penyelenggaraan
Kira kos yang perlu anda tanggung setiap bulan selain daripada kos bayaran balik kepada bank. Kos ini termasuk kos penyelenggaraan dan insurance

7 – Kira Kos Pengangkutan
Kira kos pengangkutan untuk anda dan pasangan anda pergi balik kerja. Kira kos minyak dan tol. Kira jugak kos menghantar anak-anak anda pergi ke sekolah

8 – Fahami kandungan Surat Tawaran Pembelian
Sebelum anda menandatangi Surat Tawaran Pembelian, fahami dulu isi kandungan surat tersebut. Tanya ejen hartanah yang anda berurusan sekiranya ada perkara yang anda tidak pasti

9 – Periksa Rekod CCRIS Dan CTOS
Periksa dahulu rekod CCRIS dan CTOS anda sebelum anda membuat permohonan pinjaman. Sekiranya CCRIS atau CTOS anda tak “cantek”, cantikkan dulu untuk selama sekurang-kurangnya 6 bulan sebelum anda memohon pinjaman

10 – Sediakan Dokumen Pinjaman
Sediakan semua dokumen-dokumen yang diperlukan untuk membuat pinjaman. Untuk individu, dokumen yang penting ialah slip gaji 3 bulan, penyata bank 3 bulan, penyata KWSP terkini, Borang B, Borang EA, surat pengesahan jawatan, penyata simpanan Tabung Haji atau ASB jika ada

 

Dapatkan ebook Anak Dara Beli Rumah ‘Sub-Sale’ Sekarang. Klik Sini

11 – Kenalpasti Jenis Pinjaman Dan Bank
Selidik beberapa jenis pinjaman daripada beberapa bank untuk mendapatkan pinjaman yang terbaik mengikut profil peribadi anda

12 – Kenalpasti Peguam
Cari peguam hartanah yang mempunyai rekod cemerlang dalam menguruskan transaksi jual beli hartanah. Jangan cari peguam sebab dia kawan anda semata-mata

13 – Bersedia Untuk Komit
Pinjaman rumah adalah tanggungan terbesar dalam perbelanjaan anda. Ia juga adalah komitmen paling lama dalam hidup anda. Jika anda sekarang menyewa RM1,000 dan anda bercadang untuk membeli rumah sendiri dengan tanggungan RM2,000, pastikan keputusan anda ini betul di landasannya

14 – Bersedia dengan Exit Strategi
Walaupun anda membeli rumah dan bercadang untuk tinggal sehingga pencen, fikirkan apa yang anda akan buat dengan rumah anda sekiranya anda ditakdirkan perlu berpindah rumah selepas beberapa tahun atas sesuatu sebab. Adakah anda boleh sewakan rumah itu dengan aliran tunai positif atau adakah anda boleh jual balik rumah tersebut dengan harga yang lebih tinggi

15 – Meletakkan Deposit Bukannya Idea Buruk
Ada pembeli yang sudah bersedia dengan deposit tetapi mengambil pinjaman 100% dan menggunakan deposit tersebut untuk membuat pelaburan lain dengan harapan akan dapat pulangan lebih tinggi. Tetapi pelaburan tersebut akhirnya mengalami kerugian. Kalau anda sudah meletakkan deposit, pinjaman anda pasti lebih rendah, tanggungan bulanan anda pasti lebih rendah dan faedah anda pasti lebih rendah

16 – Cari Pembiayaan Bantuan
Cuba survey jenis-jenis pembiayaan yang disediakan oleh agensi-agensi kerajaan untuk pembeli rumah pertama. Periksa kelayakan dan syarat-syarat untuk pembiayaan tersebut. Pembiayaan ini termasuk MyDeposit dan sebagainya

17 – Periksa Status Rumah
Periksa dahulu status rumah tersebut melalui dokumen-dokumen seperti surat perjanjian jual beli atau geran. Jika statusnya pajakan, berapa tahun lagi baki pajakannya, geran induk atau geran individu, lot bumi atau lot terbuka

18 – Ketahui Prosedur Membeli Rumah
Tanya ejen hartanah anda apakah prosedur-prosedur yang terlibat do sepanjang proses pembelian rumah tersebut dari saat anda membayar deposit sehingga anda mendapat kunci. Pastikan berapa lama tempoh yang diambil untuk selesai transaksi pembelian rumah anda

19 – Kenalpasti Jenis Insurans
Kaji beberapa jenis insurans yang anda boleh ambil untuk melindungi pinjaman dan rumah anda. Insurans ini perlu memenuhi matlamat dan bajet anda. Ada insurans yang sesuai untuk rumah yang hendak disimpan lama dan ada yang sesuai untuk rumah yang hendak dijual dalam masa terdekat

20 – Jangan Ragu-Ragu
Apabila anda sudah jumpa rumah yang memenuhi kriteri anda, jangan ambil masa terlalu lama untuk mendapat pendapat dan pandangan orang-orang lain dan lambat membuat keputusan. Jangan tunggu dan lihat kalau-kalau harga pasaran akan menurun atau ekonomi akan turun kerana hartanah yang sangat baik takkan kekal lama.

5 Perkara Saya Jangkakan Dalam Hartanah Tahun 2017

1. Tahun yang bagus untuk penyewa


Tahun 2017 akan menyaksikan banyak rumah baru akan siap. Ramai pemilik rumah akan berada dalam keadaan terdesak untuk bersaing mencari penyewa. Ketika rumah sewa lebih banyak daripada penyewa, tuan rumah terpaksa berperang memberikan harga yang lebih rendah daripada jiran, walaupun pada harga yang lebih rendah daripada apa yang tuan rumah ini perlu bayar kepada bank. Penyewa akan ada lebih banyak pilihan dan peluang untuk berunding kadar sewa dengan tuan rumah.

2. Rumah mampu milik akan menjadi trend


Apabila pasaran hartanah naik pada tahun 2010-2014, hampir apa saja yang dijual oleh pemaju akan habis direbut. Melihat kepada pasaran ekonomi yang baik ketika itu, banyak pemaju membina rumah ‘High End’ yang berharga lebih RM1,000,000. Tetapi malangnya tahun 2015 dan 2016, bila rumah-rumah ‘High End’ ini siap, ekonomi tidak lagi sihat seperti sebelumnya. Akibatnya telah ada banyak lambakan rumah-rumah ‘High End’ sehinggakan ada projek yang sudah siap dengan CCC (Sijil Kelayakan Menduduki) tetapi masih ada unit yang tidak terjual lagi.

Melihat kepada fenomena ini, pemaju akan beralih arah membina lebih banyak rumah mampu milik yang mendapat permintaan yang tinggi berbanding segmen produk  yang lain. Ini ditambah pula dengan galakan daripada kerajaan untuk pemaju membina lebih banyak rumah mampu milik.

3. Saiz rumah lebih kecil


Tatkala pemaju akan banyak menyediakan rumah mampu milik dengan harga yang lebih murah daripada projek-projek sebelum ini, akan ada tekanan kepada pemaju untuk mengurangkan kos. Salah satu tindakan yang akan diambil oleh pemaju untuk mengurangkan kos dan membuatkan unit-unit mereka lebih mampu milik ialah dengan menawarkan rumah yang berkeluasan lebih kecil.

Sebelum tahun 2009, saiz apartment yang berukuran 1,100 kps menjadi kelaziman. Pada tahun 2010-2015 saiz 900 kps pula sudah boleh diterima oleh pembeli. Tahun 2017 ke atas akan menyaksikan lebih banyak unit yang ditawarkan dengan keluasan antara 700-900 kps.

4. Selatan Greater KL lebih menjadi tumpuan


Melihat kepada harga hartanah yang semakin tinggi di dalam Kuala Lumpur, pembeli akan mencari rumah yang lebih mampu untuk dimiliki. Bagi pembeli yang inginkan rumah-rumah bertanah seperti rumah teres, mereka ada pilihan yang banyak di kawasan Selatan Greater KL. Kawasan Selatan Greater KL ini meliputi kawasan di selatan lebuhraya SILK dan SKVE yang meliputi kawasan Kajang, Semenyih, Bangi, Cyberjaya, Salak Tinggi dan Nilai. Banyak projek-projek pemaju akan siap pada tahun 2017.

Kemudahan infrastruktur baru yang akan siap dan akan mula dibina akan lebih mengiurkan pembeli untuk membeli rumah di kawasan Selatan Greater KL. Antara infrastruktur yang akan siap ialah MRT SBK Sg Buloh-Kajang yang akan siap pada pertengahan tahun 2017 dan MRT SSP Sg Buloh-Serdang-Putrajaya yang akan siap pada tahun 2022.

PERCUMA ! TEKNIK LANGSAI HUTANG RUMAH 10 TAHUN         >> KLIK SINI <<

5. Peminjam rumah perlu prihatin kepada perubahan kadar faedah


Semenjak 2009 kadar faedah telah naik dan naik seperti tak nak jatuh. Sehinggalah apabila Gabenor Bank Negara Muhammad Ibrahim mula mengambil alih jawatan daripada Zetty Akhtar Aziz, perkara pertama yang beliau lakukan ialah menurunkan OPR (Overnight Policy Rate) kepada 3% menyebabkan kadar faedah mula turun sedikit setelah sekian lama.

Tahun 2017 sangat sukar diramal samada Bank Negara akan mengubah OPR atau tidak ekoran ketidaktentuan dalam politik negara. Ini telah terbukti berlaku sebelum PRU ke-13 yang lalu di mana banyak ura-ura Bank Negara akan mengubah OPR tetapi akhirnya tidak menjadi kenyataan sehinggalah selesai PRU ke-13.

Peminjam pinjaman rumah perlu peka dengan perubahan OPR ini kerana jika mereka tidak bertindak sepatutnya sekiranya OPR berubah, mereka boleh kerugian sehingga berpuluh ribu ringgit atas faedah. Sekiranya OPR berubah yang menyebabkan kadar faedah juga berubah, peminjam harus membuat penyelarasan bayaran bulanan mereka.

Tips Hartanah – Lebuhraya CSR Kuala Lumpur – Kota Bharu

image

Untungla Orang Kelantan

Bila dah siap lebuhraya CSR KL – KB melalui Merapoh ni nanti boleh la balik raya ke Kelantan kurang dari 24jam perjalanan berasap dalam kereta macam sekarang 🙂

Saper nak tips hartanah lagi ?

Follow Facebook Aziz Ahmad

Pasaran Hartanah 2016

image

Angin Sudah Bertukar Arah

Satu statement yang saya dengar daripada ramai property speaker ialah dalam tempoh 6 bulan tahun ini, bulan ini menyaksikan paling ramai orang hadir ke property talk.

image

image

image

Mungkin ini petanda ramai orang sudah mula berani masuk semula ke pasaran hartanah.
Mungkin separuh masa kedua tahun ni lebih banyak rumah terjual.

Tapi sebelum beli rumah, belajar dulu la yer. Jangan nanti angan2 nak melabur dalam hartanah tapi akhirnya melebur dalam hartanah.

Follow Facebook Aziz Ahmad

Tips Hartanah – Train Baru LRT Kelana Jaya

image

Train LRT baru yang akan digunakan di Kelana Jaya line extension bermula 30 Jun ini.

Gerabak LRT yang lama kalau buat rumah compact best jugak kan ?

Saper nak lagi tips hartanah ?

Follow Facebook Aziz Ahmad

Tips Hartanah – KIP Sentral Booster Hartanah Salak Tinggi

image

Untung la orang Kota Warisan
========================

Tak lama lagi Kip Sentral @ Sepang akan siap. 10 min jer dari KLIA.

4 tahun lepas rumah flat low cost di Kota Warisan boleh beli RM40K. Sekarang dah RM100K.

Untungla awak…

Saper nak tips lagi ?

Follow Facebook Aziz Ahmad

Tips Hartanah – Xiamen University Booster Hartanah di Salak Tinggi

image

Untungla orang kat KLIA
====================

Tak lama lagi Xiamen University akan siap. 1st batch 168 orang dah ada. 2nd batch 300 dah ada. Hujung tahun ni akan ada 1400 student.

September ni Sunsuria akan launch apartment Olive sebelah Xiamen University. Harga dari RM383,999.

Nak lagi tips hartanah ?

Follow Facebook Aziz Ahmad

### Sila berikan komen anda di bawah

Ejen Hartanah Berpengalaman Shah Alam

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

Sudah tentu anda tidak boleh menilai kecekapan ejen hartanah itu jika anda tidak mengenalinya secara peribadi. Tapi anda boleh menilai tahap kecekapan dan profesionalisma mereka melalui perkara-perkara berikut :

1. Anda Google ‘search’ nombor telefon ejen hartanah tersebut. Gunakan beberapa kombinasi nombor telefon seperti berikut kerana kadang-kadang mereka menggunakan format nombor yang berbeza.

Contoh jika no telefonnya 0123456789, gunakan kombinasi nombor ini:

0123456789

012 3456789

012 345 6789

012 3456 789

012-3456789

012-345 6789

012-3456 789

Jika anda menggunakan satu kaedah sahaja, anda mungkin tidak jumpa maklumat ejen hartanah tersebut. Lihat jumlah ‘Found’ hasil carian anda. Bandingkannya dengan ejen-ejen hartanah yang lain. Daripada jumlah ini anda dapat bayangkan betapa aktifnya ejen hartanah tersebut menggunakan internet marketing sebagai medium pemasarannya.

90% pembeli memulakan carian rumah untuk dibeli di internet. Bayangkan betapa besarnya pengaruh internet dan betapa pentingnya ejen hartanah itu menonjolkan diri mereka di dunia internet ini.

google search 1 1

2. Anda Google ‘search’ nama ejen hartanah tersebut dan lihat berapa jumlah carian

google search 2 1

 

Kami Mengalu-alukan anda untuk LIKE facebook page Hartanahguru dan berinteraksi dengan kami di sana.Terima kasih kerana sudi menjadi Fan kami.

Hartanahguru FB Cover

Ejen Hartanah Berpengalaman Bandar Baru Nilai

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

Sudah tentu anda tidak boleh menilai kecekapan ejen hartanah itu jika anda tidak mengenalinya secara peribadi. Tapi anda boleh menilai tahap kecekapan dan profesionalisma mereka melalui perkara-perkara berikut :

1. Anda Google ‘search’ nombor telefon ejen hartanah tersebut. Gunakan beberapa kombinasi nombor telefon seperti berikut kerana kadang-kadang mereka menggunakan format nombor yang berbeza.

Contoh jika no telefonnya 0123456789, gunakan kombinasi nombor ini:

0123456789

012 3456789

012 345 6789

012 3456 789

012-3456789

012-345 6789

012-3456 789

Jika anda menggunakan satu kaedah sahaja, anda mungkin tidak jumpa maklumat ejen hartanah tersebut. Lihat jumlah ‘Found’ hasil carian anda. Bandingkannya dengan ejen-ejen hartanah yang lain. Daripada jumlah ini anda dapat bayangkan betapa aktifnya ejen hartanah tersebut menggunakan internet marketing sebagai medium pemasarannya.

90% pembeli memulakan carian rumah untuk dibeli di internet. Bayangkan betapa besarnya pengaruh internet dan betapa pentingnya ejen hartanah itu menonjolkan diri mereka di dunia internet ini.

google search 1 1

2. Anda Google ‘search’ nama ejen hartanah tersebut dan lihat berapa jumlah carian

google search 2 1

 

Kami Mengalu-alukan anda untuk LIKE facebook page Hartanahguru dan berinteraksi dengan kami di sana.Terima kasih kerana sudi menjadi Fan kami.

Hartanahguru FB Cover

Ejen Hartanah Berpengalaman Seri Kembangan

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

Sudah tentu anda tidak boleh menilai kecekapan ejen hartanah itu jika anda tidak mengenalinya secara peribadi. Tapi anda boleh menilai tahap kecekapan dan profesionalisma mereka melalui perkara-perkara berikut :

1. Anda Google ‘search’ nombor telefon ejen hartanah tersebut. Gunakan beberapa kombinasi nombor telefon seperti berikut kerana kadang-kadang mereka menggunakan format nombor yang berbeza.

Contoh jika no telefonnya 0123456789, gunakan kombinasi nombor ini:

0123456789

012 3456789

012 345 6789

012 3456 789

012-3456789

012-345 6789

012-3456 789

Jika anda menggunakan satu kaedah sahaja, anda mungkin tidak jumpa maklumat ejen hartanah tersebut. Lihat jumlah ‘Found’ hasil carian anda. Bandingkannya dengan ejen-ejen hartanah yang lain. Daripada jumlah ini anda dapat bayangkan betapa aktifnya ejen hartanah tersebut menggunakan internet marketing sebagai medium pemasarannya.

90% pembeli memulakan carian rumah untuk dibeli di internet. Bayangkan betapa besarnya pengaruh internet dan betapa pentingnya ejen hartanah itu menonjolkan diri mereka di dunia internet ini.

google search 1 1

2. Anda Google ‘search’ nama ejen hartanah tersebut dan lihat berapa jumlah carian

google search 2 1

 

Kami Mengalu-alukan anda untuk LIKE facebook page Hartanahguru dan berinteraksi dengan kami di sana.Terima kasih kerana sudi menjadi Fan kami.

Hartanahguru FB Cover

Ejen Hartanah Berpengalaman Puchong

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

Sudah tentu anda tidak boleh menilai kecekapan ejen hartanah itu jika anda tidak mengenalinya secara peribadi. Tapi anda boleh menilai tahap kecekapan dan profesionalisma mereka melalui perkara-perkara berikut :

1. Anda Google ‘search’ nombor telefon ejen hartanah tersebut. Gunakan beberapa kombinasi nombor telefon seperti berikut kerana kadang-kadang mereka menggunakan format nombor yang berbeza.

Contoh jika no telefonnya 0123456789, gunakan kombinasi nombor ini:

0123456789

012 3456789

012 345 6789

012 3456 789

012-3456789

012-345 6789

012-3456 789

Jika anda menggunakan satu kaedah sahaja, anda mungkin tidak jumpa maklumat ejen hartanah tersebut. Lihat jumlah ‘Found’ hasil carian anda. Bandingkannya dengan ejen-ejen hartanah yang lain. Daripada jumlah ini anda dapat bayangkan betapa aktifnya ejen hartanah tersebut menggunakan internet marketing sebagai medium pemasarannya.

90% pembeli memulakan carian rumah untuk dibeli di internet. Bayangkan betapa besarnya pengaruh internet dan betapa pentingnya ejen hartanah itu menonjolkan diri mereka di dunia internet ini.

google search 1 1

2. Anda Google ‘search’ nama ejen hartanah tersebut dan lihat berapa jumlah carian

google search 2 1

 

Kami Mengalu-alukan anda untuk LIKE facebook page Hartanahguru dan berinteraksi dengan kami di sana.Terima kasih kerana sudi menjadi Fan kami.

Hartanahguru FB Cover

Ejen Hartanah Berpengalaman Putrajaya

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

Sudah tentu anda tidak boleh menilai kecekapan ejen hartanah itu jika anda tidak mengenalinya secara peribadi. Tapi anda boleh menilai tahap kecekapan dan profesionalisma mereka melalui perkara-perkara berikut :

1. Anda Google ‘search’ nombor telefon ejen hartanah tersebut. Gunakan beberapa kombinasi nombor telefon seperti berikut kerana kadang-kadang mereka menggunakan format nombor yang berbeza.

Contoh jika no telefonnya 0123456789, gunakan kombinasi nombor ini:

0123456789

012 3456789

012 345 6789

012 3456 789

012-3456789

012-345 6789

012-3456 789

Jika anda menggunakan satu kaedah sahaja, anda mungkin tidak jumpa maklumat ejen hartanah tersebut. Lihat jumlah ‘Found’ hasil carian anda. Bandingkannya dengan ejen-ejen hartanah yang lain. Daripada jumlah ini anda dapat bayangkan betapa aktifnya ejen hartanah tersebut menggunakan internet marketing sebagai medium pemasarannya.

90% pembeli memulakan carian rumah untuk dibeli di internet. Bayangkan betapa besarnya pengaruh internet dan betapa pentingnya ejen hartanah itu menonjolkan diri mereka di dunia internet ini.

google search 1 1

2. Anda Google ‘search’ nama ejen hartanah tersebut dan lihat berapa jumlah carian

google search 2 1

 

Kami Mengalu-alukan anda untuk LIKE facebook page Hartanahguru dan berinteraksi dengan kami di sana.Terima kasih kerana sudi menjadi Fan kami.

Hartanahguru FB Cover

Ejen Hartanah Berpengalaman Cyberjaya

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

Sudah tentu anda tidak boleh menilai kecekapan ejen hartanah itu jika anda tidak mengenalinya secara peribadi. Tapi anda boleh menilai tahap kecekapan dan profesionalisma mereka melalui perkara-perkara berikut :

1. Anda Google ‘search’ nombor telefon ejen hartanah tersebut. Gunakan beberapa kombinasi nombor telefon seperti berikut kerana kadang-kadang mereka menggunakan format nombor yang berbeza.

Contoh jika no telefonnya 0123456789, gunakan kombinasi nombor ini:

0123456789

012 3456789

012 345 6789

012 3456 789

012-3456789

012-345 6789

012-3456 789

Jika anda menggunakan satu kaedah sahaja, anda mungkin tidak jumpa maklumat ejen hartanah tersebut. Lihat jumlah ‘Found’ hasil carian anda. Bandingkannya dengan ejen-ejen hartanah yang lain. Daripada jumlah ini anda dapat bayangkan betapa aktifnya ejen hartanah tersebut menggunakan internet marketing sebagai medium pemasarannya.

90% pembeli memulakan carian rumah untuk dibeli di internet. Bayangkan betapa besarnya pengaruh internet dan betapa pentingnya ejen hartanah itu menonjolkan diri mereka di dunia internet ini.

google search 1 1

2. Anda Google ‘search’ nama ejen hartanah tersebut dan lihat berapa jumlah carian

google search 2 1

 

Kami Mengalu-alukan anda untuk LIKE facebook page Hartanahguru dan berinteraksi dengan kami di sana.Terima kasih kerana sudi menjadi Fan kami.

Hartanahguru FB Cover

Ejen Hartanah Berpengalaman Kajang

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

Sudah tentu anda tidak boleh menilai kecekapan ejen hartanah itu jika anda tidak mengenalinya secara peribadi. Tapi anda boleh menilai tahap kecekapan dan profesionalisma mereka melalui perkara-perkara berikut :

1. Anda Google ‘search’ nombor telefon ejen hartanah tersebut. Gunakan beberapa kombinasi nombor telefon seperti berikut kerana kadang-kadang mereka menggunakan format nombor yang berbeza.

Contoh jika no telefonnya 0123456789, gunakan kombinasi nombor ini:

0123456789

012 3456789

012 345 6789

012 3456 789

012-3456789

012-345 6789

012-3456 789

Jika anda menggunakan satu kaedah sahaja, anda mungkin tidak jumpa maklumat ejen hartanah tersebut. Lihat jumlah ‘Found’ hasil carian anda. Bandingkannya dengan ejen-ejen hartanah yang lain. Daripada jumlah ini anda dapat bayangkan betapa aktifnya ejen hartanah tersebut menggunakan internet marketing sebagai medium pemasarannya.

90% pembeli memulakan carian rumah untuk dibeli di internet. Bayangkan betapa besarnya pengaruh internet dan betapa pentingnya ejen hartanah itu menonjolkan diri mereka di dunia internet ini.

google search 1 1

2. Anda Google ‘search’ nama ejen hartanah tersebut dan lihat berapa jumlah carian

google search 2 1

 

Kami Mengalu-alukan anda untuk LIKE facebook page Hartanahguru dan berinteraksi dengan kami di sana.Terima kasih kerana sudi menjadi Fan kami.

Hartanahguru FB Cover

Tips Hartanah : Semenyih South – Pusat Greater KL Bergerak ke Selatan

Semenyih South – Pusat Greater KL Bergerak ke Selatan

Pusat Greater KL Bergerak ke Selatan 2

Semenyih South – Pusat Greater KL Bergerak ke Selatan

Bahagian 2

Sebelum ini kita bercerita tentang Kuala Lumpur. Selepas itu Lembah Kelang. Sekarang biasakan diri untuk bercakap tentang Greater KL pulak. Kalau kita tengok peta Greater KL yang dibuat oleh Ho Chin Soon Research, kita dapat lihat yang pusat atau titik tengah kepada pembangunan Greater KL sedang bergerak ke arah Selatan Greater KL.

Pergerakan ini disebabkan oleh rancaknya pembangunan di sekitar KLIA, Cyberjaya, Putrajaya, Bangi, Kajang dan Semenyih.
Di Semenyih sahaja terdapat banyak perbandaran (township) baru yang sedang dan akan dibangunkan oleh pemaju-pemaju besar. Antaranya :

1. EcoHill. Pemaju: SP Setia. 675 ekar
2. Garden City. Pemaju: Country Garden. 723 ekar
3. Broga Villa. Pemaju: Island and Peninsular.: ~ 200 ekar
4. Mutiara Hill. Pemaju: Boustead. ~ 1700 ekar
5. Glengowrie Estate. Pemaju: Sime Darby. 803 ekar
6. Ecohill 2 @ Setia Emas. Pemaju: SP Setia. 1011 ekar
7. Ecomajestic. Pemaju: Ecoworld.1543 ekar
8. Ecomajestic 2. Pemaju: Ecoworld. 484 ekar
9. Pelangi Semenyih 2. Pemaju: MKH.~ 200 ekar
10. Semenyih South. Pemaju: UMLand. ~ 300 ekar

Tips Hartanah :
Hartanah di dalam perbandaran (township) lebih mahal sedikit berbanding hartanah di sekeliling. Tetapi hartanah di dalam perbandaran dibina oleh pemaju besar yang mempunyai rekod pembangunan yang boleh dipercayai.

Lagi Tips Hartanah Semenyih :

Tesco Semenyih
Lebuhraya LEKAS
Tol Semenyih
Tol EcoMajestic
Semenyih South Bypass

=====================================================================

Siapa Aziz Ahmad

Aziz Ahmad ialah pengasas Hartanahguru dan ejen hartanah berdaftar dengan Lembaga Penilai, Pentaksir dan Ejen Hartanah (LPPEH). Beliau juga adalah Pengurus di RESCOM Realty dan Ketua RESCOM Research. Beliau sering bergandingan bersama pasangannya Ross RESCOM dan dikenali sebagai Ross Aziz RESCOM. Dengan pengalaman bersama lebih dari 14 tahun dalam bidang hartanah, beliau telah membantu ramai klien membeli dan menjual hartanah idaman mereka. Aziz Ahmad juga sering memberi ceramah dan seminar berkaitan hartanah di pentas-pentas ekspo hartanah dan majlis pemaju. Untuk mendapatkan lebih banyak lagi tip hartanah, sila layari www.hartanahguru.com.

Follow Facebook Aziz Ahmad

AZIZ advisor

Tips Hartanah : Semenyih South – Pusat Greater KL Bergerak ke Selatan

Semenyih South – Pusat Greater KL Bergerak ke Selatan

Pusat Greater KL Bergerak ke Selatan

Semenyih South – Pusat Greater KL Bergerak ke Selatan

Bahagian 1

Sebelum ini kita bercerita tentang Kuala Lumpur. Selepas itu Lembah Kelang. Sekarang biasakan diri untuk bercakap tentang Greater KL pulak. Kalau kita tengok peta Greater KL yang dibuat oleh Ho Chin Soon Research, kita dapat lihat yang pusat atau titik tengah kepadah pembangunan Greater KL sedang bergerak ke arah Selatan Greater KL.

Kenapa ?

1. Pergerakan ke timur terbatas kerana faktor geografinya yang bergunung-ganang seperti Banjaran Titiwangsa yang menyukarkan pembangunan

2. Pergerakan ke barat terbatas kerana bertemulaut Selat Melaka di Pelabuhan Kelang

3. Pergerakan ke utara sedikit perlahan kerana pembangunan ekonomi dan industri yang agak perlahan ke bahagian utara

Banyak pembangunan lebih tertumpu di bahagian selatan Greater KL seperti KLIA, CYberjaya, Bangi, Kajang dan Semenyih. Pembangunan banyak tertumpu di bahagian ini kerana banyak pemaju telah berjaya membeli tanah-tanah estet yang luas melebihi 200 ekar untuk membolehkan mereka membina sebuah perbandaran dengan infrastuktur dan kemudahan-kemudahan awam yang teratur dan terancang.

Tips Hartanah :
Hartanah di dalam perbandaran (township) lebih mahal sedikit berbanding hartanah di sekeliling. Tetapi hartanah di dalam perbandaran dibina oleh pemaju besar yang mempunyai rekod pembangunan yang boleh dipercayai. Hartanah ini juga berada dalam perbandaran yang mempunyai banyak kemudahan awam dan komersil yang terancang.

Lagi Tips Hartanah Semenyih :

Tesco Semenyih
Lebuhraya LEKAS
Tol Semenyih
Tol EcoMajestic
Semenyih South Bypass

=====================================================================

Siapa Aziz Ahmad

Aziz Ahmad ialah pengasas Hartanahguru dan ejen hartanah berdaftar dengan Lembaga Penilai, Pentaksir dan Ejen Hartanah (LPPEH). Beliau juga adalah Pengurus di RESCOM Realty dan Ketua RESCOM Research. Beliau sering bergandingan bersama pasangannya Ross RESCOM dan dikenali sebagai Ross Aziz RESCOM. Dengan pengalaman bersama lebih dari 14 tahun dalam bidang hartanah, beliau telah membantu ramai klien membeli dan menjual hartanah idaman mereka. Aziz Ahmad juga sering memberi ceramah dan seminar berkaitan hartanah di pentas-pentas ekspo hartanah dan majlis pemaju. Untuk mendapatkan lebih banyak lagi tip hartanah, sila layari www.hartanahguru.com.

Follow Facebook Aziz Ahmad

AZIZ advisor

Tips Hartanah : Semenyih South – Semenyih South Bypass Booster Hartanah

Semenyih South – Semenyih South Bypass

Semenyih South Bypass

Ketahui bagaimana booster hartanah seperti Semenyih South Bypass mempengaruhi harga hartanah

Semenyih South – Semenyih South Bypass

Hartanah Semenyih pernah berada dalam kegelapan selama lebih kurang 10 tahun. Saya panggil peristiwa ini “Semenyih Sedekad dalam kegelapan”. Siapa yang beli rumah di Bandar Rinching atau Bandar Tasik Kesuma pada permulaannya ramai yang kecewa sebab harga rumah mereka tak naik harga pun. Sewa pun rendah. Ramai yang menjual rumah mereka pada harga rugi. Ada yang terpaksa menjual rumah mereka kerana tak sanggup lagi membayar hutang bank.

Sehingga Lebuhraya dibuka pada tahun 2009. Lebuhraya LEKAS menjadi “Booster” atau Pemangkin baru kepada pasaran hartanah di Semenyih. Semenjak itu, harga rumah di Semenyih mula naik.Lebuhraya LEKAS telah membuatkan Semenyih terasa dekat untuk dihubungi dari Kuala Lumpur dan Seremban. Perjalanan ke Putrajaya, Bangi, Nilai dan Seri Kembangan menjadi lebih mudah dan menyenangkan.

Tak lama lagi tol Ecomajestic akan dibuka di Perbandaran baru Ecoworld iaitu Ecomajestic. Tol ini akan memberi akses terus dari Lebuhraya Lekas ke Ecomajestic dan keluar di Selatan Bandar Tasik Kesuma dan utara Semenyih South.

Semenyih South Bypass atau Jalan Pintas ke Semenyih South pula akan dibina meneruskan perhubungan jalan dari Ecomajestic ke Ecomajestic dan terus ke Semenyih South. Jalan pintas ini akan menjadi “Booster” atau Pemangkin baru untuk pembangunan hartanah di Semenyih. Antara yang mendapat kesan terus daripada “Booster” ini ialah Semenyih South.

Tips Hartanah :
“Booster” sangat diperlukan dalam pasaran hartanah yang tidak menentu. Kaji “Booster” yang akan dibina di kawasan sekitar rumah yang anda ingin beli supaya harga rumah anda nanti boleh naik dan memberi pulangan pelaburan. Kaji juga kebarangkalian dan kesan jika “Booster” tersebut tidak menjadi.

Lagi Tips Hartanah Semenyih :

Tesco Semenyih
Lebuhraya LEKAS
Tol Semenyih
Tol EcoMajestic
Semenyih South Bypass

=====================================================================

Siapa Aziz Ahmad

Aziz Ahmad ialah pengasas Hartanahguru dan ejen hartanah berdaftar dengan Lembaga Penilai, Pentaksir dan Ejen Hartanah (LPPEH). Beliau juga adalah Pengurus di RESCOM Realty dan Ketua RESCOM Research. Beliau sering bergandingan bersama pasangannya Ross RESCOM dan dikenali sebagai Ross Aziz RESCOM. Dengan pengalaman bersama lebih dari 14 tahun dalam bidang hartanah, beliau telah membantu ramai klien membeli dan menjual hartanah idaman mereka. Aziz RESCOM juga sering memberi ceramah dan seminar berkaitan hartanah di pentas-pentas ekspo hartanah dan majlis pemaju. Untuk mendapatkan lebih banyak lagi tip hartanah, sila layari www.hartanahguru.com.

Follow Facebook Aziz Ahmad

AZIZ advisor

Tips Hartanah : Semenyih South – Tol EcoMajestic Booster Hartanah

Semenyih South – Tol EcoMajestic

Tol EcoMajestic

Ketahui bagaimana booster hartanah seperti Tol EcoMajestic mempengaruhi harga hartanah

Semenyih South – Tol EcoMajestic

Hartanah Semenyih pernah berada dalam kegelapan selama lebih kurang 10 tahun. Saya panggil peristiwa ini “Semenyih Sedekad dalam kegelapan”. Siapa yang beli rumah di Bandar Rinching atau Bandar Tasik Kesuma pada permulaannya ramai yang kecewa sebab harga rumah mereka tak naik harga pun. Sewa pun rendah. Ramai yang menjual rumah mereka pada harga rugi. Ada yang terpaksa menjual rumah mereka kerana tak sanggup lagi membayar hutang bank.

Sehingga Lebuhraya dibuka pada tahun 2009. Lebuhraya LEKAS menjadi “Booster” atau Pemangkin baru kepada pasaran hartanah di Semenyih. Semenjak itu, harga rumah di Semenyih mula naik.Lebuhraya LEKAS telah membuatkan Semenyih terasa dekat untuk dihubungi dari Kuala Lumpur dan Seremban. Perjalanan ke Putrajaya, Bangi, Nilai dan Seri Kembangan menjadi lebih mudah dan menyenangkan.

Tak lama lagi tol Ecomajestic akan dibuka di Perbandaran baru Ecoworld iaitu Ecomajestic. Tol ini akan memberi akses terus dari Lebuhraya Lekas ke Ecomajestic dan keluar di Selatan Bandar Tasik Kesuma dan utara Semenyih South. Tol ini akan menjadi “Booster” atau Pemangkin baru untuk pembangunan hartanah di Semenyih.

Antara yang mendapat tempias daripada “Booster” ini ialah Ecomajestic, Setia Emas, Bandar Tasik Kesuma dan Semenyih South.

Tips Hartanah :
“Booster” sangat diperlukan dalam pasaran hartanah yang tidak menentu. Kaji “Booster” yang akan dibina di kawasan sekitar rumah yang anda ingin beli supaya harga rumah anda nanti boleh naik dan memberi pulangan pelaburan. Kaji juga kebarangkalian dan kesan jika “Booster” tersebut tidak menjadi.

Lagi Tips Hartanah Semenyih :

Tesco Semenyih
Lebuhraya LEKAS
Tol Semenyih
Tol EcoMajestic
Semenyih South Bypass

=====================================================================

Siapa Aziz Ahmad

Aziz Ahmad ialah pengasas Hartanahguru dan ejen hartanah berdaftar dengan Lembaga Penilai, Pentaksir dan Ejen Hartanah (LPPEH). Beliau juga adalah Pengurus di RESCOM Realty dan Ketua RESCOM Research. Beliau sering bergandingan bersama pasangannya Ross RESCOM dan dikenali sebagai Ross Aziz RESCOM. Dengan pengalaman bersama lebih dari 14 tahun dalam bidang hartanah, beliau telah membantu ramai klien membeli dan menjual hartanah idaman mereka. Aziz Ahmad juga sering memberi ceramah dan seminar berkaitan hartanah di pentas-pentas ekspo hartanah dan majlis pemaju. Untuk mendapatkan lebih banyak lagi tip hartanah, sila layari www.hartanahguru.com.

Follow Aziz Ahmad

AZIZ advisor

Tips Hartanah : Semenyih South – Tol Semenyih Booster Hartanah

Semenyih South – Tol Semenyih

Tol Semenyih

Ketahui bagaimana booster hartanah seperti Tol Semenyih mempengaruhi harga hartanah

Semenyih South – Tol Semenyih

Hartanah Semenyih pernah berada dalam kegelapan selama lebih kurang 10 tahun. Saya panggil peristiwa ini “Semenyih Sedekad dalam kegelapan”. Siapa yang beli rumah di Bandar Rinching atau Bandar Tasik Kesuma pada permulaannya ramai yang kecewa sebab harga rumah mereka tak naik harga pun. Sewa pun rendah. Ramai yang menjual rumah mereka pada harga rugi. Ada yang terpaksa menjual rumah mereka kerana tak sanggup lagi membayar hutang bank.

Sehingga Lebuhraya dibuka pada tahun 2009. Lebuhraya LEKAS menjadi “Booster” atau Pemangkin baru kepada pasaran hartanah di Semenyih. Semenjak itu, harga rumah di Semenyih mula naik.Lebuhraya LEKAS telah membuatkan Semenyih terasa dekat untuk dihubungi dari Kuala Lumpur dan Seremban. Perjalanan ke Putrajaya, Bangi, Nilai dan Seri Kembangan menjadi lebih mudah dan menyenangkan.

Tak lama lagi jalan pintas dari tol Semenyih ke Tesco Semenyih akan dibuka. Jalan pintas ini akan melalui Setia Ecohill dan terus keluar di Tesco Semenyih. Dengan terbuka jalan pintas ini, kita boleh “bypass” Pekan Semenyih yang selalu sesak tu dan terus keluar dekat Pelangi semenyih, Semenyih Parkland, Bandar Tasik Kesuma, Ecomajestic dan Semenyih South. Jalan pintas ini menjadi “Booster” atau Pemangkin baru untuk pembangunan hartanah di Semenyih.

Antara yang mendapat tempias daripada “Booster” ini ialah Bandar Rinching, Bandar Tasik Kesuma, Pelangi Semenyih dan Semenyih South.

Tips Hartanah:
Kaji “Booster” yang akan dibina di kawasan sekitar rumah yang anda ingin beli supaya harga rumah anda nanti boleh naik dan memberi pulangan pelaburan. Kaji juga kebarangkalian dan kesan jika “Booster” tersebut tidak menjadi.

Lagi Tips Hartanah Semenyih :

Tesco Semenyih
Lebuhraya LEKAS
Tol Semenyih
Tol EcoMajestic
Semenyih South Bypass

=====================================================================

Siapa Aziz Ahmad

Aziz Ahmad ialah pengasas Hartanahguru dan ejen hartanah berdaftar dengan Lembaga Penilai, Pentaksir dan Ejen Hartanah (LPPEH). Beliau juga adalah Pengurus di RESCOM Realty dan Ketua RESCOM Research. Beliau sering bergandingan bersama pasangannya Ross RESCOM dan dikenali sebagai Ross Aziz RESCOM. Dengan pengalaman bersama lebih dari 14 tahun dalam bidang hartanah, beliau telah membantu ramai klien membeli dan menjual hartanah idaman mereka. Aziz Ahmad juga sering memberi ceramah dan seminar berkaitan hartanah di pentas-pentas ekspo hartanah dan majlis pemaju. Untuk mendapatkan lebih banyak lagi tip hartanah, sila layari www.hartanahguru.com.

Follow Facebook Aziz Ahmad

AZIZ advisor

Tips Hartanah : Semenyih South – Lebuhraya LEKAS Booster Hartanah

Lebuhraya LEKAS

Lebuhraya LEKAS

Ketahui bagaimana booster hartanah seperti Lebuhraya Lekas mempengaruhi harga hartanah

Lebuhraya LEKAS

Hartanah Semenyih pernah berada dalam kegelapan selama lebih kurang 10 tahun. Saya panggil peristiwa ini “Semenyih Sedekad dalam kegelapan”. Siapa yang beli rumah di Bandar Rinching atau Bandar Tasik Kesuma pada permulaannya ramai yang kecewa sebab harga rumah mereka tak naik harga pun. Sewa pun rendah. Ramai yang menjual rumah mereka pada harga rugi. Ada yang terpaksa menjual rumah mereka kerana tak sanggup lagi membayar hutang bank.

Sehingga Lebuhraya dibuka pada tahun 2009. Lebuhraya LEKAS menjadi “Booster” atau Pemangkin baru kepada pasaran hartanah di Semenyih. Semenjak itu, harga rumah di Semenyih mula naik.

Antara yang mendapat tempias daripada “Booster” ini ialah Bandar Rinching, Bandar Tasik Kesuma dan Pelangi Semenyih.

Lebuhraya LEKAS telah membuatkan Semenyih terasa dekat untuk dihubungi dari Kuala Lumpur dan Seremban. Perjalanan ke Putrajaya, Bangi, Nilai dan Seri Kembangan menjadi lebih mudah dan menyenangkan. Pelaburan besar ini nampaknya dah berbaloi-baloi untuk penduduk Semenyih.

Tips Hartanah :
Rumah yang dekat dekat tol atau jalan keluar/masuk ke lebuhraya lebih bernilai daripada rumah yang terletak berdekatan atau sebelah lebuhraya.

Lagi Tips Hartanah Semenyih :

Tesco Semenyih
Lebuhraya LEKAS
Tol Semenyih
Tol EcoMajestic
Semenyih South Bypass

=====================================================================

Siapa Aziz Ahmad

Aziz Ahmad ialah pengasas Hartanahguru dan ejen hartanah berdaftar dengan Lembaga Penilai, Pentaksir dan Ejen Hartanah (LPPEH). Beliau juga adalah Pengurus di RESCOM Realty dan Ketua RESCOM Research. Beliau sering bergandingan bersama pasangannya Ross RESCOM dan dikenali sebagai Ross Aziz RESCOM. Dengan pengalaman bersama lebih dari 14 tahun dalam bidang hartanah, beliau telah membantu ramai klien membeli dan menjual hartanah idaman mereka. Aziz Ahmad juga sering memberi ceramah dan seminar berkaitan hartanah di pentas-pentas ekspo hartanah dan majlis pemaju. Untuk mendapatkan lebih banyak lagi tip hartanah, sila layari www.hartanahguru.com.

Follow Facebook Aziz Ahmad

AZIZ advisor

Tips Hartanah : Semenyih South – Tesco Semenyih Booster Hartanah

Semenyih South – Tesco Semenyih

Tesco Semenyih

Ketahui Bagaimana Booster Hartanah seperti Tesco Semenyih mempengaruhi harga hartanah.

Semenyih South – Tesco Semenyih

Hartanah Semenyih pernah berada dalam kegelapan selama lebih kurang 10 tahun. Saya panggil peristiwa ini “Semenyih Sedekad dalam kegelapan”. Siapa yang beli rumah di Bandar Rinching atau Bandar Tasik Kesuma pada permulaannya ramai yang kecewa sebab harga rumah mereka tak naik harga pun. Sewa pun rendah. Ramai yang menjual rumah mereka pada harga rugi. Ada yang terpaksa menjual rumah mereka kerana tak sanggup lagi membayar hutang bank.

Sehingga Tesco Semenyih dibuka pada tahun 2007. Tesco sebagai Hypermarket menjadi “Booster” atau Pemangkin baru kepada pasaran hartanah di Semenyih. Semenjak itu, harga rumah di Semenyih mula naik.

Antara yang mendapat tempias daripada “Booster” ini ialah Bandar Rinching, Bandar Tasik Kesuma dan Pelangi Semenyih.

Tesco pasti telah buat kajian mendalam mengenai populasi penduduk Semenyih sehingga berani membuka Hypermarket di situ. Pelaburan besar ini nampaknya dah berbaloi-baloi untuk Tesco dan penduduk sekitar

Tips Hartanah :
Rumah berdekatan Hypermarket lebih bernilai tinggi berbanding rumah yang jauh dari hypermarket

Lagi Tips Hartanah Semenyih :

Tesco Semenyih
Lebuhraya LEKAS
Tol Semenyih
Tol EcoMajestic
Semenyih South Bypass

=====================================================================

Siapa Aziz Ahmad

Aziz Ahmad ialah pengasas Hartanahguru dan ejen hartanah berdaftar dengan Lembaga Penilai, Pentaksir dan Ejen Hartanah (LPPEH). Beliau juga adalah Pengurus di RESCOM Realty dan Ketua RESCOM Research. Beliau sering bergandingan bersama pasangannya Ross RESCOM dan dikenali sebagai Ross Aziz RESCOM. Dengan pengalaman bersama lebih dari 14 tahun dalam bidang hartanah, beliau telah membantu ramai klien membeli dan menjual hartanah idaman mereka. Aziz Ahmad juga sering memberi ceramah dan seminar berkaitan hartanah di pentas-pentas ekspo hartanah dan majlis pemaju. Untuk mendapatkan lebih banyak lagi tip hartanah, sila layari www.hartanahguru.com.

Follow Facebook Aziz Ahmad

AZIZ advisor

KL South – Salak Perdana

KL South – Salak Perdana

Salak Perdana

Salak Perdana

Dahulu Taman Kenanga adalah projek terbengkalai semenjak tahun 1998.
Kemudian NCity ambil alih dan bina Salak Perdana. Mereka yang beli teres Taman Kenanga tahun 1998 beli pada harga lebih kurang RM110K. Bila NCity ambil alih, mereka perlu tambah sekitar RM40K. Total harga RM150K. Bulan Jun yang lepas saya jual Teres Salak Perdana pada harga RM390K. Hari ini harga teres Salak Perdana 20×70 tak kurang RM400K. NCity tidak lagi meneruskan projek Salak Perdana.

Kini Paramount Property telah ambil alih tanah seluas 230ekar dan akan bangunkan Greenwood @ Salak Perdana. Fasa pertama akan dilancarkan tidak lama lagi. Dengan design moden dan 4 bilik, 4 bilik air.

Di Bandar Baru Salak Tinggi, cuma ada 2 taman sahaja yang Freehold iaitu Taman Dahlia dan Taman Salak Perdana. Tak lama lagi akan ada Highway baru iaitu Highway Paroi-Senawang-KLIA-Salak Tinggi atau dikenali sebagai SKLIA. Exitnya tidak jauh dari Salak Perdana. Di mana ada Freehold di situ ada pencari rumah.

Lagi Tips Hartanah KLIA :

Kuala Lumpur International Outlet – KLIO
Mitsui Outlet Park – MOP
Kompleks Tabung Haji KLIA
Xiamen University Malaysia Campus
Lebuhraya Paroi – Senawang – KLIA – Salak Tinggi (SKLIA)
Exit Ampar Tenang
KLIA Aeropolis
KLIA 2
Serenia City
Saujana KLIA
Bandar Puteri Warisan
Salak Perdana

=====================================================================

Siapa Aziz Ahmad

Aziz Ahmad ialah pengasas Hartanahguru dan ejen hartanah berdaftar dengan Lembaga Penilai, Pentaksir dan Ejen Hartanah (LPPEH). Beliau juga adalah Pengurus di RESCOM Realty dan Ketua RESCOM Research. Beliau sering bergandingan bersama pasangannya Ross RESCOM dan dikenali sebagai Ross Aziz RESCOM. Dengan pengalaman bersama lebih dari 14 tahun dalam bidang hartanah, beliau telah membantu ramai klien membeli dan menjual hartanah idaman mereka. Aziz Ahmad juga sering memberi ceramah dan seminar berkaitan hartanah di pentas-pentas ekspo hartanah dan majlis pemaju. Untuk mendapatkan lebih banyak lagi tip hartanah, sila layari www.hartanahguru.com.

Follow Facebook Aziz Ahmad

AZIZ advisor

KL South – Saujana KLIA

KL South – Saujana KLIA

Saujana KLIA

Saujana KLIA

Saujana KLIA adalah perbandaran baru Glomac seluas 291 ekar berhadapan Kota Warisan. Lokasinya hanya 8km di utara KLIA dan 12km di selatan Putrajaya. DIhubungkan oleh Lebuhraya B15 Cyberjaya-KLIA, Lebuhraya ELITE, Lebuhraya KLIA-Nilai, Lebuhraya bakal dibina MEX 2 dan SKLIA

Dua ikon utama KL South berada di tidak jauh dari perbandaran ini iaitu Kuala Lumpur International Outlet (KLIO) dan Xiamen Univerisity Malaysia Campus (XMUMC).

Antara projek-projek Mega lain yang sudah dan bakal dibuka ialah Kota Warisan, Sereia City (Sime Darby), Puteri Warisan (IOI Properties), KIP Sentral, Sunsuria City (Sunsuria), Projek I&P dan Salak Perdana (Paramount). Projek-projek Mega ini bakal menarik center of gravity Greater KL ke arah Selatan, menjadikan KL South lebih menarik.

Lagi Tips Hartanah KLIA :

Kuala Lumpur International Outlet – KLIO
Mitsui Outlet Park – MOP
Kompleks Tabung Haji KLIA
Xiamen University Malaysia Campus
Lebuhraya Paroi – Senawang – KLIA – Salak Tinggi (SKLIA)
Exit Ampar Tenang
KLIA Aeropolis
KLIA 2
Serenia City
Saujana KLIA
Bandar Puteri Warisan
Salak Perdana

=====================================================================

Siapa Aziz RESCOM

Aziz RESCOM ialah pengasas Hartanahguru dan ejen hartanah berdaftar dengan Lembaga Penilai, Pentaksir dan Ejen Hartanah (LPPEH). Beliau juga adalah Pengurus di RESCOM Realty dan Ketua RESCOM Research. Beliau sering bergandingan bersama pasangannya Ross RESCOM dan dikenali sebagai Ross Aziz RESCOM. Dengan pengalaman bersama lebih dari 14 tahun dalam bidang hartanah, beliau telah membantu ramai klien membeli dan menjual hartanah idaman mereka. Aziz RESCOM juga sering memberi ceramah dan seminar berkaitan hartanah di pentas-pentas ekspo hartanah dan majlis pemaju. Untuk mendapatkan lebih banyak lagi tip hartanah, sila layari www.hartanahguru.com.

Like us on Facebook
Hartanahguru FB Cover

KL South – Serenia City Booster Hartanah Salak Tinggi

KL South –  Serenia City

Serenia City

KL South – Serenia City

Serenia City adalah perbandaran baru Sime Darby seluas 2,185 ekar di Estet Ampar Tenang, Dengkil. Lokasinya hanya 10km di utara KLIA dan 10km di selatan Putrajaya. Terletak di persimpangan Lebuhraya B15 Cyberjaya-KLIA dan Lebuhraya ELITE.

Dua ikon utama KL South berada di dalam perbandaran ini iaitu Kuala Lumpur International Outlet (KLIO) dan Xiamen Univerisity Malaysia Campus (XMUMC).

Lagi Tips Hartanah KLIA :

Kuala Lumpur International Outlet – KLIO
Mitsui Outlet Park – MOP
Kompleks Tabung Haji KLIA
Xiamen University Malaysia Campus
Lebuhraya Paroi – Senawang – KLIA – Salak Tinggi (SKLIA)
Exit Ampar Tenang
KLIA Aeropolis
KLIA 2
Serenia City
Saujana KLIA
Bandar Puteri Warisan
Salak Perdana

=====================================================================

Siapa Aziz Ahmad

Aziz Ahmad ialah pengasas Hartanahguru dan ejen hartanah berdaftar dengan Lembaga Penilai, Pentaksir dan Ejen Hartanah (LPPEH). Beliau juga adalah Pengurus di RESCOM Realty dan Ketua RESCOM Research. Beliau sering bergandingan bersama pasangannya Ross RESCOM dan dikenali sebagai Ross Aziz RESCOM. Dengan pengalaman bersama lebih dari 14 tahun dalam bidang hartanah, beliau telah membantu ramai klien membeli dan menjual hartanah idaman mereka. Aziz RESCOM juga sering memberi ceramah dan seminar berkaitan hartanah di pentas-pentas ekspo hartanah dan majlis pemaju. Untuk mendapatkan lebih banyak lagi tip hartanah, sila layari www.hartanahguru.com.

Follow Facebook Aziz Ahmad

KL South – KLIA2 Booster Hartanah Salak Tinggi

KL South – KLIA2

KLIA 2

Ketahui bagaimana booster hartanah mempengaruhi harga hartanah

KL South – KLIA2

KLIA2 adalah terminal penerbangan tambang murah yang baru di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA), Malaysia. Terminal ini terletak 2 kilometer dari Bangunan Utama Terminal KLIA (MTB). KLIA2 dibina untuk menampung pertumbuhan pesat dalam pelancongan tmabang murah di rantau ini dan akan menggantikan Terminal Penerbangan Tambang Murah (LCCT). KLIA2 dibuka pada Mei 2, 2014 dan semua operasi penerbangan di LCCT tealh berpindah ke KLIA2 pada Mei 9, 2014

Bakal menjadi penanda aras global, KLIA2 merealisasikan konsep ‘Hab Generasi Akan Datang’ yang akan memudahkan sambungan antara penerbangan perkhidmatan penuh dengan penerbangan kos rendah. Ia akan menjadi satu-satunya terminal mega khusus di dunia yang memberikan perkhidmatan kepada industri penerbangan kos rendah yang kian berkembang pesat di rantau ini.

KLIA2 direka bentuk dengan mempertimbangkan aspek kefleksibelan untuk membolehkan ia berkembang bagi menampung trend pertumbuhan dan model operasi syarikat penerbangan pada masa hadapan. Keteguhannya pasti akan dapat menyokong industri penerbangan global yang sentiasa berkembang dan bersifat dinamik.

Salah sebuah lapangan terbang pertama di dunia yang membolehkan sambungan antara syarikat penerbangan perkhidmatan penuh dengan kos rendah, KLIA2 mempunyai kemudahan pemprosesan terpusat serta kemudahan bagasi dan pengendalian yang automatik sepenuhnya.

Lagi Tips Hartanah KLIA :

Kuala Lumpur International Outlet – KLIO
Mitsui Outlet Park – MOP
Kompleks Tabung Haji KLIA
Xiamen University Malaysia Campus
Lebuhraya Paroi – Senawang – KLIA – Salak Tinggi (SKLIA)
Exit Ampar Tenang
KLIA Aeropolis
KLIA 2
Serenia City
Saujana KLIA
Bandar Puteri Warisan
Salak Perdana

=====================================================================

Siapa Aziz Ahmad

Aziz Ahmad ialah pengasas Hartanahguru dan ejen hartanah berdaftar dengan Lembaga Penilai, Pentaksir dan Ejen Hartanah (LPPEH). Beliau juga adalah Pengurus di RESCOM Realty dan Ketua RESCOM Research. Beliau sering bergandingan bersama pasangannya Ross RESCOM dan dikenali sebagai Ross Aziz RESCOM. Dengan pengalaman bersama lebih dari 14 tahun dalam bidang hartanah, beliau telah membantu ramai klien membeli dan menjual hartanah idaman mereka. Aziz RESCOM juga sering memberi ceramah dan seminar berkaitan hartanah di pentas-pentas ekspo hartanah dan majlis pemaju. Untuk mendapatkan lebih banyak lagi tip hartanah, sila layari www.hartanahguru.com.

Follow Facebook Aziz Ahmad

KL South – KLIA Aeropolis Booster Hartanah Salak Tinggi

KL South – KLIA Aeropolis

KLIA Aeropolis

Ketahui bagaimana booster hartanah mempengaruhi harga hartanah

KL South – KLIA Aeropolis

KLIA Aeropolis adalah satu lagi projek MEGA oleh Malaysia Airport Holding Bhd MAHB si kawasan KL South.
Projek Mega seluas 6,750 ekar ini akan membangunkan zon perniagaan komersial, zon komersial bebas, zon institusi dan rekreasi, agro-pelancongan dan taman tema, zon pemuliharaan alam sekitar, kargo dan logistik dan pelancongan kesihatan.

Pembangunan projek-projek ini akan membawa KLIA ke tahap lebih tinggi. Ini sejajar dengan matlamat MAHB yang mahu mempelbagaikan bisnesnya kepada lebih 60% kepada bisnes yang tidak berteraskan penerbangan.

Litar Sepang, KLIA 2, Mitsui Outlet Park dan Kompleks Tabung Haji adalah sebahagian daripada projek yang telah dan sedang dibangunkan di dalam pelan induk KLIA Aeropolis ini.

Projek-projek ini bakal memberi limpahan rezeki kepada pemilik hartanah di sekitar KLIA. Antara Township yang sudah dan bakal dibuka ialah Kota Warisan, Saujana KLIA (Glomac), Puteri Warisan (IOI Properties), KIP Sentral, Sunsuria City (Sunsuria), Serenia City (Sime Darby), Projek I&P dan Salak Perdana (Paramount).

Xiamen University dan Kuala Lumpur International Outlet adalah antara institusi pendidikan dan pusat komersial yang sedang dalam pembinaan di KL South ini.

Lagi Tips Hartanah KLIA :

Kuala Lumpur International Outlet – KLIO
Mitsui Outlet Park – MOP
Kompleks Tabung Haji KLIA
Xiamen University Malaysia Campus
Lebuhraya Paroi – Senawang – KLIA – Salak Tinggi (SKLIA)
Exit Ampar Tenang
KLIA Aeropolis
KLIA 2
Serenia City
Saujana KLIA
Bandar Puteri Warisan
Salak Perdana

=====================================================================

Siapa Aziz Ahmad

Aziz Ahmad ialah pengasas Hartanahguru dan ejen hartanah berdaftar dengan Lembaga Penilai, Pentaksir dan Ejen Hartanah (LPPEH). Beliau juga adalah Pengurus di RESCOM Realty dan Ketua RESCOM Research. Beliau sering bergandingan bersama pasangannya Ross RESCOM dan dikenali sebagai Ross Aziz RESCOM. Dengan pengalaman bersama lebih dari 14 tahun dalam bidang hartanah, beliau telah membantu ramai klien membeli dan menjual hartanah idaman mereka. Aziz RESCOM juga sering memberi ceramah dan seminar berkaitan hartanah di pentas-pentas ekspo hartanah dan majlis pemaju. Untuk mendapatkan lebih banyak lagi tip hartanah, sila layari www.hartanahguru.com.

Follow Facebook Aziz Ahmad

KL South – Mitsui Outlet Park – MOP KLIA

KL South – Mitsui Outlet Park – MOP KLIA

Mitsui Outlet Park - MOP KLIA

 

KL South – Mitsui Outlet Park – MOP KLIA

Bulan Mei 2015 yang lepas Grand Opening Mitsui Outlet Park dekat KLIA 2. Parking kereta penuh. Orang ramai beratur nak masuk sesetengah kedai barang2 Branded dengan harga diskaun giler-giler.

Projek usahasama Mitsui Fudosan Co. Ltd dari Jepun dan Malaysia Airports Holdings Bhd (MAHB) di atas tanah MAHB dibina oleh Mitsui dan kemudian disewakan oleh Mitsui kepada pekedai. Projek ini adalah sebahagian daripada Projek KLIA Aeropolis seluas lebih 6,600 ekar oleh MAHB.

Lokasinya sangat strategik dekat KLIA 2 dan Litar Sepang. Boleh sampai ke sana melalui Lebuhraya ELITE ke KLIA atau Lebuhraya Nilai-KLIA jika anda dari Lebuhraya PLUS. Stesen ERL KLIA dan Salak Tinggi pun dekat.

Di sekeliling MOP ada banyak projek Mega yang sudah dan akan dibina antaranya Kota Warisan, Saujana KLIA (Glomac), Puteri Warisan (IOI Properties), Sunsuria City (Sunsuria), Serenia City (Sime Darby), Projek I&P, KIP Sentral dan Salak Perdana (Paramount).

Ada 6 Premium Outlet seumpama ini yang telah dan akan dibina.
JPO di Johor Baru, PDV di Pulau Pinang, A’Famosa Outlet Village di Melaka, Genting Highlang, MOP di KLIA dan KLIO di KLIA.

Apa pentingnya Premium Outlet ni kepada pasaran hartanah di sekeliling ?

70% pengunjung akan datang dari pengunjung tempatan dan 30% akan datang dari pelancong. Seperti juga hypermarket, Premium Outlet akan menjadi Pemangkin baru bagi merancakkan lagi pasaran hartanah di sekitar.

Lagi Tips Hartanah KLIA :

Kuala Lumpur International Outlet – KLIO
Mitsui Outlet Park – MOP
Kompleks Tabung Haji KLIA
Xiamen University Malaysia Campus
Lebuhraya Paroi – Senawang – KLIA – Salak Tinggi (SKLIA)
Exit Ampar Tenang
KLIA Aeropolis
KLIA 2
Serenia City
Saujana KLIA
Bandar Puteri Warisan
Salak Perdana

=====================================================================

Siapa Aziz RESCOM

Aziz RESCOM ialah pengasas Hartanahguru dan ejen hartanah berdaftar dengan Lembaga Penilai, Pentaksir dan Ejen Hartanah (LPPEH). Beliau juga adalah Pengurus di RESCOM Realty dan Ketua RESCOM Research. Beliau sering bergandingan bersama pasangannya Ross RESCOM dan dikenali sebagai Ross Aziz RESCOM. Dengan pengalaman bersama lebih dari 14 tahun dalam bidang hartanah, beliau telah membantu ramai klien membeli dan menjual hartanah idaman mereka. Aziz RESCOM juga sering memberi ceramah dan seminar berkaitan hartanah di pentas-pentas ekspo hartanah dan majlis pemaju. Untuk mendapatkan lebih banyak lagi tip hartanah, sila layari www.hartanahguru.com.

Like us on Facebook

Hartanahguru FB Cover

KL South – Xiamen University Malaysia Campus (XMUMC)

KL South – Xiamen University Malaysia Campus (XMUMC)

Xiamen University Malaysia Campus - XMUMC

KL South – Xiamen University Malaysia Campus – XMUMC

Xiamen University adalah Top 20 university di China.
Xiamen University Malaysia Campus adalah kampus keempatnya dan pertama di Malaysia. Sekarang dalam pembinaan di tanah seluas 150 ekar di dalam Perbandaran Sunsuria City seluas lebih 300 ekar.

XMUMC boleh memuatkan 10,000 pelajar dengan 30% daripada adalah pelajar tempatan, 30% pelajar China dan selebihnya dari negara-negara lain.

Lokasinya sangat strategik. Berdekatan persimpangan Lebuhraya ELITE dan Lebuhraya B15 Cyberjaya-KLIA. Susur keluar dari Lebuhraya ELITE akan dibina tidak jauh dari situ. Hanya 10km dari KLIA, Cyberjaya dan Putrajaya. Kedudukannya di tengah-tengah ketiga-tiga lokasi ini. Sangat senang dihubungi oleh ERL di stesen Salak Tinggi.

XMUMC dikelilingi oleh Mega Projek yang sudah dan akan dibina seperti Sunsuria City (Sunsuria), Serenia City (Sime Darby Properties), Puteri Warisan (IOI Properties), Kota Warisan, Saujana KLIA (Glomac), Projek I&P dan Salak Perdana (Paramount). Kuala Lumpur International Outlet – KLIO juga terletak hanya bersebelahannya sahaja. Litar Sepang hanya 10km sahaja.

XMUMC menjadi satu lagi Pemangkin yang merancakkan perkembangan pasaran hartanah di sekitar KLIA. Seperti ramai yang tahu, pelabur hartanah suka kepada lokasi yang ada institusi pengajian tinggi, pusat membeli-belah dengan sistem perhubungan awam yang memudahkannya dihubungi

Lagi Tips Hartanah KLIA :

Kuala Lumpur International Outlet – KLIO
Mitsui Outlet Park – MOP
Kompleks Tabung Haji KLIA
Xiamen University Malaysia Campus
Lebuhraya Paroi – Senawang – KLIA – Salak Tinggi (SKLIA)
Exit Ampar Tenang
KLIA Aeropolis
KLIA 2
Serenia City
Saujana KLIA
Bandar Puteri Warisan
Salak Perdana

=====================================================================

Siapa Aziz RESCOM

Aziz RESCOM ialah pengasas Hartanahguru dan ejen hartanah berdaftar dengan Lembaga Penilai, Pentaksir dan Ejen Hartanah (LPPEH). Beliau juga adalah Pengurus di RESCOM Realty dan Ketua RESCOM Research. Beliau sering bergandingan bersama pasangannya Ross RESCOM dan dikenali sebagai Ross Aziz RESCOM. Dengan pengalaman bersama lebih dari 14 tahun dalam bidang hartanah, beliau telah membantu ramai klien membeli dan menjual hartanah idaman mereka. Aziz RESCOM juga sering memberi ceramah dan seminar berkaitan hartanah di pentas-pentas ekspo hartanah dan majlis pemaju. Untuk mendapatkan lebih banyak lagi tip hartanah, sila layari www.hartanahguru.com.

Like us on Facebook

Hartanahguru FB Cover

KL South – Kompleks Tabung Haji KLIA

KL South – Kompleks Tabung Haji KLIA

Kompleks Tabung Haji KLIA

KL South – Kompleks Tabung Haji KLIA

Kompleks Tabung Haji yang sedang dibina di KLIA akan menggantikan Kompleks Tabung Haji di Kelana Jaya. Kemudahan yang terletak di atas tapak seluas 15.73 ekar itu akan dilengkapi dengan galeri haji, dewan serbaguna, pejabat pentadbiran, pusat konvensyen dan seminar, pusat sukan dan cawangan Bank Islam

Lokasinya sangat strategik. Terletak bersebelahan Masjid Sultan Abdul Samad KLIA yang hanya 5km dari KLIA. Mudah dihubungi melalui Lebuhraya KLIA-Nilai, Lebuhraya B15 Cyberjaya-KLIA dan Lebuhraya Elite.

Dikelilingi oleh Perbandaran yang sudah dan bakal dibuka antaranya Kota Warisan, Saujana KLIA (Glomac), Puteri Warisan (IOI Properties), KIP Sentral, Sunsuria City (Sunsuria), Serenia City (Sime Darby), Projek I&P dan Salak Perdana (Paramount).

Apabila siap nanti (dijangka dalam tahun 2016), Kompleks Tabung Haji ini menjadi tumpuan jemaah haji serta keluarga dan pengunjung konvensyen tanpa musim. Hotel dengan 333 bilik mungkin tidak mampu menampung jumlah pengunjung yang ramai di waktu puncak.

Ini menjadikan industri homestay dan perhotelan di sekitar KLIA mendapat pemintaan yang tinggi. Dan KLIA sekali lagi menjadi tempat tumpuan pelancong dalam negara yang boleh pergi membeli-belah di Premium Outlet Mitsui Outlet Park – MOP dan Kuala Lumpur International Outlet – KLIO yang terletak berdekatan

Lagi Tips Hartanah KLIA :

Kuala Lumpur International Outlet – KLIO
Mitsui Outlet Park – MOP
Kompleks Tabung Haji KLIA
Xiamen University Malaysia Campus
Lebuhraya Paroi – Senawang – KLIA – Salak Tinggi (SKLIA)
Exit Ampar Tenang
KLIA Aeropolis
KLIA 2
Serenia City
Saujana KLIA
Bandar Puteri Warisan
Salak Perdana

=====================================================================

Siapa Aziz RESCOM

Aziz RESCOM ialah pengasas Hartanahguru dan ejen hartanah berdaftar dengan Lembaga Penilai, Pentaksir dan Ejen Hartanah (LPPEH). Beliau juga adalah Pengurus di RESCOM Realty dan Ketua RESCOM Research. Beliau sering bergandingan bersama pasangannya Ross RESCOM dan dikenali sebagai Ross Aziz RESCOM. Dengan pengalaman bersama lebih dari 14 tahun dalam bidang hartanah, beliau telah membantu ramai klien membeli dan menjual hartanah idaman mereka. Aziz RESCOM juga sering memberi ceramah dan seminar berkaitan hartanah di pentas-pentas ekspo hartanah dan majlis pemaju. Untuk mendapatkan lebih banyak lagi tip hartanah, sila layari www.hartanahguru.com.

Like us on Facebook

Hartanahguru FB Cover

KL South – Lebuhraya Paroi-Senawang-KLIA-Salak Tinggi (SKLIA)

KL South – Lebuhraya Paroi-Senawang-KLIA-Salak Tinggi (SKLIA)

Lebuhraya Paroi-Senawang-KLIA-Salak Tinggi (SKLIA)

KL South – Lebuhraya Paroi-Senawang-KLIA-Salak Tinggi (SKLIA)

UEM dalam perancangan membina lebuhraya yang menghubungkan Senawang ke KLIA (SKLIA). Lebuhraya ini bermula dari Salak Tinggi melalui FELDA LBJ, Sendayan dan bersambung dengan Lebuhraya Seremban – Port Dickson sehingga ke Senawang.

Bila siap nanti (dijangka 2019), lebuhraya sepanjang 45km ini dapat mengurang kesesakan di Senawang – Nilai. Pembangunan di sepanjang jajaran ini juga dijangkakan akan lebih rancak.

Laluan keluar dari Lebuhraya ELITE akan berada tidak jauh dari MIAT (Malaysia Institue of Aviation Technology) yang terletak di Salak Tinggi. Satu lagi laluan keluar berada di Litar Sepang.

Tips Hartanahguru :
Kalau cari hartanah untuk pelaburan, cari hartanah yang berada dekat dengan jalan keluar dari lebuhraya, bukan hartanah yang berada tepi lebuharaya

Lagi Tips Hartanah KLIA :

Kuala Lumpur International Outlet – KLIO
Mitsui Outlet Park – MOP
Kompleks Tabung Haji KLIA
Xiamen University Malaysia Campus
Lebuhraya Paroi – Senawang – KLIA – Salak Tinggi (SKLIA)
Exit Ampar Tenang
KLIA Aeropolis
KLIA 2
Serenia City
Saujana KLIA
Bandar Puteri Warisan
Salak Perdana

====================================================================

Siapa Aziz RESCOM

Aziz RESCOM ialah pengasas Hartanahguru dan ejen hartanah berdaftar dengan Lembaga Penilai, Pentaksir dan Ejen Hartanah (LPPEH). Beliau juga adalah Pengurus di RESCOM Realty dan Ketua RESCOM Research. Beliau sering bergandingan bersama pasangannya Ross RESCOM dan dikenali sebagai Ross Aziz RESCOM. Dengan pengalaman bersama lebih dari 14 tahun dalam bidang hartanah, beliau telah membantu ramai klien membeli dan menjual hartanah idaman mereka. Aziz RESCOM juga sering memberi ceramah dan seminar berkaitan hartanah di pentas-pentas ekspo hartanah dan majlis pemaju. Untuk mendapatkan lebih banyak lagi tip hartanah, sila layari www.hartanahguru.com.

Like us on Facebook

Hartanahguru FB Cover

KL South – Exit Ampar Tenang

KL South – Exit Ampar Tenang

Exit Ampar Tenang

Exit ke Serenia City Dengkil

Sime Darby melalui website mengumumkan akan membina satu Exit dari Lebuhraya ELITE untuk masuk ke Perbandaran terbarunya di Ampar Tenang Dengkil yang dinamakan Serenia City.

Pembukaan Exit di Serenia City nanti memudahkan orang ramai untuk akses ke Serenia City dan kawasan sekitarnya. Ia juga menjadi pemangkin untuk pembangunan hartanah di sekitar Exit tersebut seperti Kota Warisan, Saujana KLIA (Glomac), Puteri Warisan (IOI Properties), KIP Sentral, Sunsuria City (Sunsuria), Serenia City (Sime Darby), Projek I&P dan Salak Perdana (Paramount).

Tips Hartanahguru :
Hartanah yang dekat dengan Exit dari lebuhraya lebih bernilai daripada hartanah di sebelah lebuhraya

Lagi Tips Hartanah KLIA :

Kuala Lumpur International Outlet – KLIO
Mitsui Outlet Park – MOP
Kompleks Tabung Haji KLIA
Xiamen University Malaysia Campus
Lebuhraya Paroi – Senawang – KLIA – Salak Tinggi (SKLIA)
Exit Ampar Tenang
KLIA Aeropolis
KLIA 2
Serenia City
Saujana KLIA
Bandar Puteri Warisan
Salak Perdana

=====================================================================

Siapa Aziz RESCOM

Aziz RESCOM ialah pengasas Hartanahguru dan ejen hartanah berdaftar dengan Lembaga Penilai, Pentaksir dan Ejen Hartanah (LPPEH). Beliau juga adalah Pengurus di RESCOM Realty dan Ketua RESCOM Research. Beliau sering bergandingan bersama pasangannya Ross RESCOM dan dikenali sebagai Ross Aziz RESCOM. Dengan pengalaman bersama lebih dari 14 tahun dalam bidang hartanah, beliau telah membantu ramai klien membeli dan menjual hartanah idaman mereka. Aziz RESCOM juga sering memberi ceramah dan seminar berkaitan hartanah di pentas-pentas ekspo hartanah dan majlis pemaju. Untuk mendapatkan lebih banyak lagi tip hartanah, sila layari www.hartanahguru.com.

Like us on Facebook

Hartanahguru FB Cover

KL South – Kuala Lumpur International Outlet (KLIO)

KL South – Kuala Lumpur International Outlet (KLIO)

Kuala Lumpur International Outlet KLIO

Kuala Lumpur International Outlet – KLIO

Mungkin ramai yang dah pernah pergi Mitsui Outlet Park dekat KLIA. Tapi tak perasan ada satu lagi factory outlet, Kuala Lumpur International Outlet – KLIO yang sedang dibina 10km dari KLIA.

Projek usahasama Horizon Outlet Shoppes Sdn Bhd dari USA dengan Mainstay Holding Sdn Bhd, pemaju dan kontraktor Sime Darby di atas tanah 40 ekar yang dibeli dari Sime Darby Ampar Tenang Estate. Tanah ini adalah sebahagian daripada projek mega Sime Darby seluas lebih 2,200 ekar – Serenia City.

Lokasinya sangat strategik di persimpangan Lebuhraya ELITE dan Lebuhraya B15 Cyberjaya-KLIA. Tidak jauh dari Xiamen University yang sedang dalam pembinaan dan UiTM Dengkil yang akan dibuka tak lama lagi.

Dikelilingi oleh Township yang sudah dan bakal dibuka antaranya Kota Warisan, Saujana KLIA (Glomac), Puteri Warisan (IOI Properties), KIP Sentral, Sunsuria City (Sunsuria), Serenia City (Sime Darby), Projek I&P dan Salak Perdana (Paramount).

Ada 6 Premium Outlet seumpama ini yang telah dan akan dibina.
JPO di Johor Baru, PDV di Pulau Pinang, A’Famosa Outlet Village di Melaka, Genting Highland, MOP di KLIA dan KLIO di KLIA.

Apa pentingnya Premium Outlet ni kepada pasaran hartanah di sekeliling ?

70% pengunjung akan datang dari pengunjung tempatan dan 30% akan datang dari pelancong. Seperti juga hypermarket, Premium Outlet akan menjadi Pemangkin baru bagi merancakkan lagi pasaran hartanah di sekitar.

Lagi Tips Hartanah KLIA :

Kuala Lumpur International Outlet – KLIO
Mitsui Outlet Park – MOP
Kompleks Tabung Haji KLIA
Xiamen University Malaysia Campus
Lebuhraya Paroi – Senawang – KLIA – Salak Tinggi (SKLIA)
Exit Ampar Tenang
KLIA Aeropolis
KLIA 2
Serenia City
Saujana KLIA
Bandar Puteri Warisan
Salak Perdana

=====================================================================

Siapa Aziz RESCOM

Aziz RESCOM ialah pengasas Hartanahguru dan ejen hartanah berdaftar dengan Lembaga Penilai, Pentaksir dan Ejen Hartanah (LPPEH). Beliau juga adalah Pengurus di RESCOM Realty dan Ketua RESCOM Research. Beliau sering bergandingan bersama pasangannya Ross RESCOM dan dikenali sebagai Ross Aziz RESCOM. Dengan pengalaman bersama lebih dari 14 tahun dalam bidang hartanah, beliau telah membantu ramai klien membeli dan menjual hartanah idaman mereka. Aziz RESCOM juga sering memberi ceramah dan seminar berkaitan hartanah di pentas-pentas ekspo hartanah dan majlis pemaju. Untuk mendapatkan lebih banyak lagi tip hartanah, sila layari www.hartanahguru.com.

Like us on Facebook

 

Hartanahguru FB Cover

KL South – Bandar Puteri Warisan

KL South – Bandar Puteri Warisan

Bandar Puteri Warisan

KL South – Bandar Puteri Warisan

Bandar Puteri Warisan adalah perbandaran baru IOI Properties berhadapan Kota Warisan. Lokasinya hanya 8km di utara KLIA dan 12km di selatan Putrajaya. DIhubungkan oleh Lebuhraya B15 Cyberjaya-KLIA, Lebuhraya ELITE, Lebuhraya KLIA-Nilai, Lebuhraya bakal dibina MEX 2 dan SKLIA

Dua ikon utama KL South berada di tidak jauh dari perbandaran ini iaitu Kuala Lumpur International Outlet (KLIO) dan Xiamen Univerisity Malaysia Campus (XMUMC).

Antara projek-projek Mega lain yang sudah dan bakal dibuka ialah Kota Warisan, Saujana KLIA (Glomac), Serenia City (Sime Darby), KIP Sentral, Sunsuria City (Sunsuria), Projek I&P dan Salak Perdana (Paramount). Projek-projek Mega ini bakal menarik center of gravity Greater KL ke arah Selatan, menjadikan KL South lebih menarik.

Lagi Tips Hartanah KLIA :

Kuala Lumpur International Outlet – KLIO
Mitsui Outlet Park – MOP
Kompleks Tabung Haji KLIA
Xiamen University Malaysia Campus
Lebuhraya Paroi – Senawang – KLIA – Salak Tinggi (SKLIA)
Exit Ampar Tenang
KLIA Aeropolis
KLIA 2
Serenia City
Saujana KLIA
Bandar Puteri Warisan
Salak Perdana

=====================================================================

Siapa Aziz RESCOM

Aziz RESCOM ialah pengasas Hartanahguru dan ejen hartanah berdaftar dengan Lembaga Penilai, Pentaksir dan Ejen Hartanah (LPPEH). Beliau juga adalah Pengurus di RESCOM Realty dan Ketua RESCOM Research. Beliau sering bergandingan bersama pasangannya Ross RESCOM dan dikenali sebagai Ross Aziz RESCOM. Dengan pengalaman bersama lebih dari 14 tahun dalam bidang hartanah, beliau telah membantu ramai klien membeli dan menjual hartanah idaman mereka. Aziz RESCOM juga sering memberi ceramah dan seminar berkaitan hartanah di pentas-pentas ekspo hartanah dan majlis pemaju. Untuk mendapatkan lebih banyak lagi tip hartanah, sila layari www.hartanahguru.com.

Like us on Facebook

Hartanahguru FB Cover

STRATEGI PEMILIHAN HARTANAH

SEMINAR KOMBO PEJUANG HARTANAH
Ahyat Ishak & Aziz Rescom Perunding Hartanah
| 29 Mac 2015 | Ahad | 9am-6pm | Cheras |

===========================
STRATEGI PEMILIHAN HARTANAH
– AHYAT ISHAK
===========================

Dalam seminar ini, anda akan mempelajari:
1. Tujuan 7 langkah dalam memiliki hartanah
2. Mengenali 5 ciri hartanah yg akan membantu anda dalam strategi hartanah
3. Mempelajari Teknik Sniper Hartanah dalam Teknik Analisa Peta. Anda takkan memiliki hartanah dalam kegelapan lagi!
4. Membongkar lokasi menggelegak berdasarkan petunjuk rahsia 3-3-6-12
5. Pelajari teknik membuat keputusan dgn analisa strategik
* Nota akan disediakan
* Tiga (3) Peta terkini akan diberikan: Greater KL, Iskandar Malaysia dan Pulau Pinang akan disediakan

===========================
TEKNIK LANGSAI HUTANG RUMAH 10 TAHUN
– AZIZ RESCOM
===========================

Seminar yang mampu membantu ANDA menguasai TEKNIK LANGSAI HUTANG RUMAH dalam masa 10 tahun sahaja dan menjimatkan faedah pinjaman sehingga RM300 Ribu. Biarkan jiran-jiran anda ajer yang bayar hutang rumah sehingga 30 tahun.

====================
11 TRICK ‘TERSEMBUNYI’ YANG AKAN SAYA DEDAHKAN DALAM SEMINAR INI SEBAB PEGAWAI BANK CONFIRM TAKKAN BAGITAU
===================

Ianya..
[✔] Praktikal
[✔] Mudah difahami, mudah diikuti..
[✔] Straight to the point, no teori-teori lagi..
[✔] Step by step…
[✔] BUKAN Seminar Previu
[✔] Tak perlu ambil lagi kelas Advance

=====================

Anda boleh pilih utk hadiri 1 sessi seminar sahaja atau sessi kombo :

Sessi Ahyat 9am – 1pm : rm199
Sessi Aziz 2pm – 6pm : rm199
Sessi Combo Ahyat + Aziz : rm250
* Makan tengahari akan disediakan

Bayaran kepada :
| Maybank | Dzi Solution | 564137507140 |

Whatsapp bukti bayaran bersama info :
1. Sessi Ahyat / Aziz / Combo
2. Nama anda
3. Email anda
ke 0177816100 Salleh Izuan Shah

Jangan lepaskan peluang mempelajari ilmu hartanah ini yg akan membantu anda menjadi PEJUANG HARTANAH dalam memperjuangkan pemilikan hartanah dalam kalangan orang Melayu!

Selamat berjuang!

Semi-D House For Sale Setia Alam Residence @ Bangi, Teras Jernang, Bangi

Rumah Untuk Dijual Setia Alam Residence @ Bangi, Teras Jernang, Bangi, Selangor

Setia Alam 2

Setia Alam 1

Setia Alam 3

Setia Alam 4

Setia Alam 6

Setia Alam 5

Nama Projek :                           Setia Alam Residence @ Bangi

Lokasi :                                        Teras Jernang, Bangi, Selangor

Pemaju :                                      Novarix Sdn Bhd

Jenis Rumah :                           Semi-D 2 Tingkat

Luas Tanah :                              39 x 68 hingga 50 x72 Kaki

Luas Binaan :                             1,980 Kaki Persegi

Bilik :                                             4 + 1 Bilik Tidur dan 3 Bilik Air

Status :                                         Pegangan Bebas ( Rezab Melayu )

Harga :                                         Dari RM550,000

Dibuka Untuk Pendaftaran Sekarang !

Call atau Wassap saya Segera:

Ross 019 319 7877

Aziz 019 380 7974

———————–

Compiled by Ross Aziz RESCOM at hartanahguru.com. Ross Aziz RESCOM is a real estate agent at Bangi, Kajang, Sepang, Putrajaya, Puchong and Seri Kembangan. More property tips and house for sale at www.facebook.com/hartanahguru

LIKE us on Facebook

Hartanahguru FB Cover

 

Taman Cermai Impian, Labu, Nilai, Negeri Sembilan

Rumah Untuk Dijual Taman Cermai Impian, Labu, Nilai, Negeri Sembilan

Cermai 1

20131122_102347-1

20131122_102950-1

Cermai 4

Cermai 5

20131122_102712-1

Cermai 2

Cermai 3

Nama Projek :                           Taman Cermai Impian

Lokasi :                                        Labu, Nilai, Negeri Sembilan

Pemaju :                                      Great Five Development Sdn Bhd

Jenis Rumah :                           Teres 2 Tingkat

Luas Tanah :                              20 x 65 Kaki

Bilik :                                             4 Bilik Tidur dan 3 Bilik Air

Status :                                         Pegangan Bebas

Harga :                                         Dari RM350,000

Deposit :                                      RM1,000 sahaja

Kisah kawan saya beli rumah bermodal RM1,000 aje.

Dah lama kawan ni nak beli rmh tp x beli2 jugak walaupun sudah lbh 10 thn bekerja. Asyik menyewa aje. Sebab utama ialah krn dia x mampu menyediakan wang deposit 10% walaupun utk membeli rumah flat RM100,000. Sehinggalah beliau terjumpa satu iklan projek perumahan terbaru dr pemaju ini. Projek ini berdekatan dengan KLIA. Dgn hanya berbekalkan RM1,000 sahaja dia sudah boleh ‘booking’ rmh idamannya. Pihak pemaju juga membantunya utk membuat pinjaman bank 100%. Bkn itu saja, yuran peguam juga ditanggung oleh pemaju. Skrg dia nak Share peluang ini dgn anda pulak. Tapi pemaju kata kena cepat sebab unit yg tinggal tak byk.

Cepat Dapatkannya Sekarang !

Call atau Wassap saya Segera:

Ross 019 319 7877

Aziz 019 380 7974

———————–

Compiled by Ross Aziz RESCOM at hartanahguru.com. Ross Aziz RESCOM is a real estate agent at Bangi, Kajang, Sepang, Putrajaya, Puchong and Seri Kembangan. More property tips and house for sale at www.facebook.com/hartanahguru

LIKE us on Facebook

Hartanahguru FB Cover

 

House For Sale The Garden, Semenyih Mewah, Semenyih, Selangor

House For Sale / Rumah Untuk Dijual The Garden, Semenyih Mewah, Semenyih, Selangor

The Garden Semenyih Mewah

Compiled by Ross Aziz RESCOM at hartanahguru.com. Ross Aziz RESCOM is a real estate agent at Bangi, Kajang, Sepang, Putrajaya, Puchong and Seri Kembangan. More property tips and house for sale at www.facebook.com/hartanahguru

Disclaimer :

This is an advertisement only. The details may not be accurate. Kindly contact the developer for the accurate info. You may share this in your blog or facebook without altering anything in this blog

LIKE us on Facebook

Hartanahguru FB Cover

More New Housing Projects / House For Sale by Developers

House For Sale at Kasia Green Bandar Baru Nilai, Negeri Sembilan
House For Sale at Bayu Residence Bandar Baru Nilai, Negeri Sembilan
House For Sale at Delfina, Nilai Impian, Nilai, Negeri Sembilan
House For Sale at Warisan Puteri, Seremban, Negeri Sembilan
House For Sale Taman Ros Merah Fasa 2, Nilai, Negeri Sembilan
House For Sale Tropicana Fasa 2, Mantin, Negeri Sembilan
House For Sale Seremban Jaya Idaman
House For Sale Alwinix, Bandar Sendayan, Seremban
House For Sale at Desa Salak Pekerti, Bandar Baru Salak Tinggi, Sepang
House For Sale Taman Salak Murni, Bandar Baru Salak Tinggi, Sepang
House For Sale D’ Mawar Residensi, Bandar Baru Salak Tinggi, Sepang
House For Sale Impian Villa, Salak Tinggi, Sepang
House For Sale at Harmony Park, Dengkil
House For Sale at Desa Anjung Putra, Putrajaya
Shop For Sale at Diplomatic Enclave, Precint 15, Putrajaya
House For Sale at De Centrum Bangi
House For Sale at Taman Sentosa Indah, Teras Jernang, Bangi
House For Sale Ilham Sari III, Alam Sari, Bangi
House For Sale Hijauan Height Bangi
House For Sale Ameera Residence, Mutiara Height, Kajang
House For Sale at Taman Sutera Residence, Taman Sutera, Kajang
House For Sale at Semenyih Parkland, Semenyih

 

House For Sale Tiara Parresia, Bandar Baru Salak Tinggi, Sepang, Selangor

House For Sale / Rumah Untuk Dijual Tiara Parresia, Bandar Baru Salak Tinggi, Sepang, Selangor

Tiara Parresia

Tiara Parresia 2

Compiled by Ross Aziz RESCOM at hartanahguru.com. Ross Aziz RESCOM is a real estate agent at Bangi, Kajang, Sepang, Putrajaya, Puchong and Seri Kembangan. More property tips and house for sale at www.facebook.com/hartanahguru

Disclaimer :

This is an advertisement only. The details may not be accurate. Kindly contact the developer for the accurate info. You may share this in your blog or facebook without altering anything in this blog

LIKE us on Facebook

Hartanahguru FB Cover

More New Housing Projects / House For Sale by Developers

House For Sale at Kasia Green Bandar Baru Nilai, Negeri Sembilan
House For Sale at Bayu Residence Bandar Baru Nilai, Negeri Sembilan
House For Sale at Delfina, Nilai Impian, Nilai, Negeri Sembilan
House For Sale at Warisan Puteri, Seremban, Negeri Sembilan
House For Sale Taman Ros Merah Fasa 2, Nilai, Negeri Sembilan
House For Sale Tropicana Fasa 2, Mantin, Negeri Sembilan
House For Sale Seremban Jaya Idaman
House For Sale Alwinix, Bandar Sendayan, Seremban
House For Sale at Desa Salak Pekerti, Bandar Baru Salak Tinggi, Sepang
House For Sale Taman Salak Murni, Bandar Baru Salak Tinggi, Sepang
House For Sale D’ Mawar Residensi, Bandar Baru Salak Tinggi, Sepang
House For Sale Impian Villa, Salak Tinggi, Sepang
House For Sale at Harmony Park, Dengkil
House For Sale at Desa Anjung Putra, Putrajaya
Shop For Sale at Diplomatic Enclave, Precint 15, Putrajaya
House For Sale at De Centrum Bangi
House For Sale at Taman Sentosa Indah, Teras Jernang, Bangi
House For Sale Ilham Sari III, Alam Sari, Bangi
House For Sale Hijauan Height Bangi
House For Sale Ameera Residence, Mutiara Height, Kajang
House For Sale at Taman Sutera Residence, Taman Sutera, Kajang
House For Sale at Semenyih Parkland, Semenyih

 

House For Sale Zeva, Equine South, Seri Kembangan, Selangor

House For Sale / Rumah Untuk Dijual Zeva, Equine South, Seri Kembangan, Selangor

zeva equine park

Compiled by Ross Aziz RESCOM at hartanahguru.com. Ross Aziz RESCOM is a real estate agent at Bangi, Kajang, Sepang, Putrajaya, Puchong and Seri Kembangan. More property tips and house for sale at www.facebook.com/hartanahguru

Disclaimer :

This is an advertisement only. The details may not be accurate. Kindly contact the developer for the accurate info. You may share this in your blog or facebook without altering anything in this blog

LIKE us on Facebook

Hartanahguru FB Cover

More New Housing Projects / House For Sale by Developers

House For Sale at Kasia Green Bandar Baru Nilai, Negeri Sembilan
House For Sale at Bayu Residence Bandar Baru Nilai, Negeri Sembilan
House For Sale at Delfina, Nilai Impian, Nilai, Negeri Sembilan
House For Sale at Warisan Puteri, Seremban, Negeri Sembilan
House For Sale Taman Ros Merah Fasa 2, Nilai, Negeri Sembilan
House For Sale Tropicana Fasa 2, Mantin, Negeri Sembilan
House For Sale Seremban Jaya Idaman
House For Sale Alwinix, Bandar Sendayan, Seremban
House For Sale at Desa Salak Pekerti, Bandar Baru Salak Tinggi, Sepang
House For Sale Taman Salak Murni, Bandar Baru Salak Tinggi, Sepang
House For Sale D’ Mawar Residensi, Bandar Baru Salak Tinggi, Sepang
House For Sale Impian Villa, Salak Tinggi, Sepang
House For Sale at Harmony Park, Dengkil
House For Sale at Desa Anjung Putra, Putrajaya
Shop For Sale at Diplomatic Enclave, Precint 15, Putrajaya
House For Sale at De Centrum Bangi
House For Sale at Taman Sentosa Indah, Teras Jernang, Bangi
House For Sale Ilham Sari III, Alam Sari, Bangi
House For Sale Hijauan Height Bangi
House For Sale Ameera Residence, Mutiara Height, Kajang
House For Sale at Taman Sutera Residence, Taman Sutera, Kajang
House For Sale at Semenyih Parkland, Semenyih

 

House For Sale Lakeview Residency @ Cyber Height Villa, Cyberjaya

House For Sale / Rumah Untuk Dijual Lakeview Residency @ Cyber Height Villa, Cyberjaya

Lakeview Residency Cyberjaya

Compiled by Ross Aziz RESCOM at hartanahguru.com. Ross Aziz RESCOM is a real estate agent at Bangi, Kajang, Sepang, Putrajaya, Puchong and Seri Kembangan. More property tips and house for sale at www.facebook.com/hartanahguru

Disclaimer :

This is an advertisement only. The details may not be accurate. Kindly contact the developer for the accurate info. You may share this in your blog or facebook without altering anything in this blog

LIKE us on Facebook

Hartanahguru FB Cover

More New Housing Projects / House For Sale by Developers

House For Sale at Kasia Green Bandar Baru Nilai, Negeri Sembilan
House For Sale at Bayu Residence Bandar Baru Nilai, Negeri Sembilan
House For Sale at Delfina, Nilai Impian, Nilai, Negeri Sembilan
House For Sale at Warisan Puteri, Seremban, Negeri Sembilan
House For Sale Taman Ros Merah Fasa 2, Nilai, Negeri Sembilan
House For Sale Tropicana Fasa 2, Mantin, Negeri Sembilan
House For Sale Seremban Jaya Idaman
House For Sale Alwinix, Bandar Sendayan, Seremban
House For Sale at Desa Salak Pekerti, Bandar Baru Salak Tinggi, Sepang
House For Sale Taman Salak Murni, Bandar Baru Salak Tinggi, Sepang
House For Sale D’ Mawar Residensi, Bandar Baru Salak Tinggi, Sepang
House For Sale Impian Villa, Salak Tinggi, Sepang
House For Sale at Harmony Park, Dengkil
House For Sale at Desa Anjung Putra, Putrajaya
Shop For Sale at Diplomatic Enclave, Precint 15, Putrajaya
House For Sale at De Centrum Bangi
House For Sale at Taman Sentosa Indah, Teras Jernang, Bangi
House For Sale Ilham Sari III, Alam Sari, Bangi
House For Sale Hijauan Height Bangi
House For Sale Ameera Residence, Mutiara Height, Kajang
House For Sale at Taman Sutera Residence, Taman Sutera, Kajang
House For Sale at Semenyih Parkland, Semenyih

 

House For Sale Zenia-X, Bandar Teknologi, Kajang, Selangor

House For Sale / Rumah Untuk Dijual Zenia-X Bandar Teknologi Kajang. Selangor

Zenia X Bdr Teknologi kajang

 

Zenia X Bdr Teknologi kajang 2

Compiled by Ross Aziz RESCOM at hartanahguru.com. Ross Aziz RESCOM is a real estate agent at Bangi, Kajang, Sepang, Putrajaya, Puchong and Seri Kembangan. More property tips and house for sale at www.facebook.com/hartanahguru

Disclaimer :

This is an advertisement only. The details may not be accurate. Kindly contact the developer for the accurate info. You may share this in your blog or facebook without altering anything in this blog

LIKE us on Facebook

Hartanahguru FB Cover

More New Housing Projects / House For Sale by Developers

House For Sale at Kasia Green Bandar Baru Nilai, Negeri Sembilan
House For Sale at Bayu Residence Bandar Baru Nilai, Negeri Sembilan
House For Sale at Delfina, Nilai Impian, Nilai, Negeri Sembilan
House For Sale at Warisan Puteri, Seremban, Negeri Sembilan
House For Sale Taman Ros Merah Fasa 2, Nilai, Negeri Sembilan
House For Sale Tropicana Fasa 2, Mantin, Negeri Sembilan
House For Sale Seremban Jaya Idaman
House For Sale Alwinix, Bandar Sendayan, Seremban
House For Sale at Desa Salak Pekerti, Bandar Baru Salak Tinggi, Sepang
House For Sale Taman Salak Murni, Bandar Baru Salak Tinggi, Sepang
House For Sale D’ Mawar Residensi, Bandar Baru Salak Tinggi, Sepang
House For Sale Impian Villa, Salak Tinggi, Sepang
House For Sale at Harmony Park, Dengkil
House For Sale at Desa Anjung Putra, Putrajaya
Shop For Sale at Diplomatic Enclave, Precint 15, Putrajaya
House For Sale at De Centrum Bangi
House For Sale at Taman Sentosa Indah, Teras Jernang, Bangi
House For Sale Ilham Sari III, Alam Sari, Bangi
House For Sale Hijauan Height Bangi
House For Sale Ameera Residence, Mutiara Height, Kajang
House For Sale at Taman Sutera Residence, Taman Sutera, Kajang
House For Sale at Semenyih Parkland, Semenyih

 

House For Sale MSTAY-SRHILL Residences, Bandar Baru Salak Tinggi, Sepang, Selangor

House For Sale / Rumah Untuk Dijual MSTAY-SRHILL Residences, Bandar Baru Salak Tinggi, Sepang, Selangor

MStay 1

 

MStay 2

Compiled by Ross Aziz RESCOM at hartanahguru.com. Ross Aziz RESCOM is a real estate agent at Bangi, Kajang, Sepang, Putrajaya, Puchong and Seri Kembangan. More property tips and house for sale at www.facebook.com/hartanahguru

Disclaimer :

This is an advertisement only. The details may not be accurate. Kindly contact the developer for the accurate info. You may share this in your blog or facebook without altering anything in this blog

LIKE us on Facebook

Hartanahguru FB Cover

More New Housing Projects / House For Sale by Developers

House For Sale at Kasia Green Bandar Baru Nilai, Negeri Sembilan
House For Sale at Bayu Residence Bandar Baru Nilai, Negeri Sembilan
House For Sale at Delfina, Nilai Impian, Nilai, Negeri Sembilan
House For Sale at Warisan Puteri, Seremban, Negeri Sembilan
House For Sale Taman Ros Merah Fasa 2, Nilai, Negeri Sembilan
House For Sale Tropicana Fasa 2, Mantin, Negeri Sembilan
House For Sale Seremban Jaya Idaman
House For Sale Alwinix, Bandar Sendayan, Seremban
House For Sale at Desa Salak Pekerti, Bandar Baru Salak Tinggi, Sepang
House For Sale Taman Salak Murni, Bandar Baru Salak Tinggi, Sepang
House For Sale D’ Mawar Residensi, Bandar Baru Salak Tinggi, Sepang
House For Sale Impian Villa, Salak Tinggi, Sepang
House For Sale at Harmony Park, Dengkil
House For Sale at Desa Anjung Putra, Putrajaya
Shop For Sale at Diplomatic Enclave, Precint 15, Putrajaya
House For Sale at De Centrum Bangi
House For Sale at Taman Sentosa Indah, Teras Jernang, Bangi
House For Sale Ilham Sari III, Alam Sari, Bangi
House For Sale Hijauan Height Bangi
House For Sale Ameera Residence, Mutiara Height, Kajang
House For Sale at Taman Sutera Residence, Taman Sutera, Kajang
House For Sale at Semenyih Parkland, Semenyih

 

Elak Ejen Hartanah Haram

MEMBELI rumah hakikatnya bukanlah seperti membeli ikan di pasar. Banyak perkara remeh yang perlu diberi penelitian. Malah, pemilihan ejen hartanah adalah antara perkara penting yang sering diambil mudah oleh ramai orang.

Pastikan anda menyiasat terlebih dahulu setiap ejen yang ditemui bagi mengelak sebarang risiko penipuan. Walaupun dijanjikan kadar bayaran yang lebih murah, mengambil khidmat ejen tidak berdaftar ibarat anda mengundang petaka dalam urusan pembelian aset anda.

Ini kerana banyak kes penipuan mengenai pembelian hartanah berlaku seperti yang dilaporkan kepada Lembaga Penilai, Pentaksir dan Ejen Hartanah Malaysia (LPPEH).

Secara teknikal, ejen hartanah bertanggungjawab untuk menjual atau menyewa sebarang hartanah kepada pembeli pada kadar tertentu.

Ini meliputi sama ada tanah kosong untuk pertanian atau pembangunan, rumah, bangunan pejabat, kilang serta gudang. Di samping itu, mereka juga berperanan mencari hartanah dengan spesifikasi tertentu yang dikehendaki oleh pembeli sama ada individu atau korporat.

Menurut Pendaftar LPPEH, R. Mahaletchumi, pihaknya telah banyak menerima laporan berkenaan kes penipuan yang berlaku pada individu yang mahu membeli hartanah seperti rumah dan lot kedai.

“Berdasarkan statistik kami, sehingga tahun 2006 sahaja terdapat 103 kes penipuan telah dikemukakan kepada pihak LPPH. Daripada jumlah itu, hampir semuanya mendakwa ditipu ejen yang mengendalikan urusan untuk pembelian hartanah tersebut.

“Antara risiko yang dihadapi adalah kehilangan wang pendahuluan untuk pembelian itu setelah ia dibawa lari oleh ejen ‘palsu’ yang ditemui. Apabila ini berlaku, ia tentu mengecewakan individu yang berhasrat untuk memiliki aset atau hartanah.

“Justeru, kami hanya boleh membantu melaporkan kes tersebut pada pihak berkuasa dan berharap ia dapat diselesaikan. Namun, secara jujurnya sukar untuk mendapatkan kembali wang yang telah diberikan kepada ejen tidak berdaftar seperti itu,” jelas Mahaletchumi ketika ditemui Kosmo! di pejabatnya baru-baru ini.

Bagaimanapun, terdapat juga segelintir pembeli yang mahu berurus niaga dengan broker atau ejen haram kerana menganggap caj yang dikenakan lebih rendah berbanding caj ejen bertauliah.

Mereka sebenarnya tidak sedar bahawa risiko urus niaga amat tinggi. Contohnya ejen tidak berdaftar ini boleh mengambil komisen serentak daripada pembeli dan penjual sedangkan mengikut Akta Penilai, Pentaksir dan Ejen Hartanah (Akta 242), setiap ejen hanya boleh mengambil komisen daripada salah seorang sama ada pembeli atau penjual.

LPPEH yang ditubuhkan pada tahun 1981 merupakan satu agensi di bawah Kementerian Kewangan yang berfungsi untuk mengawal selia ejen hartanah di Malaysia berdasarkan Akta 242.

Sekiranya terdapat aduan mengenai salah laku seseorang ejen hartanah, mereka akan segera mengambil tindakan tatatertib terhadap individu tersebut.

Selain itu, tambah Mahaletchumi lagi, orang ramai perlu lebih bijak dalam mengenali ejen sama ada ia berdaftar dengan lembaga atau sebaliknya. Ini penting untuk mengelak daripada berlakunya penipuan.

“Contohnya, apabila didatangi ejen yang mahu membantu anda memiliki hartanah tertentu, orang ramai boleh memeriksa profil mereka di laman web www.lppeh.gov.my. Jika ejen tersebut berdaftar, nama mereka akan berada dalam senarai yang ditetapkan dan pembeli boleh mempercayai ejen tersebut.

“Tetapi jika nama ejen atau firma mereka tidak ditemui, bermakna orang ramai perlu berwaspada dan seboleh-bolehnya cari khidmat ejen lain. Mungkin mereka merupakan ejen haram yang tidak berdaftar dengan pihak LPPEH dan mengaut keuntungan hasil tipu helah mereka,” ujar Mahaletchumi.

Sehingga kini, ujar beliau, terdapat 2,000 ejen hartanah dan 700 firma hartanah yang telah berdaftar dengan LPPEH bagi menjalankan perniagaan masing-masing.

“Setiap ejen pula boleh mempunyai sekurang-kurangnya 20 perunding yang mampu memberikan perkhidmatan terbaik untuk individu atau syarikat korporat yang berminat memiliki hartanah tertentu,” katanya.

Bagi memastikan ejen tersebut bertauliah, kad nama yang dikeluarkan mereka haruslah mempunyai dua nombor pendaftaran iaitu untuk individu dan juga firma.

“Biasanya orang ramai boleh melihat kad nama seseorang ejen dan dari situ mereka akan dapati ada logo LPPEH dan nombor pendaftaran seperti E777 untuk individu dan E (3) 0211 untuk firma hartanah.

“Namun, pada zaman yang serba canggih ini, tidak mustahil untuk melakukan apa sahaja terutama meniru logo dan nombor siri pendaftaran LPPEH. Oleh itu, langkah terbaik adalah menyemak nama ejen dalam senarai yang disediakan lembaga menerusi laman web kami,” nasihat Mahaletchumi.


Ekstrak dari Kosmo.com.my


Artikel Penuh: http://www.kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2009&dt=0115&pub=Kosmo&sec=Urban&pg=ur_04.htm#ixzz2W4wxW4og

Ejen Hartanah Berpengalaman Kota Warisan, Sepang

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

Sudah tentu anda tidak boleh menilai kecekapan ejen hartanah itu jika anda tidak mengenalinya secara peribadi. Tapi anda boleh menilai tahap kecekapan dan profesionalisma mereka melalui perkara-perkara berikut :

1. Anda Google ‘search’ nombor telefon ejen hartanah tersebut. Gunakan beberapa kombinasi nombor telefon seperti berikut kerana kadang-kadang mereka menggunakan format nombor yang berbeza.

Contoh jika no telefonnya 0123456789, gunakan kombinasi nombor ini:

0123456789

012 3456789

012 345 6789

012 3456 789

012-3456789

012-345 6789

012-3456 789

Jika anda menggunakan satu kaedah sahaja, anda mungkin tidak jumpa maklumat ejen hartanah tersebut. Lihat jumlah ‘Found’ hasil carian anda. Bandingkannya dengan ejen-ejen hartanah yang lain. Daripada jumlah ini anda dapat bayangkan betapa aktifnya ejen hartanah tersebut menggunakan internet marketing sebagai medium pemasarannya.

90% pembeli memulakan carian rumah untuk dibeli di internet. Bayangkan betapa besarnya pengaruh internet dan betapa pentingnya ejen hartanah itu menonjolkan diri mereka di dunia internet ini.

google search 1 1

2. Anda Google ‘search’ nama ejen hartanah tersebut dan lihat berapa jumlah carian

google search 2 1

Kami Mengalu-alukan anda untuk LIKE facebook page Hartanahguru dan berinteraksi dengan kami di sana.Terima kasih kerana sudi menjadi Fan kami.

Hartanahguru FB Cover

Ejen Hartanah Berpengalaman Bandar Baru Bangi

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

Sudah tentu anda tidak boleh menilai kecekapan ejen hartanah itu jika anda tidak mengenalinya secara peribadi. Tapi anda boleh menilai tahap kecekapan dan profesionalisma mereka melalui perkara-perkara berikut :

1. Anda Google ‘search’ nombor telefon ejen hartanah tersebut. Gunakan beberapa kombinasi nombor telefon seperti berikut kerana kadang-kadang mereka menggunakan format nombor yang berbeza.

Contoh jika no telefonnya 0123456789, gunakan kombinasi nombor ini:

0123456789

012 3456789

012 345 6789

012 3456 789

012-3456789

012-345 6789

012-3456 789

Jika anda menggunakan satu kaedah sahaja, anda mungkin tidak jumpa maklumat ejen hartanah tersebut. Lihat jumlah ‘Found’ hasil carian anda. Bandingkannya dengan ejen-ejen hartanah yang lain. Daripada jumlah ini anda dapat bayangkan betapa aktifnya ejen hartanah tersebut menggunakan internet marketing sebagai medium pemasarannya.

90% pembeli memulakan carian rumah untuk dibeli di internet. Bayangkan betapa besarnya pengaruh internet dan betapa pentingnya ejen hartanah itu menonjolkan diri mereka di dunia internet ini.

google search 1 1

2. Anda Google ‘search’ nama ejen hartanah tersebut dan lihat berapa jumlah carian

google search 2 1

Kami Mengalu-alukan anda untuk LIKE facebook page Hartanahguru dan berinteraksi dengan kami di sana.Terima kasih kerana sudi menjadi Fan kami.

Hartanahguru FB Cover

Ejen Hartanah Berpengalaman Semenyih

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

Sudah tentu anda tidak boleh menilai kecekapan ejen hartanah itu jika anda tidak mengenalinya secara peribadi. Tapi anda boleh menilai tahap kecekapan dan profesionalisma mereka melalui perkara-perkara berikut :

1. Anda Google ‘search’ nombor telefon ejen hartanah tersebut. Gunakan beberapa kombinasi nombor telefon seperti berikut kerana kadang-kadang mereka menggunakan format nombor yang berbeza.

Contoh jika no telefonnya 0123456789, gunakan kombinasi nombor ini:

0123456789

012 3456789

012 345 6789

012 3456 789

012-3456789

012-345 6789

012-3456 789

Jika anda menggunakan satu kaedah sahaja, anda mungkin tidak jumpa maklumat ejen hartanah tersebut. Lihat jumlah ‘Found’ hasil carian anda. Bandingkannya dengan ejen-ejen hartanah yang lain. Daripada jumlah ini anda dapat bayangkan betapa aktifnya ejen hartanah tersebut menggunakan internet marketing sebagai medium pemasarannya.

90% pembeli memulakan carian rumah untuk dibeli di internet. Bayangkan betapa besarnya pengaruh internet dan betapa pentingnya ejen hartanah itu menonjolkan diri mereka di dunia internet ini.

google search 1 1

2. Anda Google ‘search’ nama ejen hartanah tersebut dan lihat berapa jumlah carian

google search 2 1

Kami Mengalu-alukan anda untuk LIKE facebook page Hartanahguru dan berinteraksi dengan kami di sana.Terima kasih kerana sudi menjadi Fan kami.

Hartanahguru FB Cover

Ejen Hartanah Berpengalaman Bandar Tasik Kesuma Semenyih

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

Sudah tentu anda tidak boleh menilai kecekapan ejen hartanah itu jika anda tidak mengenalinya secara peribadi. Tapi anda boleh menilai tahap kecekapan dan profesionalisma mereka melalui perkara-perkara berikut :

1. Anda Google ‘search’ nombor telefon ejen hartanah tersebut. Gunakan beberapa kombinasi nombor telefon seperti berikut kerana kadang-kadang mereka menggunakan format nombor yang berbeza.

Contoh jika no telefonnya 0123456789, gunakan kombinasi nombor ini:

0123456789

012 3456789

012 345 6789

012 3456 789

012-3456789

012-345 6789

012-3456 789

Jika anda menggunakan satu kaedah sahaja, anda mungkin tidak jumpa maklumat ejen hartanah tersebut. Lihat jumlah ‘Found’ hasil carian anda. Bandingkannya dengan ejen-ejen hartanah yang lain. Daripada jumlah ini anda dapat bayangkan betapa aktifnya ejen hartanah tersebut menggunakan internet marketing sebagai medium pemasarannya.

90% pembeli memulakan carian rumah untuk dibeli di internet. Bayangkan betapa besarnya pengaruh internet dan betapa pentingnya ejen hartanah itu menonjolkan diri mereka di dunia internet ini.

google search 1 1

2. Anda Google ‘search’ nama ejen hartanah tersebut dan lihat berapa jumlah carian

google search 2 1

Kami Mengalu-alukan anda untuk LIKE facebook page Hartanahguru dan berinteraksi dengan kami di sana.Terima kasih kerana sudi menjadi Fan kami.

Hartanahguru FB Cover

Ejen Hartanah Berpengalaman Sg Merab Bangi

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

Sudah tentu anda tidak boleh menilai kecekapan ejen hartanah itu jika anda tidak mengenalinya secara peribadi. Tapi anda boleh menilai tahap kecekapan dan profesionalisma mereka melalui perkara-perkara berikut :

1. Anda Google ‘search’ nombor telefon ejen hartanah tersebut. Gunakan beberapa kombinasi nombor telefon seperti berikut kerana kadang-kadang mereka menggunakan format nombor yang berbeza.

Contoh jika no telefonnya 0123456789, gunakan kombinasi nombor ini:

0123456789

012 3456789

012 345 6789

012 3456 789

012-3456789

012-345 6789

012-3456 789

Jika anda menggunakan satu kaedah sahaja, anda mungkin tidak jumpa maklumat ejen hartanah tersebut. Lihat jumlah ‘Found’ hasil carian anda. Bandingkannya dengan ejen-ejen hartanah yang lain. Daripada jumlah ini anda dapat bayangkan betapa aktifnya ejen hartanah tersebut menggunakan internet marketing sebagai medium pemasarannya.

90% pembeli memulakan carian rumah untuk dibeli di internet. Bayangkan betapa besarnya pengaruh internet dan betapa pentingnya ejen hartanah itu menonjolkan diri mereka di dunia internet ini.

google search 1 1

2. Anda Google ‘search’ nama ejen hartanah tersebut dan lihat berapa jumlah carian

google search 2 1

Kami Mengalu-alukan anda untuk LIKE facebook page Hartanahguru dan berinteraksi dengan kami di sana.Terima kasih kerana sudi menjadi Fan kami.

Hartanahguru FB Cover

Ejen Hartanah Berpengalaman Impian Putra Bangi

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

Sudah tentu anda tidak boleh menilai kecekapan ejen hartanah itu jika anda tidak mengenalinya secara peribadi. Tapi anda boleh menilai tahap kecekapan dan profesionalisma mereka melalui perkara-perkara berikut :

1. Anda Google ‘search’ nombor telefon ejen hartanah tersebut. Gunakan beberapa kombinasi nombor telefon seperti berikut kerana kadang-kadang mereka menggunakan format nombor yang berbeza.

Contoh jika no telefonnya 0123456789, gunakan kombinasi nombor ini:

0123456789

012 3456789

012 345 6789

012 3456 789

012-3456789

012-345 6789

012-3456 789

Jika anda menggunakan satu kaedah sahaja, anda mungkin tidak jumpa maklumat ejen hartanah tersebut. Lihat jumlah ‘Found’ hasil carian anda. Bandingkannya dengan ejen-ejen hartanah yang lain. Daripada jumlah ini anda dapat bayangkan betapa aktifnya ejen hartanah tersebut menggunakan internet marketing sebagai medium pemasarannya.

90% pembeli memulakan carian rumah untuk dibeli di internet. Bayangkan betapa besarnya pengaruh internet dan betapa pentingnya ejen hartanah itu menonjolkan diri mereka di dunia internet ini.

google search 1 1

2. Anda Google ‘search’ nama ejen hartanah tersebut dan lihat berapa jumlah carian

google search 2 1

Kami Mengalu-alukan anda untuk LIKE facebook page Hartanahguru dan berinteraksi dengan kami di sana.Terima kasih kerana sudi menjadi Fan kami.

Hartanahguru FB Cover

Ejen Hartanah Berpengalaman Saujana Impian Kajang

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

Sudah tentu anda tidak boleh menilai kecekapan ejen hartanah itu jika anda tidak mengenalinya secara peribadi. Tapi anda boleh menilai tahap kecekapan dan profesionalisma mereka melalui perkara-perkara berikut :

1. Anda Google ‘search’ nombor telefon ejen hartanah tersebut. Gunakan beberapa kombinasi nombor telefon seperti berikut kerana kadang-kadang mereka menggunakan format nombor yang berbeza.

Contoh jika no telefonnya 0123456789, gunakan kombinasi nombor ini:

0123456789

012 3456789

012 345 6789

012 3456 789

012-3456789

012-345 6789

012-3456 789

Jika anda menggunakan satu kaedah sahaja, anda mungkin tidak jumpa maklumat ejen hartanah tersebut. Lihat jumlah ‘Found’ hasil carian anda. Bandingkannya dengan ejen-ejen hartanah yang lain. Daripada jumlah ini anda dapat bayangkan betapa aktifnya ejen hartanah tersebut menggunakan internet marketing sebagai medium pemasarannya.

90% pembeli memulakan carian rumah untuk dibeli di internet. Bayangkan betapa besarnya pengaruh internet dan betapa pentingnya ejen hartanah itu menonjolkan diri mereka di dunia internet ini.

google search 1 1

2. Anda Google ‘search’ nama ejen hartanah tersebut dan lihat berapa jumlah carian

google search 2 1

Kami Mengalu-alukan anda untuk LIKE facebook page Hartanahguru dan berinteraksi dengan kami di sana.Terima kasih kerana sudi menjadi Fan kami.

Hartanahguru FB Cover

Ejen Hartanah Berpengalaman Taman Tropika Bangi Taman Tropika Bangi

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

Sudah tentu anda tidak boleh menilai kecekapan ejen hartanah itu jika anda tidak mengenalinya secara peribadi. Tapi anda boleh menilai tahap kecekapan dan profesionalisma mereka melalui perkara-perkara berikut :

1. Anda Google ‘search’ nombor telefon ejen hartanah tersebut. Gunakan beberapa kombinasi nombor telefon seperti berikut kerana kadang-kadang mereka menggunakan format nombor yang berbeza.

Contoh jika no telefonnya 0123456789, gunakan kombinasi nombor ini:

0123456789

012 3456789

012 345 6789

012 3456 789

012-3456789

012-345 6789

012-3456 789

Jika anda menggunakan satu kaedah sahaja, anda mungkin tidak jumpa maklumat ejen hartanah tersebut. Lihat jumlah ‘Found’ hasil carian anda. Bandingkannya dengan ejen-ejen hartanah yang lain. Daripada jumlah ini anda dapat bayangkan betapa aktifnya ejen hartanah tersebut menggunakan internet marketing sebagai medium pemasarannya.

90% pembeli memulakan carian rumah untuk dibeli di internet. Bayangkan betapa besarnya pengaruh internet dan betapa pentingnya ejen hartanah itu menonjolkan diri mereka di dunia internet ini.

google search 1 1

2. Anda Google ‘search’ nama ejen hartanah tersebut dan lihat berapa jumlah carian

google search 2 1

Kami Mengalu-alukan anda untuk LIKE facebook page Hartanahguru dan berinteraksi dengan kami di sana.Terima kasih kerana sudi menjadi Fan kami.

Hartanahguru FB Cover

Ejen Hartanah Berpengalaman Taman University Bangi Taman University Bangi

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

Sudah tentu anda tidak boleh menilai kecekapan ejen hartanah itu jika anda tidak mengenalinya secara peribadi. Tapi anda boleh menilai tahap kecekapan dan profesionalisma mereka melalui perkara-perkara berikut :

1. Anda Google ‘search’ nombor telefon ejen hartanah tersebut. Gunakan beberapa kombinasi nombor telefon seperti berikut kerana kadang-kadang mereka menggunakan format nombor yang berbeza.

Contoh jika no telefonnya 0123456789, gunakan kombinasi nombor ini:

0123456789

012 3456789

012 345 6789

012 3456 789

012-3456789

012-345 6789

012-3456 789

Jika anda menggunakan satu kaedah sahaja, anda mungkin tidak jumpa maklumat ejen hartanah tersebut. Lihat jumlah ‘Found’ hasil carian anda. Bandingkannya dengan ejen-ejen hartanah yang lain. Daripada jumlah ini anda dapat bayangkan betapa aktifnya ejen hartanah tersebut menggunakan internet marketing sebagai medium pemasarannya.

90% pembeli memulakan carian rumah untuk dibeli di internet. Bayangkan betapa besarnya pengaruh internet dan betapa pentingnya ejen hartanah itu menonjolkan diri mereka di dunia internet ini.

google search 1 1

2. Anda Google ‘search’ nama ejen hartanah tersebut dan lihat berapa jumlah carian

google search 2 1

Kami Mengalu-alukan anda untuk LIKE facebook page Hartanahguru dan berinteraksi dengan kami di sana.Terima kasih kerana sudi menjadi Fan kami.

Hartanahguru FB Cover

Ejen Hartanah Berpengalaman Alam Sari Bangi

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

Sudah tentu anda tidak boleh menilai kecekapan ejen hartanah itu jika anda tidak mengenalinya secara peribadi. Tapi anda boleh menilai tahap kecekapan dan profesionalisma mereka melalui perkara-perkara berikut :

1. Anda Google ‘search’ nombor telefon ejen hartanah tersebut. Gunakan beberapa kombinasi nombor telefon seperti berikut kerana kadang-kadang mereka menggunakan format nombor yang berbeza.

Contoh jika no telefonnya 0123456789, gunakan kombinasi nombor ini:

0123456789

012 3456789

012 345 6789

012 3456 789

012-3456789

012-345 6789

012-3456 789

Jika anda menggunakan satu kaedah sahaja, anda mungkin tidak jumpa maklumat ejen hartanah tersebut. Lihat jumlah ‘Found’ hasil carian anda. Bandingkannya dengan ejen-ejen hartanah yang lain. Daripada jumlah ini anda dapat bayangkan betapa aktifnya ejen hartanah tersebut menggunakan internet marketing sebagai medium pemasarannya.

90% pembeli memulakan carian rumah untuk dibeli di internet. Bayangkan betapa besarnya pengaruh internet dan betapa pentingnya ejen hartanah itu menonjolkan diri mereka di dunia internet ini.

google search 1 1

2. Anda Google ‘search’ nama ejen hartanah tersebut dan lihat berapa jumlah carian

google search 2 1

Kami Mengalu-alukan anda untuk LIKE facebook page Hartanahguru dan berinteraksi dengan kami di sana.Terima kasih kerana sudi menjadi Fan kami.

Hartanahguru FB Cover

Ejen Hartanah Berpengalaman Desa Pinggiran Putra Putrajaya

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

Sudah tentu anda tidak boleh menilai kecekapan ejen hartanah itu jika anda tidak mengenalinya secara peribadi. Tapi anda boleh menilai tahap kecekapan dan profesionalisma mereka melalui perkara-perkara berikut :

1. Anda Google ‘search’ nombor telefon ejen hartanah tersebut. Gunakan beberapa kombinasi nombor telefon seperti berikut kerana kadang-kadang mereka menggunakan format nombor yang berbeza.

Contoh jika no telefonnya 0123456789, gunakan kombinasi nombor ini:

0123456789

012 3456789

012 345 6789

012 3456 789

012-3456789

012-345 6789

012-3456 789

Jika anda menggunakan satu kaedah sahaja, anda mungkin tidak jumpa maklumat ejen hartanah tersebut. Lihat jumlah ‘Found’ hasil carian anda. Bandingkannya dengan ejen-ejen hartanah yang lain. Daripada jumlah ini anda dapat bayangkan betapa aktifnya ejen hartanah tersebut menggunakan internet marketing sebagai medium pemasarannya.

90% pembeli memulakan carian rumah untuk dibeli di internet. Bayangkan betapa besarnya pengaruh internet dan betapa pentingnya ejen hartanah itu menonjolkan diri mereka di dunia internet ini.

google search 1 1

2. Anda Google ‘search’ nama ejen hartanah tersebut dan lihat berapa jumlah carian

google search 2 1

Kami Mengalu-alukan anda untuk LIKE facebook page Hartanahguru dan berinteraksi dengan kami di sana.Terima kasih kerana sudi menjadi Fan kami.

Hartanahguru FB Cover

Ejen Hartanah Berpengalaman Nilai Impian, Bandar Baru Nilai

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

Sudah tentu anda tidak boleh menilai kecekapan ejen hartanah itu jika anda tidak mengenalinya secara peribadi. Tapi anda boleh menilai tahap kecekapan dan profesionalisma mereka melalui perkara-perkara berikut :

1. Anda Google ‘search’ nombor telefon ejen hartanah tersebut. Gunakan beberapa kombinasi nombor telefon seperti berikut kerana kadang-kadang mereka menggunakan format nombor yang berbeza.

Contoh jika no telefonnya 0123456789, gunakan kombinasi nombor ini:

0123456789

012 3456789

012 345 6789

012 3456 789

012-3456789

012-345 6789

012-3456 789

Jika anda menggunakan satu kaedah sahaja, anda mungkin tidak jumpa maklumat ejen hartanah tersebut. Lihat jumlah ‘Found’ hasil carian anda. Bandingkannya dengan ejen-ejen hartanah yang lain. Daripada jumlah ini anda dapat bayangkan betapa aktifnya ejen hartanah tersebut menggunakan internet marketing sebagai medium pemasarannya.

90% pembeli memulakan carian rumah untuk dibeli di internet. Bayangkan betapa besarnya pengaruh internet dan betapa pentingnya ejen hartanah itu menonjolkan diri mereka di dunia internet ini.

google search 1 1

2. Anda Google ‘search’ nama ejen hartanah tersebut dan lihat berapa jumlah carian

google search 2 1

Kami Mengalu-alukan anda untuk LIKE facebook page Hartanahguru dan berinteraksi dengan kami di sana.Terima kasih kerana sudi menjadi Fan kami.

Hartanahguru FB Cover

Ejen Hartanah Berpengalaman Bandar Seri Putra Bangi

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

Sudah tentu anda tidak boleh menilai kecekapan ejen hartanah itu jika anda tidak mengenalinya secara peribadi. Tapi anda boleh menilai tahap kecekapan dan profesionalisma mereka melalui perkara-perkara berikut :

1. Anda Google ‘search’ nombor telefon ejen hartanah tersebut. Gunakan beberapa kombinasi nombor telefon seperti berikut kerana kadang-kadang mereka menggunakan format nombor yang berbeza.

Contoh jika no telefonnya 0123456789, gunakan kombinasi nombor ini:

0123456789

012 3456789

012 345 6789

012 3456 789

012-3456789

012-345 6789

012-3456 789

Jika anda menggunakan satu kaedah sahaja, anda mungkin tidak jumpa maklumat ejen hartanah tersebut. Lihat jumlah ‘Found’ hasil carian anda. Bandingkannya dengan ejen-ejen hartanah yang lain. Daripada jumlah ini anda dapat bayangkan betapa aktifnya ejen hartanah tersebut menggunakan internet marketing sebagai medium pemasarannya.

90% pembeli memulakan carian rumah untuk dibeli di internet. Bayangkan betapa besarnya pengaruh internet dan betapa pentingnya ejen hartanah itu menonjolkan diri mereka di dunia internet ini.

google search 1 1

2. Anda Google ‘search’ nama ejen hartanah tersebut dan lihat berapa jumlah carian

google search 2 1

Kami Mengalu-alukan anda untuk LIKE facebook page Hartanahguru dan berinteraksi dengan kami di sana.Terima kasih kerana sudi menjadi Fan kami.

Hartanahguru FB Cover

Ejen Hartanah Berpengalaman Bandar Bukit Mahkota Bangi

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

Sudah tentu anda tidak boleh menilai kecekapan ejen hartanah itu jika anda tidak mengenalinya secara peribadi. Tapi anda boleh menilai tahap kecekapan dan profesionalisma mereka melalui perkara-perkara berikut :

1. Anda Google ‘search’ nombor telefon ejen hartanah tersebut. Gunakan beberapa kombinasi nombor telefon seperti berikut kerana kadang-kadang mereka menggunakan format nombor yang berbeza.

Contoh jika no telefonnya 0123456789, gunakan kombinasi nombor ini:

0123456789

012 3456789

012 345 6789

012 3456 789

012-3456789

012-345 6789

012-3456 789

Jika anda menggunakan satu kaedah sahaja, anda mungkin tidak jumpa maklumat ejen hartanah tersebut. Lihat jumlah ‘Found’ hasil carian anda. Bandingkannya dengan ejen-ejen hartanah yang lain. Daripada jumlah ini anda dapat bayangkan betapa aktifnya ejen hartanah tersebut menggunakan internet marketing sebagai medium pemasarannya.

90% pembeli memulakan carian rumah untuk dibeli di internet. Bayangkan betapa besarnya pengaruh internet dan betapa pentingnya ejen hartanah itu menonjolkan diri mereka di dunia internet ini.

google search 1 1

2. Anda Google ‘search’ nama ejen hartanah tersebut dan lihat berapa jumlah carian

google search 2 1

Kami Mengalu-alukan anda untuk LIKE facebook page Hartanahguru dan berinteraksi dengan kami di sana.Terima kasih kerana sudi menjadi Fan kami.

Hartanahguru FB Cover

Ejen Hartanah Berpengalaman Bandar Baru Nilai

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

Sudah tentu anda tidak boleh menilai kecekapan ejen hartanah itu jika anda tidak mengenalinya secara peribadi. Tapi anda boleh menilai tahap kecekapan dan profesionalisma mereka melalui perkara-perkara berikut :

1. Anda Google ‘search’ nombor telefon ejen hartanah tersebut. Gunakan beberapa kombinasi nombor telefon seperti berikut kerana kadang-kadang mereka menggunakan format nombor yang berbeza.

Contoh jika no telefonnya 0123456789, gunakan kombinasi nombor ini:

0123456789

012 3456789

012 345 6789

012 3456 789

012-3456789

012-345 6789

012-3456 789

Jika anda menggunakan satu kaedah sahaja, anda mungkin tidak jumpa maklumat ejen hartanah tersebut. Lihat jumlah ‘Found’ hasil carian anda. Bandingkannya dengan ejen-ejen hartanah yang lain. Daripada jumlah ini anda dapat bayangkan betapa aktifnya ejen hartanah tersebut menggunakan internet marketing sebagai medium pemasarannya.

90% pembeli memulakan carian rumah untuk dibeli di internet. Bayangkan betapa besarnya pengaruh internet dan betapa pentingnya ejen hartanah itu menonjolkan diri mereka di dunia internet ini.

google search 1 1

2. Anda Google ‘search’ nama ejen hartanah tersebut dan lihat berapa jumlah carian

google search 2 1

Kami Mengalu-alukan anda untuk LIKE facebook page Hartanahguru dan berinteraksi dengan kami di sana.Terima kasih kerana sudi menjadi Fan kami.

Hartanahguru FB Cover

Ejen Hartanah Berpengalaman Bandar Baru Salak Tinggi, Sepang

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

Sudah tentu anda tidak boleh menilai kecekapan ejen hartanah itu jika anda tidak mengenalinya secara peribadi. Tapi anda boleh menilai tahap kecekapan dan profesionalisma mereka melalui perkara-perkara berikut :

1. Anda Google ‘search’ nombor telefon ejen hartanah tersebut. Gunakan beberapa kombinasi nombor telefon seperti berikut kerana kadang-kadang mereka menggunakan format nombor yang berbeza.

Contoh jika no telefonnya 0123456789, gunakan kombinasi nombor ini:

0123456789

012 3456789

012 345 6789

012 3456 789

012-3456789

012-345 6789

012-3456 789

Jika anda menggunakan satu kaedah sahaja, anda mungkin tidak jumpa maklumat ejen hartanah tersebut. Lihat jumlah ‘Found’ hasil carian anda. Bandingkannya dengan ejen-ejen hartanah yang lain. Daripada jumlah ini anda dapat bayangkan betapa aktifnya ejen hartanah tersebut menggunakan internet marketing sebagai medium pemasarannya.

90% pembeli memulakan carian rumah untuk dibeli di internet. Bayangkan betapa besarnya pengaruh internet dan betapa pentingnya ejen hartanah itu menonjolkan diri mereka di dunia internet ini.

google search 1 1

2. Anda Google ‘search’ nama ejen hartanah tersebut dan lihat berapa jumlah carian

google search 2 1

Kami Mengalu-alukan anda untuk LIKE facebook page Hartanahguru dan berinteraksi dengan kami di sana.Terima kasih kerana sudi menjadi Fan kami.

Hartanahguru FB Cover

Ejen Hartanah Berpengalaman Semenyih

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

Sudah tentu anda tidak boleh menilai kecekapan ejen hartanah itu jika anda tidak mengenalinya secara peribadi. Tapi anda boleh menilai tahap kecekapan dan profesionalisma mereka melalui perkara-perkara berikut :

1. Anda Google ‘search’ nombor telefon ejen hartanah tersebut. Gunakan beberapa kombinasi nombor telefon seperti berikut kerana kadang-kadang mereka menggunakan format nombor yang berbeza.

Contoh jika no telefonnya 0123456789, gunakan kombinasi nombor ini:

0123456789

012 3456789

012 345 6789

012 3456 789

012-3456789

012-345 6789

012-3456 789

Jika anda menggunakan satu kaedah sahaja, anda mungkin tidak jumpa maklumat ejen hartanah tersebut. Lihat jumlah ‘Found’ hasil carian anda. Bandingkannya dengan ejen-ejen hartanah yang lain. Daripada jumlah ini anda dapat bayangkan betapa aktifnya ejen hartanah tersebut menggunakan internet marketing sebagai medium pemasarannya.

90% pembeli memulakan carian rumah untuk dibeli di internet. Bayangkan betapa besarnya pengaruh internet dan betapa pentingnya ejen hartanah itu menonjolkan diri mereka di dunia internet ini.

google search 1 1

2. Anda Google ‘search’ nama ejen hartanah tersebut dan lihat berapa jumlah carian

google search 2 1

 

Kami Mengalu-alukan anda untuk LIKE facebook page Hartanahguru dan berinteraksi dengan kami di sana.Terima kasih kerana sudi menjadi Fan kami.

Hartanahguru FB Cover

Bungalow House For Sale in Putrajaya – Desa Pinggiran Putra & Property / Housing Prices

What is the Housing Price / Property Prices in Malaysia ?

House Price

Bungalow House For Sale in Putrajaya – Desa Pinggiran Putra by developer in ~ year 2006

Project Area Desa Pinggiran Putra
Property Type Bungalow (1 storey)
Location Desa Pinggiran Putra, Putrajaya

Desa Pinggiran Putra, Kajang, Selangor, Malaysia
Price RM 280,000 – 496,075
Built-up 1,623 – 1,816 s.f.

  • Banglo 1 Tingkat (60×100, 1816/1793sf, 3-unit, RM280,000-496,075)
  • RSA & RSB (1623/1674sf, 2-unit, RM350,780-463,820)
Total Unit 5
Contact No. 03 9285 0600 / 9806 3634
Property Developer Oriental Interest Berhad

 

Compiled by Ross Aziz RESCOM at hartanahguru.com.

Ross Aziz RESCOM is a real estate agent (Ejen Hartanah) at Bangi, Kajang, Sepang, Putrajaya, Cyberjaya, Puchong, Semenyih, Seri Kembangan and Nilai. More property tips and house for sale at www.facebook.com/hartanahguru

Disclaimer :

This is for reference only. The details may not be accurate. The project may have been completed. Kindly contact the developer for the accurate info.

LIKE us on Facebook

Hartanahguru FB Cover

More Property / Housing Prices by Developers :

KOTA WARISAN, SEPANG BANDAR SERI PUTRA, BANGI
Kota Warisan, 2-storey Terrace Seri Putra, D’Sentral Terrace 6B
Kota Warisan, Semi-D Princeton Residences, Semi-D
Kota Warisan, Bungalow Seri Putra, D’Punchak Putra
Kota Warisan, Palatial Link Seri Putra, D’Punchak Aman
Seri Putra, D’Punchak Nusa
BB SALAK TINGGI, SEPANG Seri Putra, D’Punchak Unggul
Tiara Heights, Phase 1 Seri Putra, D’Sentral Terrace
Tiara Heights, Allysia Castanea Residences
Tiara Heights, Bungalow Anjung Suasana, Semi-detached
Taman Ixora, Fasa 2B – Maya SP Retail Centre
D’Mawar Residensi Anjung Suasana, Bungalow
Taman Seroja, Rumah Berkembar 1.5 tkt Rimbun Suria, Meranti, Sena & Cengal
Taman Dahlia, Rumah Pangsa Rimbun Suria, Sena 2
Taman Dahlia, Dahlia Court Laman Indah, Abadi
Taman Seroja, Rumah Berkembar 1 Tkt Laman Indah, Bahagia
Desa Bestari, Sephia & Jasmine Laman Indah, Ceria
Taman Sri Bayu Anjung Suasana 2, Merbau
Taman Dahlia, RB 1A Anjung Suasana 2, Balau
Taman Dahlia, RB 1B Legundi Residensi, Delia & Erra
Legundi Residensi, Bella & Camilla 
BANDAR BARU NILAI, NS Legundi Residensi, Arisa 
Putra Nilai, Melati Square Legundi Residensi, Hana Twin 
Putra Nilai, Desa Kolej II  Legundi Residensi, Gia 
Putra Nilai, Acasia Park Legundi Residensi, Fiona 
Putra Nilai, Freesia Home
Putra Nilai, Dahlia Court 
Putra Nilai, Jati Park
Putra Nilai, Impiana Residence
Putra Nilai, Nilai Springs Heights
Putra Nilai, Acasia Park Premium
Putra Nilai, Jasmin
Green Beverly Hills, Sky Bungalow
Green Beverly Hills, Water Villa
Green Beverly Hills, Garden Villa
Starz Valley, Serviced Apartment
Starz Valley, SOHO Office
Putra Nillai, Bayu Residence

Shop For Sale in Putrajaya – Desa Pinggiran Putra & Property / Housing Prices

What is the Housing Price / Property Prices in Malaysia ?

House Price

Shop For Sale in Putrajaya – Desa Pinggiran Putra by developer in ~ year 2006

Project Area Desa Pinggiran Putra
Property Type Shop Lot (2 storey)
Location Desa Pinggiran Putra, Putrajaya

Desa Pinggiran Putra, Kajang, Selangor, Malaysia
Price RM 220,000 – 447,612
Built-up
  • 20×70
Total Unit 4
Contact No. 03 9285 0600 / 9806 3634
Property Developer Oriental Interest Berhad

 

Compiled by Ross Aziz RESCOM at hartanahguru.com.

Ross Aziz RESCOM is a real estate agent (Ejen Hartanah) at Bangi, Kajang, Sepang, Putrajaya, Cyberjaya, Puchong, Semenyih, Seri Kembangan and Nilai. More property tips and house for sale at www.facebook.com/hartanahguru

Disclaimer :

This is for reference only. The details may not be accurate. The project may have been completed. Kindly contact the developer for the accurate info.

LIKE us on Facebook

Hartanahguru FB Cover

More Property / Housing Prices by Developers :

KOTA WARISAN, SEPANG BANDAR SERI PUTRA, BANGI
Kota Warisan, 2-storey Terrace Seri Putra, D’Sentral Terrace 6B
Kota Warisan, Semi-D Princeton Residences, Semi-D
Kota Warisan, Bungalow Seri Putra, D’Punchak Putra
Kota Warisan, Palatial Link Seri Putra, D’Punchak Aman
Seri Putra, D’Punchak Nusa
BB SALAK TINGGI, SEPANG Seri Putra, D’Punchak Unggul
Tiara Heights, Phase 1 Seri Putra, D’Sentral Terrace
Tiara Heights, Allysia Castanea Residences
Tiara Heights, Bungalow Anjung Suasana, Semi-detached
Taman Ixora, Fasa 2B – Maya SP Retail Centre
D’Mawar Residensi Anjung Suasana, Bungalow
Taman Seroja, Rumah Berkembar 1.5 tkt Rimbun Suria, Meranti, Sena & Cengal
Taman Dahlia, Rumah Pangsa Rimbun Suria, Sena 2
Taman Dahlia, Dahlia Court Laman Indah, Abadi
Taman Seroja, Rumah Berkembar 1 Tkt Laman Indah, Bahagia
Desa Bestari, Sephia & Jasmine Laman Indah, Ceria
Taman Sri Bayu Anjung Suasana 2, Merbau
Taman Dahlia, RB 1A Anjung Suasana 2, Balau
Taman Dahlia, RB 1B Legundi Residensi, Delia & Erra
Legundi Residensi, Bella & Camilla 
BANDAR BARU NILAI, NS Legundi Residensi, Arisa 
Putra Nilai, Melati Square Legundi Residensi, Hana Twin 
Putra Nilai, Desa Kolej II  Legundi Residensi, Gia 
Putra Nilai, Acasia Park Legundi Residensi, Fiona 
Putra Nilai, Freesia Home
Putra Nilai, Dahlia Court 
Putra Nilai, Jati Park
Putra Nilai, Impiana Residence
Putra Nilai, Nilai Springs Heights
Putra Nilai, Acasia Park Premium
Putra Nilai, Jasmin
Green Beverly Hills, Sky Bungalow
Green Beverly Hills, Water Villa
Green Beverly Hills, Garden Villa
Starz Valley, Serviced Apartment
Starz Valley, SOHO Office
Putra Nillai, Bayu Residence

Shop For Sale in Putrajaya – Desa Pinggiran Putra & Property / Housing Prices

What is the Housing Price / Property Prices in Malaysia ?

House Price

Shop For Sale in Putrajaya – Desa Pinggiran Putra by developer in ~ year 2006

Project Area Desa Pinggiran Putra
Property Type Shop Lot
Location Desa Pinggiran Putra, Putrajaya

Desa Pinggiran Putra, Kajang, Selangor, Malaysia
Price RM 135,000 – 335,720
Built-up
  • 20×70
Total Unit 26
Contact No. 03 9285 0600 / 9806 3634
Property Developer Oriental Interest Berhad

 

Compiled by Ross Aziz RESCOM at hartanahguru.com.

Ross Aziz RESCOM is a real estate agent (Ejen Hartanah) at Bangi, Kajang, Sepang, Putrajaya, Cyberjaya, Puchong, Semenyih, Seri Kembangan and Nilai. More property tips and house for sale at www.facebook.com/hartanahguru

Disclaimer :

This is for reference only. The details may not be accurate. The project may have been completed. Kindly contact the developer for the accurate info.

LIKE us on Facebook

Hartanahguru FB Cover

More Property / Housing Prices by Developers :

KOTA WARISAN, SEPANG BANDAR SERI PUTRA, BANGI
Kota Warisan, 2-storey Terrace Seri Putra, D’Sentral Terrace 6B
Kota Warisan, Semi-D Princeton Residences, Semi-D
Kota Warisan, Bungalow Seri Putra, D’Punchak Putra
Kota Warisan, Palatial Link Seri Putra, D’Punchak Aman
Seri Putra, D’Punchak Nusa
BB SALAK TINGGI, SEPANG Seri Putra, D’Punchak Unggul
Tiara Heights, Phase 1 Seri Putra, D’Sentral Terrace
Tiara Heights, Allysia Castanea Residences
Tiara Heights, Bungalow Anjung Suasana, Semi-detached
Taman Ixora, Fasa 2B – Maya SP Retail Centre
D’Mawar Residensi Anjung Suasana, Bungalow
Taman Seroja, Rumah Berkembar 1.5 tkt Rimbun Suria, Meranti, Sena & Cengal
Taman Dahlia, Rumah Pangsa Rimbun Suria, Sena 2
Taman Dahlia, Dahlia Court Laman Indah, Abadi
Taman Seroja, Rumah Berkembar 1 Tkt Laman Indah, Bahagia
Desa Bestari, Sephia & Jasmine Laman Indah, Ceria
Taman Sri Bayu Anjung Suasana 2, Merbau
Taman Dahlia, RB 1A Anjung Suasana 2, Balau
Taman Dahlia, RB 1B Legundi Residensi, Delia & Erra
Legundi Residensi, Bella & Camilla 
BANDAR BARU NILAI, NS Legundi Residensi, Arisa 
Putra Nilai, Melati Square Legundi Residensi, Hana Twin 
Putra Nilai, Desa Kolej II  Legundi Residensi, Gia 
Putra Nilai, Acasia Park Legundi Residensi, Fiona 
Putra Nilai, Freesia Home
Putra Nilai, Dahlia Court 
Putra Nilai, Jati Park
Putra Nilai, Impiana Residence
Putra Nilai, Nilai Springs Heights
Putra Nilai, Acasia Park Premium
Putra Nilai, Jasmin
Green Beverly Hills, Sky Bungalow
Green Beverly Hills, Water Villa
Green Beverly Hills, Garden Villa
Starz Valley, Serviced Apartment
Starz Valley, SOHO Office
Putra Nillai, Bayu Residence

House For Sale in Putrajaya – Desa Pinggiran Putra & Property / Housing Prices

What is the Housing Price / Property Prices in Malaysia ?

House Price

House For Sale in Putrajaya – Desa Pinggiran Putra by developer in ~ year 2006

Project Area Desa Pinggiran Putra
Property Type Semi Detached (1 storey)
Location Desa Pinggiran Putra, Putrajaya

Desa Pinggiran Putra, Kajang, Selangor, Malaysia
Tenure of Land Malay Reserved Land
Price RM 171,240 – 334,350
Built-up 1,234 s.f.

  • 40×80
Completion Date Completed with CF
Contact No. 03 9285 0600 / 9806 3634
Property Developer Oriental Interest Berhad

 

Compiled by Ross Aziz RESCOM at hartanahguru.com.

Ross Aziz RESCOM is a real estate agent (Ejen Hartanah) at Bangi, Kajang, Sepang, Putrajaya, Cyberjaya, Puchong, Semenyih, Seri Kembangan and Nilai. More property tips and house for sale at www.facebook.com/hartanahguru

Disclaimer :

This is for reference only. The details may not be accurate. The project may have been completed. Kindly contact the developer for the accurate info.

LIKE us on Facebook

Hartanahguru FB Cover

More Property / Housing Prices by Developers :

KOTA WARISAN, SEPANG BANDAR SERI PUTRA, BANGI
Kota Warisan, 2-storey Terrace Seri Putra, D’Sentral Terrace 6B
Kota Warisan, Semi-D Princeton Residences, Semi-D
Kota Warisan, Bungalow Seri Putra, D’Punchak Putra
Kota Warisan, Palatial Link Seri Putra, D’Punchak Aman
Seri Putra, D’Punchak Nusa
BB SALAK TINGGI, SEPANG Seri Putra, D’Punchak Unggul
Tiara Heights, Phase 1 Seri Putra, D’Sentral Terrace
Tiara Heights, Allysia Castanea Residences
Tiara Heights, Bungalow Anjung Suasana, Semi-detached
Taman Ixora, Fasa 2B – Maya SP Retail Centre
D’Mawar Residensi Anjung Suasana, Bungalow
Taman Seroja, Rumah Berkembar 1.5 tkt Rimbun Suria, Meranti, Sena & Cengal
Taman Dahlia, Rumah Pangsa Rimbun Suria, Sena 2
Taman Dahlia, Dahlia Court Laman Indah, Abadi
Taman Seroja, Rumah Berkembar 1 Tkt Laman Indah, Bahagia
Desa Bestari, Sephia & Jasmine Laman Indah, Ceria
Taman Sri Bayu Anjung Suasana 2, Merbau
Taman Dahlia, RB 1A Anjung Suasana 2, Balau
Taman Dahlia, RB 1B Legundi Residensi, Delia & Erra
Legundi Residensi, Bella & Camilla 
BANDAR BARU NILAI, NS Legundi Residensi, Arisa 
Putra Nilai, Melati Square Legundi Residensi, Hana Twin 
Putra Nilai, Desa Kolej II  Legundi Residensi, Gia 
Putra Nilai, Acasia Park Legundi Residensi, Fiona 
Putra Nilai, Freesia Home
Putra Nilai, Dahlia Court 
Putra Nilai, Jati Park
Putra Nilai, Impiana Residence
Putra Nilai, Nilai Springs Heights
Putra Nilai, Acasia Park Premium
Putra Nilai, Jasmin
Green Beverly Hills, Sky Bungalow
Green Beverly Hills, Water Villa
Green Beverly Hills, Garden Villa
Starz Valley, Serviced Apartment
Starz Valley, SOHO Office
Putra Nillai, Bayu Residence

Shop Office For Sale in Bangi – Bandar Bukit Mahkota & Property / Housing Prices

What is the Housing Price / Property Prices in Malaysia ?

House Price

Shop Office For Sale at Bangi – Bandar Bukit Mahkota by developer in ~ year 2013

Project Area Bandar Bukit Mahkota – D’Niaga
Property Type Shop Office (2 storey)
Location Bandar Bukit Mahkota, Bangi, Selangor
Tenure of Land Freehold
Price RM 567,900 – 2,427,000
Built-up 2,681 s.f.

  • 20X70
Bumi Discount 10 %
Total Unit 43
Completion Date February 2015
Contact No. 03 8731 1351/2143 2299/017 3547 361
Property Developer Araprop Development Sdn Bhd

 

Compiled by Ross Aziz RESCOM at hartanahguru.com.

Ross Aziz RESCOM is a real estate agent (Ejen Hartanah) at Bangi, Kajang, Sepang, Putrajaya, Cyberjaya, Puchong, Semenyih, Seri Kembangan and Nilai. More property tips and house for sale at www.facebook.com/hartanahguru

Disclaimer :

This is for reference only. The details may not be accurate. The project may have been completed. Kindly contact the developer for the accurate info.

LIKE us on Facebook

Hartanahguru FB Cover

More Property / Housing Prices by Developers :

KOTA WARISAN, SEPANG BANDAR SERI PUTRA, BANGI
Kota Warisan, 2-storey Terrace Seri Putra, D’Sentral Terrace 6B
Kota Warisan, Semi-D Princeton Residences, Semi-D
Kota Warisan, Bungalow Seri Putra, D’Punchak Putra
Kota Warisan, Palatial Link Seri Putra, D’Punchak Aman
Seri Putra, D’Punchak Nusa
BB SALAK TINGGI, SEPANG Seri Putra, D’Punchak Unggul
Tiara Heights, Phase 1 Seri Putra, D’Sentral Terrace
Tiara Heights, Allysia Castanea Residences
Tiara Heights, Bungalow Anjung Suasana, Semi-detached
Taman Ixora, Fasa 2B – Maya SP Retail Centre
D’Mawar Residensi Anjung Suasana, Bungalow
Taman Seroja, Rumah Berkembar 1.5 tkt Rimbun Suria, Meranti, Sena & Cengal
Taman Dahlia, Rumah Pangsa Rimbun Suria, Sena 2
Taman Dahlia, Dahlia Court Laman Indah, Abadi
Taman Seroja, Rumah Berkembar 1 Tkt Laman Indah, Bahagia
Desa Bestari, Sephia & Jasmine Laman Indah, Ceria
Taman Sri Bayu Anjung Suasana 2, Merbau
Taman Dahlia, RB 1A Anjung Suasana 2, Balau
Taman Dahlia, RB 1B Legundi Residensi, Delia & Erra
Legundi Residensi, Bella & Camilla 
BANDAR BARU NILAI, NS Legundi Residensi, Arisa 
Putra Nilai, Melati Square Legundi Residensi, Hana Twin 
Putra Nilai, Desa Kolej II  Legundi Residensi, Gia 
Putra Nilai, Acasia Park Legundi Residensi, Fiona 
Putra Nilai, Freesia Home
Putra Nilai, Dahlia Court 
Putra Nilai, Jati Park
Putra Nilai, Impiana Residence
Putra Nilai, Nilai Springs Heights
Putra Nilai, Acasia Park Premium
Putra Nilai, Jasmin
Green Beverly Hills, Sky Bungalow
Green Beverly Hills, Water Villa
Green Beverly Hills, Garden Villa
Starz Valley, Serviced Apartment
Starz Valley, SOHO Office
Putra Nillai, Bayu Residence

House For Sale in Bangi – Bandar Bukit Mahkota & Property / Housing Prices

What is the Housing Price / Property Prices in Malaysia ?

House Price

Bungalow House For Sale at Bangi – Bandar Bukit Mahkota by developer in ~ year 2011

Project Area Bandar Bukit Mahkota – Banyan Close
Property Type Bungalow (2 storey)
Location Bandar Bukit Mahkota, Bangi, Selangor
Tenure of Land Freehold
Price RM 931,100 – 1,847,200
Built-up 4,580 – 5,843 s.f.
3 exceptional modern-fusion designs for selection:-

  • Areca Built-up 5,843 sq.ft.
  • Dalea Built-up 4,611 sq.ft.
  • Lutea Built-up 4,580 sq.ft.
Bumi Discount 7 %
Total Unit 102
Completion Date June 2012
Contact No. 03 8731 1351/2143 2299
Property Developer Araprop Development Sdn Bhd

 

Compiled by Ross Aziz RESCOM at hartanahguru.com.

Ross Aziz RESCOM is a real estate agent (Ejen Hartanah) at Bangi, Kajang, Sepang, Putrajaya, Cyberjaya, Puchong, Semenyih, Seri Kembangan and Nilai. More property tips and house for sale at www.facebook.com/hartanahguru

Disclaimer :

This is for reference only. The details may not be accurate. The project may have been completed. Kindly contact the developer for the accurate info.

LIKE us on Facebook

Hartanahguru FB Cover

More Property / Housing Prices by Developers :

KOTA WARISAN, SEPANG BANDAR SERI PUTRA, BANGI
Kota Warisan, 2-storey Terrace Seri Putra, D’Sentral Terrace 6B
Kota Warisan, Semi-D Princeton Residences, Semi-D
Kota Warisan, Bungalow Seri Putra, D’Punchak Putra
Kota Warisan, Palatial Link Seri Putra, D’Punchak Aman
Seri Putra, D’Punchak Nusa
BB SALAK TINGGI, SEPANG Seri Putra, D’Punchak Unggul
Tiara Heights, Phase 1 Seri Putra, D’Sentral Terrace
Tiara Heights, Allysia Castanea Residences
Tiara Heights, Bungalow Anjung Suasana, Semi-detached
Taman Ixora, Fasa 2B – Maya SP Retail Centre
D’Mawar Residensi Anjung Suasana, Bungalow
Taman Seroja, Rumah Berkembar 1.5 tkt Rimbun Suria, Meranti, Sena & Cengal
Taman Dahlia, Rumah Pangsa Rimbun Suria, Sena 2
Taman Dahlia, Dahlia Court Laman Indah, Abadi
Taman Seroja, Rumah Berkembar 1 Tkt Laman Indah, Bahagia
Desa Bestari, Sephia & Jasmine Laman Indah, Ceria
Taman Sri Bayu Anjung Suasana 2, Merbau
Taman Dahlia, RB 1A Anjung Suasana 2, Balau
Taman Dahlia, RB 1B Legundi Residensi, Delia & Erra
Legundi Residensi, Bella & Camilla 
BANDAR BARU NILAI, NS Legundi Residensi, Arisa 
Putra Nilai, Melati Square Legundi Residensi, Hana Twin 
Putra Nilai, Desa Kolej II  Legundi Residensi, Gia 
Putra Nilai, Acasia Park Legundi Residensi, Fiona 
Putra Nilai, Freesia Home
Putra Nilai, Dahlia Court 
Putra Nilai, Jati Park
Putra Nilai, Impiana Residence
Putra Nilai, Nilai Springs Heights
Putra Nilai, Acasia Park Premium
Putra Nilai, Jasmin
Green Beverly Hills, Sky Bungalow
Green Beverly Hills, Water Villa
Green Beverly Hills, Garden Villa
Starz Valley, Serviced Apartment
Starz Valley, SOHO Office
Putra Nillai, Bayu Residence

House For Sale in Bangi – Bandar Bukit Mahkota & Property / Housing Prices

What is the Housing Price / Property Prices in Malaysia ?

House Price

House For Sale at Bangi – Bandar Bukit Mahkota by developer in ~ year 2006

Project Area Bandar Bukit Mahkota – The Lakepark Precint, Serangin
Property Type Terrace Link (2 storey)
Location Bandar Bukit Mahkota, Bangi, Selangor
Tenure of Land Freehold
Price RM 191,900 – 284,000
Built-up 1,676 s.f.
Bumi Discount 7 %
Land Area 1,800 s.f.
Total Unit 156
Completion Date Aug 2008
Contact No. 03 2162 2555 / 2999 / 03 8731 1351
Property Developer Araprop Development Sdn Bhd

 

Compiled by Ross Aziz RESCOM at hartanahguru.com.

Ross Aziz RESCOM is a real estate agent (Ejen Hartanah) at Bangi, Kajang, Sepang, Putrajaya, Cyberjaya, Puchong, Semenyih, Seri Kembangan and Nilai. More property tips and house for sale at www.facebook.com/hartanahguru

Disclaimer :

This is for reference only. The details may not be accurate. The project may have been completed. Kindly contact the developer for the accurate info.

LIKE us on Facebook

Hartanahguru FB Cover

More Property / Housing Prices by Developers :

KOTA WARISAN, SEPANG BANDAR SERI PUTRA, BANGI
Kota Warisan, 2-storey Terrace Seri Putra, D’Sentral Terrace 6B
Kota Warisan, Semi-D Princeton Residences, Semi-D
Kota Warisan, Bungalow Seri Putra, D’Punchak Putra
Kota Warisan, Palatial Link Seri Putra, D’Punchak Aman
Seri Putra, D’Punchak Nusa
BB SALAK TINGGI, SEPANG Seri Putra, D’Punchak Unggul
Tiara Heights, Phase 1 Seri Putra, D’Sentral Terrace
Tiara Heights, Allysia Castanea Residences
Tiara Heights, Bungalow Anjung Suasana, Semi-detached
Taman Ixora, Fasa 2B – Maya SP Retail Centre
D’Mawar Residensi Anjung Suasana, Bungalow
Taman Seroja, Rumah Berkembar 1.5 tkt Rimbun Suria, Meranti, Sena & Cengal
Taman Dahlia, Rumah Pangsa Rimbun Suria, Sena 2
Taman Dahlia, Dahlia Court Laman Indah, Abadi
Taman Seroja, Rumah Berkembar 1 Tkt Laman Indah, Bahagia
Desa Bestari, Sephia & Jasmine Laman Indah, Ceria
Taman Sri Bayu Anjung Suasana 2, Merbau
Taman Dahlia, RB 1A Anjung Suasana 2, Balau
Taman Dahlia, RB 1B Legundi Residensi, Delia & Erra
Legundi Residensi, Bella & Camilla 
BANDAR BARU NILAI, NS Legundi Residensi, Arisa 
Putra Nilai, Melati Square Legundi Residensi, Hana Twin 
Putra Nilai, Desa Kolej II  Legundi Residensi, Gia 
Putra Nilai, Acasia Park Legundi Residensi, Fiona 
Putra Nilai, Freesia Home
Putra Nilai, Dahlia Court 
Putra Nilai, Jati Park
Putra Nilai, Impiana Residence
Putra Nilai, Nilai Springs Heights
Putra Nilai, Acasia Park Premium
Putra Nilai, Jasmin
Green Beverly Hills, Sky Bungalow
Green Beverly Hills, Water Villa
Green Beverly Hills, Garden Villa
Starz Valley, Serviced Apartment
Starz Valley, SOHO Office
Putra Nillai, Bayu Residence

Property / Housing Prices of House For Sale at Bangi – D’7

What is the Housing Price / Property Prices in Malaysia ?

House Price

House For Sale at Bangi – D’7 by developer in ~ year 2006

Project Area Bangi D’7
Property Type Terrace Link (2.5 storey)
Location Bandar Baru Bangi, Bangi, Selangor
Tenure of Land Leasehold
Price RM 685,000 – 868,000
Built-up 3,305 s.f.

  • Canna (3455sf)
  • Camara (3455sf)
  • Lily 3 (3305sf)
Total Unit 13
Completion Date October 2008
Website www.selaman.com.my
Contact No. 03 4257 0151
Property Developer Selaman Sdn Bhd

 

Compiled by Ross Aziz RESCOM at hartanahguru.com.

Ross Aziz RESCOM is a real estate agent (Ejen Hartanah) at Bangi, Kajang, Sepang, Putrajaya, Cyberjaya, Puchong, Semenyih, Seri Kembangan and Nilai. More property tips and house for sale at www.facebook.com/hartanahguru

Disclaimer :

This is for reference only. The details may not be accurate. The project may have been completed. Kindly contact the developer for the accurate info.

LIKE us on Facebook

Hartanahguru FB Cover

More Property / Housing Prices by Developers :

KOTA WARISAN, SEPANG BANDAR SERI PUTRA, BANGI
Kota Warisan, 2-storey Terrace Seri Putra, D’Sentral Terrace 6B
Kota Warisan, Semi-D Princeton Residences, Semi-D
Kota Warisan, Bungalow Seri Putra, D’Punchak Putra
Kota Warisan, Palatial Link Seri Putra, D’Punchak Aman
Seri Putra, D’Punchak Nusa
BB SALAK TINGGI, SEPANG Seri Putra, D’Punchak Unggul
Tiara Heights, Phase 1 Seri Putra, D’Sentral Terrace
Tiara Heights, Allysia Castanea Residences
Tiara Heights, Bungalow Anjung Suasana, Semi-detached
Taman Ixora, Fasa 2B – Maya SP Retail Centre
D’Mawar Residensi Anjung Suasana, Bungalow
Taman Seroja, Rumah Berkembar 1.5 tkt Rimbun Suria, Meranti, Sena & Cengal
Taman Dahlia, Rumah Pangsa Rimbun Suria, Sena 2
Taman Dahlia, Dahlia Court Laman Indah, Abadi
Taman Seroja, Rumah Berkembar 1 Tkt Laman Indah, Bahagia
Desa Bestari, Sephia & Jasmine Laman Indah, Ceria
Taman Sri Bayu Anjung Suasana 2, Merbau
Taman Dahlia, RB 1A Anjung Suasana 2, Balau
Taman Dahlia, RB 1B Legundi Residensi, Delia & Erra
Legundi Residensi, Bella & Camilla 
BANDAR BARU NILAI, NS Legundi Residensi, Arisa 
Putra Nilai, Melati Square Legundi Residensi, Hana Twin 
Putra Nilai, Desa Kolej II  Legundi Residensi, Gia 
Putra Nilai, Acasia Park Legundi Residensi, Fiona 
Putra Nilai, Freesia Home
Putra Nilai, Dahlia Court 
Putra Nilai, Jati Park
Putra Nilai, Impiana Residence
Putra Nilai, Nilai Springs Heights
Putra Nilai, Acasia Park Premium
Putra Nilai, Jasmin
Green Beverly Hills, Sky Bungalow
Green Beverly Hills, Water Villa
Green Beverly Hills, Garden Villa
Starz Valley, Serviced Apartment
Starz Valley, SOHO Office
Putra Nillai, Bayu Residence

Property / Housing Prices of House For Sale at Bangi – D’7

What is the Housing Price / Property Prices in Malaysia ?

House Price

House For Sale at Bangi – D’7 by developer in ~ year 2007

Project Area Bangi D’7
Property Type Terrace Link (2 storey)
Location Bandar Baru Bangi, Bangi, Selangor
Tenure of Land Leasehold
Price RM 629,000 – 1,011,000
Built-up 3,010 s.f.

  • Pacifica (3995sf)
  • Lily 1 (3230sf)
  • Camellia (3159sf)
  • Lily 2 (3010sf)
Total Unit 63
Completion Date October 2008
Website www.selaman.com.my
Contact No. 03 4257 0151
Property Developer Selaman Sdn Bhd

 

Compiled by Ross Aziz RESCOM at hartanahguru.com.

Ross Aziz RESCOM is a real estate agent (Ejen Hartanah) at Bangi, Kajang, Sepang, Putrajaya, Cyberjaya, Puchong, Semenyih, Seri Kembangan and Nilai. More property tips and house for sale at www.facebook.com/hartanahguru

Disclaimer :

This is for reference only. The details may not be accurate. The project may have been completed. Kindly contact the developer for the accurate info.

LIKE us on Facebook

Hartanahguru FB Cover

More Property / Housing Prices by Developers :

KOTA WARISAN, SEPANG BANDAR SERI PUTRA, BANGI
Kota Warisan, 2-storey Terrace Seri Putra, D’Sentral Terrace 6B
Kota Warisan, Semi-D Princeton Residences, Semi-D
Kota Warisan, Bungalow Seri Putra, D’Punchak Putra
Kota Warisan, Palatial Link Seri Putra, D’Punchak Aman
Seri Putra, D’Punchak Nusa
BB SALAK TINGGI, SEPANG Seri Putra, D’Punchak Unggul
Tiara Heights, Phase 1 Seri Putra, D’Sentral Terrace
Tiara Heights, Allysia Castanea Residences
Tiara Heights, Bungalow Anjung Suasana, Semi-detached
Taman Ixora, Fasa 2B – Maya SP Retail Centre
D’Mawar Residensi Anjung Suasana, Bungalow
Taman Seroja, Rumah Berkembar 1.5 tkt Rimbun Suria, Meranti, Sena & Cengal
Taman Dahlia, Rumah Pangsa Rimbun Suria, Sena 2
Taman Dahlia, Dahlia Court Laman Indah, Abadi
Taman Seroja, Rumah Berkembar 1 Tkt Laman Indah, Bahagia
Desa Bestari, Sephia & Jasmine Laman Indah, Ceria
Taman Sri Bayu Anjung Suasana 2, Merbau
Taman Dahlia, RB 1A Anjung Suasana 2, Balau
Taman Dahlia, RB 1B Legundi Residensi, Delia & Erra
Legundi Residensi, Bella & Camilla 
BANDAR BARU NILAI, NS Legundi Residensi, Arisa 
Putra Nilai, Melati Square Legundi Residensi, Hana Twin 
Putra Nilai, Desa Kolej II  Legundi Residensi, Gia 
Putra Nilai, Acasia Park Legundi Residensi, Fiona 
Putra Nilai, Freesia Home
Putra Nilai, Dahlia Court 
Putra Nilai, Jati Park
Putra Nilai, Impiana Residence
Putra Nilai, Nilai Springs Heights
Putra Nilai, Acasia Park Premium
Putra Nilai, Jasmin
Green Beverly Hills, Sky Bungalow
Green Beverly Hills, Water Villa
Green Beverly Hills, Garden Villa
Starz Valley, Serviced Apartment
Starz Valley, SOHO Office
Putra Nillai, Bayu Residence

Property / Housing Prices of House For Sale at Bangi – D’Cempaka

What is the Housing Price / Property Prices in Malaysia ?

House Price

House For Sale at Bangi – D’Cempaka by developer in ~ year 2008

Property Type Semi Detached (2 storey)
Location Bandar Baru Bangi, Bangi, Selangor

D’ Cempaka, Kajang-Sungai Chua, Malaysia
Tenure of Land Leasehold
Price RM 585,000 – 671,920
Built-up
Total Unit 20
Completion Date December 2008
Website www.pkns.gov.my
Contact No. 03 8926 2000
Email pkns@time.net.my
Property Developer Perbadanan Kemajuan Negeri Selangor

 

Compiled by Ross Aziz RESCOM at hartanahguru.com.

Ross Aziz RESCOM is a real estate agent (Ejen Hartanah) at Bangi, Kajang, Sepang, Putrajaya, Cyberjaya, Puchong, Semenyih, Seri Kembangan and Nilai. More property tips and house for sale at www.facebook.com/hartanahguru

Disclaimer :

This is for reference only. The details may not be accurate. The project may have been completed. Kindly contact the developer for the accurate info.

LIKE us on Facebook

Hartanahguru FB Cover

More Property / Housing Prices by Developers :

KOTA WARISAN, SEPANG BANDAR SERI PUTRA, BANGI
Kota Warisan, 2-storey Terrace Seri Putra, D’Sentral Terrace 6B
Kota Warisan, Semi-D Princeton Residences, Semi-D
Kota Warisan, Bungalow Seri Putra, D’Punchak Putra
Kota Warisan, Palatial Link Seri Putra, D’Punchak Aman
Seri Putra, D’Punchak Nusa
BB SALAK TINGGI, SEPANG Seri Putra, D’Punchak Unggul
Tiara Heights, Phase 1 Seri Putra, D’Sentral Terrace
Tiara Heights, Allysia Castanea Residences
Tiara Heights, Bungalow Anjung Suasana, Semi-detached
Taman Ixora, Fasa 2B – Maya SP Retail Centre
D’Mawar Residensi Anjung Suasana, Bungalow
Taman Seroja, Rumah Berkembar 1.5 tkt Rimbun Suria, Meranti, Sena & Cengal
Taman Dahlia, Rumah Pangsa Rimbun Suria, Sena 2
Taman Dahlia, Dahlia Court Laman Indah, Abadi
Taman Seroja, Rumah Berkembar 1 Tkt Laman Indah, Bahagia
Desa Bestari, Sephia & Jasmine Laman Indah, Ceria
Taman Sri Bayu Anjung Suasana 2, Merbau
Taman Dahlia, RB 1A Anjung Suasana 2, Balau
Taman Dahlia, RB 1B Legundi Residensi, Delia & Erra
Legundi Residensi, Bella & Camilla 
BANDAR BARU NILAI, NS Legundi Residensi, Arisa 
Putra Nilai, Melati Square Legundi Residensi, Hana Twin 
Putra Nilai, Desa Kolej II  Legundi Residensi, Gia 
Putra Nilai, Acasia Park Legundi Residensi, Fiona 
Putra Nilai, Freesia Home
Putra Nilai, Dahlia Court 
Putra Nilai, Jati Park
Putra Nilai, Impiana Residence
Putra Nilai, Nilai Springs Heights
Putra Nilai, Acasia Park Premium
Putra Nilai, Jasmin
Green Beverly Hills, Sky Bungalow
Green Beverly Hills, Water Villa
Green Beverly Hills, Garden Villa
Starz Valley, Serviced Apartment
Starz Valley, SOHO Office
Putra Nillai, Bayu Residence

Property / Housing Prices of House For Sale at Bangi – Seksyen 4

What is the Housing Price / Property Prices in Malaysia ?

House Price

House For Sale at Bangi – Seksyen 4 by developer in ~ year 2009

Property Type Apartment (10 storey)
Location Bandar Baru Bangi, Bangi, Selangor

Seksyen 4 Bandar Baru Bangi, Kajang-Sungai Chua, Malaysia
Tenure of Land Leasehold
Price RM 243,442 – 321,248
Built-up 1,059 – 1,316 s.f.

  • Type A Built-up 1316 sq.ft.(95 units)
  • Type B Built-up 1152 1193 sq.ft.(120units)
  • Type C Built-up 1114 1059 sq.ft. (95 units)
Total Unit 310
Website www.anggunbangi.com.my
Contact No. 03 8925 8888
Property Developer Bulan Anggun Sdn Bhd

 

Compiled by Ross Aziz RESCOM at hartanahguru.com.

Ross Aziz RESCOM is a real estate agent (Ejen Hartanah) at Bangi, Kajang, Sepang, Putrajaya, Cyberjaya, Puchong, Semenyih, Seri Kembangan and Nilai. More property tips and house for sale at www.facebook.com/hartanahguru

Disclaimer :

This is for reference only. The details may not be accurate. The project may have been completed. Kindly contact the developer for the accurate info.

LIKE us on Facebook

Hartanahguru FB Cover

More Property / Housing Prices by Developers :

KOTA WARISAN, SEPANG BANDAR SERI PUTRA, BANGI
Kota Warisan, 2-storey Terrace Seri Putra, D’Sentral Terrace 6B
Kota Warisan, Semi-D Princeton Residences, Semi-D
Kota Warisan, Bungalow Seri Putra, D’Punchak Putra
Kota Warisan, Palatial Link Seri Putra, D’Punchak Aman
Seri Putra, D’Punchak Nusa
BB SALAK TINGGI, SEPANG Seri Putra, D’Punchak Unggul
Tiara Heights, Phase 1 Seri Putra, D’Sentral Terrace
Tiara Heights, Allysia Castanea Residences
Tiara Heights, Bungalow Anjung Suasana, Semi-detached
Taman Ixora, Fasa 2B – Maya SP Retail Centre
D’Mawar Residensi Anjung Suasana, Bungalow
Taman Seroja, Rumah Berkembar 1.5 tkt Rimbun Suria, Meranti, Sena & Cengal
Taman Dahlia, Rumah Pangsa Rimbun Suria, Sena 2
Taman Dahlia, Dahlia Court Laman Indah, Abadi
Taman Seroja, Rumah Berkembar 1 Tkt Laman Indah, Bahagia
Desa Bestari, Sephia & Jasmine Laman Indah, Ceria
Taman Sri Bayu Anjung Suasana 2, Merbau
Taman Dahlia, RB 1A Anjung Suasana 2, Balau
Taman Dahlia, RB 1B Legundi Residensi, Delia & Erra
Legundi Residensi, Bella & Camilla 
BANDAR BARU NILAI, NS Legundi Residensi, Arisa 
Putra Nilai, Melati Square Legundi Residensi, Hana Twin 
Putra Nilai, Desa Kolej II  Legundi Residensi, Gia 
Putra Nilai, Acasia Park Legundi Residensi, Fiona 
Putra Nilai, Freesia Home
Putra Nilai, Dahlia Court 
Putra Nilai, Jati Park
Putra Nilai, Impiana Residence
Putra Nilai, Nilai Springs Heights
Putra Nilai, Acasia Park Premium
Putra Nilai, Jasmin
Green Beverly Hills, Sky Bungalow
Green Beverly Hills, Water Villa
Green Beverly Hills, Garden Villa
Starz Valley, Serviced Apartment
Starz Valley, SOHO Office
Putra Nillai, Bayu Residence

Property / Housing Prices of House For Sale at Bangi – Puncak Bangi

What is the Housing Price / Property Prices in Malaysia ?

House Price

House For Sale at Bangi – Puncak Bangi by developer in ~ year 2009

Property Type Semi Detached (2.5 storey)
Location Bandar Baru Bangi, Bangi, Selangor
Tenure of Land Leasehold
Price RM 835,000 – 1,099,233
Total Unit 48
Completion Date December 2009
Website www.pkns.gov.com
Contact No. 03 8926 2000
Property Developer Perbadanan Kemajuan Negeri Selangor

 

Compiled by Ross Aziz RESCOM at hartanahguru.com.

Ross Aziz RESCOM is a real estate agent (Ejen Hartanah) at Bangi, Kajang, Sepang, Putrajaya, Cyberjaya, Puchong, Semenyih, Seri Kembangan and Nilai. More property tips and house for sale at www.facebook.com/hartanahguru

Disclaimer :

This is for reference only. The details may not be accurate. The project may have been completed. Kindly contact the developer for the accurate info.

LIKE us on Facebook

Hartanahguru FB Cover

More Property / Housing Prices by Developers :

KOTA WARISAN, SEPANG BANDAR SERI PUTRA, BANGI
Kota Warisan, 2-storey Terrace Seri Putra, D’Sentral Terrace 6B
Kota Warisan, Semi-D Princeton Residences, Semi-D
Kota Warisan, Bungalow Seri Putra, D’Punchak Putra
Kota Warisan, Palatial Link Seri Putra, D’Punchak Aman
Seri Putra, D’Punchak Nusa
BB SALAK TINGGI, SEPANG Seri Putra, D’Punchak Unggul
Tiara Heights, Phase 1 Seri Putra, D’Sentral Terrace
Tiara Heights, Allysia Castanea Residences
Tiara Heights, Bungalow Anjung Suasana, Semi-detached
Taman Ixora, Fasa 2B – Maya SP Retail Centre
D’Mawar Residensi Anjung Suasana, Bungalow
Taman Seroja, Rumah Berkembar 1.5 tkt Rimbun Suria, Meranti, Sena & Cengal
Taman Dahlia, Rumah Pangsa Rimbun Suria, Sena 2
Taman Dahlia, Dahlia Court Laman Indah, Abadi
Taman Seroja, Rumah Berkembar 1 Tkt Laman Indah, Bahagia
Desa Bestari, Sephia & Jasmine Laman Indah, Ceria
Taman Sri Bayu Anjung Suasana 2, Merbau
Taman Dahlia, RB 1A Anjung Suasana 2, Balau
Taman Dahlia, RB 1B Legundi Residensi, Delia & Erra
Legundi Residensi, Bella & Camilla 
BANDAR BARU NILAI, NS Legundi Residensi, Arisa 
Putra Nilai, Melati Square Legundi Residensi, Hana Twin 
Putra Nilai, Desa Kolej II  Legundi Residensi, Gia 
Putra Nilai, Acasia Park Legundi Residensi, Fiona 
Putra Nilai, Freesia Home
Putra Nilai, Dahlia Court 
Putra Nilai, Jati Park
Putra Nilai, Impiana Residence
Putra Nilai, Nilai Springs Heights
Putra Nilai, Acasia Park Premium
Putra Nilai, Jasmin
Green Beverly Hills, Sky Bungalow
Green Beverly Hills, Water Villa
Green Beverly Hills, Garden Villa
Starz Valley, Serviced Apartment
Starz Valley, SOHO Office
Putra Nillai, Bayu Residence

Property / Housing Prices of House For Sale at Bangi – Seri Bangi Seksyen 8

What is the Housing Price / Property Prices in Malaysia ?

House Price

House For Sale in Bangi – Seri Bangi Seksyen 8 by developer in ~ year 2009

Project Area Seri Bangi
Property Type Terrace Link (2 storey)
Location Bandar Baru Bangi, Bangi, Selangor
Tenure of Land Leasehold
Price RM 357,600 – 480,400
Built-up
  • Type A 22X70 Total 43 units
  • Typr B 22X70 Total 51 units
Total Unit 96
Completion Date June 2011
Website www.glomac.com.my
Contact No. 03 7801 9000
Property Developer FDA Sdn Bhd

 

Compiled by Ross Aziz RESCOM at hartanahguru.com.

Ross Aziz RESCOM is a real estate agent (Ejen Hartanah) at Bangi, Kajang, Sepang, Putrajaya, Cyberjaya, Puchong, Semenyih, Seri Kembangan and Nilai. More property tips and house for sale at www.facebook.com/hartanahguru

Disclaimer :

This is for reference only. The details may not be accurate. The project may have been completed. Kindly contact the developer for the accurate info.

LIKE us on Facebook

Hartanahguru FB Cover

More Property / Housing Prices by Developers :

KOTA WARISAN, SEPANG BANDAR SERI PUTRA, BANGI
Kota Warisan, 2-storey Terrace Seri Putra, D’Sentral Terrace 6B
Kota Warisan, Semi-D Princeton Residences, Semi-D
Kota Warisan, Bungalow Seri Putra, D’Punchak Putra
Kota Warisan, Palatial Link Seri Putra, D’Punchak Aman
Seri Putra, D’Punchak Nusa
BB SALAK TINGGI, SEPANG Seri Putra, D’Punchak Unggul
Tiara Heights, Phase 1 Seri Putra, D’Sentral Terrace
Tiara Heights, Allysia Castanea Residences
Tiara Heights, Bungalow Anjung Suasana, Semi-detached
Taman Ixora, Fasa 2B – Maya SP Retail Centre
D’Mawar Residensi Anjung Suasana, Bungalow
Taman Seroja, Rumah Berkembar 1.5 tkt Rimbun Suria, Meranti, Sena & Cengal
Taman Dahlia, Rumah Pangsa Rimbun Suria, Sena 2
Taman Dahlia, Dahlia Court Laman Indah, Abadi
Taman Seroja, Rumah Berkembar 1 Tkt Laman Indah, Bahagia
Desa Bestari, Sephia & Jasmine Laman Indah, Ceria
Taman Sri Bayu Anjung Suasana 2, Merbau
Taman Dahlia, RB 1A Anjung Suasana 2, Balau
Taman Dahlia, RB 1B Legundi Residensi, Delia & Erra
Legundi Residensi, Bella & Camilla 
BANDAR BARU NILAI, NS Legundi Residensi, Arisa 
Putra Nilai, Melati Square Legundi Residensi, Hana Twin 
Putra Nilai, Desa Kolej II  Legundi Residensi, Gia 
Putra Nilai, Acasia Park Legundi Residensi, Fiona 
Putra Nilai, Freesia Home
Putra Nilai, Dahlia Court 
Putra Nilai, Jati Park
Putra Nilai, Impiana Residence
Putra Nilai, Nilai Springs Heights
Putra Nilai, Acasia Park Premium
Putra Nilai, Jasmin
Green Beverly Hills, Sky Bungalow
Green Beverly Hills, Water Villa
Green Beverly Hills, Garden Villa
Starz Valley, Serviced Apartment
Starz Valley, SOHO Office
Putra Nillai, Bayu Residence

Property / Housing Prices of House For Sale at Bangi – Lakehill Villas

What is the Housing Price / Property Prices in Malaysia ?

House Price

House For Sale at Bangi – Lakehill Villa by developer in ~ year 2009

Property Type Semi Detached (2 & 2.5 storey)
Location Bandar Baru Bangi, Bangi, Selangor
Tenure of Land Leasehold
Price RM 875,260 – 1,417,690
Built-up 3,484 s.f.

  • Seri Villa 2 Storey Semi-D Type B1 Built-up 3,484 sq.ft. Price RM875,260 – RM1,392,113(31 units)
  • Suria Villa 2.5 Storey Semi-D Type A Built-up 4,408 sq.ft. Price 982,260 – 1,411,373(41 units) & Type C Price RM1,168,954 – 1,417.690(2units)
Total Unit 74
Completion Date November2011
Website NA
Contact No. 03 8927 3903/016 2184 383
Property Developer Rimulia Sdn Bhd

Compiled by Ross Aziz RESCOM at hartanahguru.com.

Ross Aziz RESCOM is a real estate agent (Ejen Hartanah) at Bangi, Kajang, Sepang, Putrajaya, Cyberjaya, Puchong, Semenyih, Seri Kembangan and Nilai. More property tips and house for sale at www.facebook.com/hartanahguru

Disclaimer :

This is for reference only. The details may not be accurate. The project may have been completed. Kindly contact the developer for the accurate info.

LIKE us on Facebook

Hartanahguru FB Cover

More Property / Housing Prices by Developers :

KOTA WARISAN, SEPANG BANDAR SERI PUTRA, BANGI
Kota Warisan, 2-storey Terrace Seri Putra, D’Sentral Terrace 6B
Kota Warisan, Semi-D Princeton Residences, Semi-D
Kota Warisan, Bungalow Seri Putra, D’Punchak Putra
Kota Warisan, Palatial Link Seri Putra, D’Punchak Aman
Seri Putra, D’Punchak Nusa
BB SALAK TINGGI, SEPANG Seri Putra, D’Punchak Unggul
Tiara Heights, Phase 1 Seri Putra, D’Sentral Terrace
Tiara Heights, Allysia Castanea Residences
Tiara Heights, Bungalow Anjung Suasana, Semi-detached
Taman Ixora, Fasa 2B – Maya SP Retail Centre
D’Mawar Residensi Anjung Suasana, Bungalow
Taman Seroja, Rumah Berkembar 1.5 tkt Rimbun Suria, Meranti, Sena & Cengal
Taman Dahlia, Rumah Pangsa Rimbun Suria, Sena 2
Taman Dahlia, Dahlia Court Laman Indah, Abadi
Taman Seroja, Rumah Berkembar 1 Tkt Laman Indah, Bahagia
Desa Bestari, Sephia & Jasmine Laman Indah, Ceria
Taman Sri Bayu Anjung Suasana 2, Merbau
Taman Dahlia, RB 1A Anjung Suasana 2, Balau
Taman Dahlia, RB 1B Legundi Residensi, Delia & Erra
Legundi Residensi, Bella & Camilla 
BANDAR BARU NILAI, NS Legundi Residensi, Arisa 
Putra Nilai, Melati Square Legundi Residensi, Hana Twin 
Putra Nilai, Desa Kolej II  Legundi Residensi, Gia 
Putra Nilai, Acasia Park Legundi Residensi, Fiona 
Putra Nilai, Freesia Home
Putra Nilai, Dahlia Court 
Putra Nilai, Jati Park
Putra Nilai, Impiana Residence
Putra Nilai, Nilai Springs Heights
Putra Nilai, Acasia Park Premium
Putra Nilai, Jasmin
Green Beverly Hills, Sky Bungalow
Green Beverly Hills, Water Villa
Green Beverly Hills, Garden Villa
Starz Valley, Serviced Apartment
Starz Valley, SOHO Office
Putra Nillai, Bayu Residence

Property / Housing Prices of House For Sale at Bangi – Seri Wirani 8

What is the Housing Price / Property Prices in Malaysia ?

House Price

House For Sale at Seri Wirani 8, Seksyen 8, Bandar Baru Bangi by developer in ~ year 2012

Property Type Terrace Link (2.5 storey)
Location Bandar Baru Bangi, Bangi, Selangor

Section 8, Bandar Baru Bangi
Tenure of Land Leasehold
Price RM 595,248 – 817,632
Built-up 2,755 s.f.

  • 20X72/20X73, 5r4b
Total Unit 115
Completion Date June 2014
Website www.prinsiptek.com
Contact No. 03 5629 2600
Property Developer Jeram Perwira Sdn Bhd

 

Compiled by Ross Aziz RESCOM at hartanahguru.com.

Ross Aziz RESCOM is a real estate agent (Ejen Hartanah) at Bangi, Kajang, Sepang, Putrajaya, Cyberjaya, Puchong, Semenyih, Seri Kembangan and Nilai. More property tips and house for sale at www.facebook.com/hartanahguru

Disclaimer :

This is for reference only. The details may not be accurate. The project may have been completed. Kindly contact the developer for the accurate info.

LIKE us on Facebook

Hartanahguru FB Cover

More Property / Housing Prices by Developers :

KOTA WARISAN, SEPANG BANDAR SERI PUTRA, BANGI
Kota Warisan, 2-storey Terrace Seri Putra, D’Sentral Terrace 6B
Kota Warisan, Semi-D Princeton Residences, Semi-D
Kota Warisan, Bungalow Seri Putra, D’Punchak Putra
Kota Warisan, Palatial Link Seri Putra, D’Punchak Aman
Seri Putra, D’Punchak Nusa
BB SALAK TINGGI, SEPANG Seri Putra, D’Punchak Unggul
Tiara Heights, Phase 1 Seri Putra, D’Sentral Terrace
Tiara Heights, Allysia Castanea Residences
Tiara Heights, Bungalow Anjung Suasana, Semi-detached
Taman Ixora, Fasa 2B – Maya SP Retail Centre
D’Mawar Residensi Anjung Suasana, Bungalow
Taman Seroja, Rumah Berkembar 1.5 tkt Rimbun Suria, Meranti, Sena & Cengal
Taman Dahlia, Rumah Pangsa Rimbun Suria, Sena 2
Taman Dahlia, Dahlia Court Laman Indah, Abadi
Taman Seroja, Rumah Berkembar 1 Tkt Laman Indah, Bahagia
Desa Bestari, Sephia & Jasmine Laman Indah, Ceria
Taman Sri Bayu Anjung Suasana 2, Merbau
Taman Dahlia, RB 1A Anjung Suasana 2, Balau
Taman Dahlia, RB 1B Legundi Residensi, Delia & Erra
Legundi Residensi, Bella & Camilla 
BANDAR BARU NILAI, NS Legundi Residensi, Arisa 
Putra Nilai, Melati Square Legundi Residensi, Hana Twin 
Putra Nilai, Desa Kolej II  Legundi Residensi, Gia 
Putra Nilai, Acasia Park Legundi Residensi, Fiona 
Putra Nilai, Freesia Home
Putra Nilai, Dahlia Court 
Putra Nilai, Jati Park
Putra Nilai, Impiana Residence
Putra Nilai, Nilai Springs Heights
Putra Nilai, Acasia Park Premium
Putra Nilai, Jasmin
Green Beverly Hills, Sky Bungalow
Green Beverly Hills, Water Villa
Green Beverly Hills, Garden Villa
Starz Valley, Serviced Apartment
Starz Valley, SOHO Office
Putra Nillai, Bayu Residence

House For Sale Savanna Executive Suite @ Southville, Bangi

House For Sale Savanna Executive Suite @ Southville, Bangi

Savannah Southville Bangi

Address Southville City @ KL South, Bangi, Selangor
Property Type Serviced Residence
Land Title Commercial
Tenure Freehold
Listing Price From RM280,000
Contact Number  +603-9221 6888

Compiled by Ross Aziz RESCOM at hartanahguru.com. Ross Aziz RESCOM is a real estate agent at Bangi, Kajang, Sepang, Putrajaya, Puchong and Seri Kembangan. More property tips and house for sale at www.facebook.com/hartanahguru

Disclaimer :

This is an advertisement only. The details may not be accurate. Kindly contact the developer for the accurate info. You may share this in your blog or facebook without altering anything in this blog

LIKE us on Facebook

Hartanahguru FB Cover

More New Housing Projects / House For Sale by Developers

House For Sale at Kasia Green Bandar Baru Nilai, Negeri Sembilan
House For Sale at Bayu Residence Bandar Baru Nilai, Negeri Sembilan
House For Sale at Delfina, Nilai Impian, Nilai, Negeri Sembilan
House For Sale at Warisan Puteri, Seremban, Negeri Sembilan
House For Sale Taman Ros Merah Fasa 2, Nilai, Negeri Sembilan
House For Sale Tropicana Fasa 2, Mantin, Negeri Sembilan
House For Sale Seremban Jaya Idaman
House For Sale Alwinix, Bandar Sendayan, Seremban
House For Sale at Desa Salak Pekerti, Bandar Baru Salak Tinggi, Sepang
House For Sale Taman Salak Murni, Bandar Baru Salak Tinggi, Sepang
House For Sale D’ Mawar Residensi, Bandar Baru Salak Tinggi, Sepang
House For Sale Impian Villa, Salak Tinggi, Sepang
House For Sale at Harmony Park, Dengkil
House For Sale at Desa Anjung Putra, Putrajaya
Shop For Sale at Diplomatic Enclave, Precint 15, Putrajaya
House For Sale at De Centrum Bangi
House For Sale at Taman Sentosa Indah, Teras Jernang, Bangi
House For Sale Ilham Sari III, Alam Sari, Bangi
House For Sale Hijauan Height Bangi
House For Sale Ameera Residence, Mutiara Height, Kajang
House For Sale at Taman Sutera Residence, Taman Sutera, Kajang
House For Sale at Semenyih Parkland, Semenyih

 

Property / Housing Prices of House For Sale at Putra Nilai, NS – Bayu Residence

What is the Housing Price / Property Prices in Malaysia ?

House Price

House For Sale at Putra Nilai, Negeri Sembilan by developer in ~ year 2012

Project Area Putra Nilai
Property Type Townhouse
Location Putra Nilai, Nilai, Negeri Sembilan
Tenure of Land Freehold
Price RM 200,000
Built-up 1,136 – 1,918 s.f.

  • 3r2b
Bumi Discount 10 %
Total Unit 248
Website www.bbndev.com.my
Contact No. 06 8501 818
Property Developer BBN Development Sdn Bhd

 

Compiled by Ross Aziz RESCOM at hartanahguru.com.

Ross Aziz RESCOM is a real estate agent (Ejen Hartanah) at Bangi, Kajang, Sepang, Putrajaya, Cyberjaya, Puchong, Semenyih, Seri Kembangan and Nilai. More property tips and house for sale at www.facebook.com/hartanahguru

Disclaimer :

This is for reference only. The details may not be accurate. The project may have been completed. Kindly contact the developer for the accurate info.

LIKE us on Facebook

Hartanahguru FB Cover

More Property / Housing Prices by Developers :

KOTA WARISAN, SEPANG BANDAR SERI PUTRA, BANGI
Kota Warisan, 2-storey Terrace Seri Putra, D’Sentral Terrace 6B
Kota Warisan, Semi-D Princeton Residences, Semi-D
Kota Warisan, Bungalow Seri Putra, D’Punchak Putra
Kota Warisan, Palatial Link Seri Putra, D’Punchak Aman
Seri Putra, D’Punchak Nusa
BB SALAK TINGGI, SEPANG Seri Putra, D’Punchak Unggul
Tiara Heights, Phase 1 Seri Putra, D’Sentral Terrace
Tiara Heights, Allysia Castanea Residences
Tiara Heights, Bungalow Anjung Suasana, Semi-detached
Taman Ixora, Fasa 2B – Maya SP Retail Centre
D’Mawar Residensi Anjung Suasana, Bungalow
Taman Seroja, Rumah Berkembar 1.5 tkt Rimbun Suria, Meranti, Sena & Cengal
Taman Dahlia, Rumah Pangsa Rimbun Suria, Sena 2
Taman Dahlia, Dahlia Court Laman Indah, Abadi
Taman Seroja, Rumah Berkembar 1 Tkt Laman Indah, Bahagia
Desa Bestari, Sephia & Jasmine Laman Indah, Ceria
Taman Sri Bayu Anjung Suasana 2, Merbau
Taman Dahlia, RB 1A Anjung Suasana 2, Balau
Taman Dahlia, RB 1B Legundi Residensi, Delia & Erra
Legundi Residensi, Bella & Camilla 
BANDAR BARU NILAI, NS Legundi Residensi, Arisa 
Putra Nilai, Melati Square Legundi Residensi, Hana Twin 
Putra Nilai, Desa Kolej II  Legundi Residensi, Gia 
Putra Nilai, Acasia Park Legundi Residensi, Fiona 
Putra Nilai, Freesia Home
Putra Nilai, Dahlia Court 
Putra Nilai, Jati Park
Putra Nilai, Impiana Residence
Putra Nilai, Nilai Springs Heights
Putra Nilai, Acasia Park Premium
Putra Nilai, Jasmin
Green Beverly Hills, Sky Bungalow
Green Beverly Hills, Water Villa
Green Beverly Hills, Garden Villa
Starz Valley, Serviced Apartment
Starz Valley, SOHO Office
Putra Nillai, Bayu Residence

Property / Housing Prices at Putra Nilai, NS – Starz Valley SOHO

What is the Housing Price / Property Prices in Malaysia ?

House Price

House For Sale at Putra Nilai, Negeri Sembilan by developer in ~ year 2012

Project Area Startz Valley
Property Type SOHO (10 storey)
Location Putra Nilai, Nilai, Negeri Sembilan
Tenure of Land Freehold
Price RM 193,800
Built-up 549 s.f.
Total Unit 104
Completion Date End of 2013
Contact No. 012 3099 948/012 6177 588
Property Developer Golden Plateau Sdn Bhd

 

Compiled by Ross Aziz RESCOM at hartanahguru.com.

Ross Aziz RESCOM is a real estate agent (Ejen Hartanah) at Bangi, Kajang, Sepang, Putrajaya, Cyberjaya, Puchong, Semenyih, Seri Kembangan and Nilai. More property tips and house for sale at www.facebook.com/hartanahguru

Disclaimer :

This is for reference only. The details may not be accurate. The project may have been completed. Kindly contact the developer for the accurate info.

LIKE us on Facebook

Hartanahguru FB Cover

More Property / Housing Prices by Developers :

KOTA WARISAN, SEPANG BANDAR SERI PUTRA, BANGI
Kota Warisan, 2-storey Terrace Seri Putra, D’Sentral Terrace 6B
Kota Warisan, Semi-D Princeton Residences, Semi-D
Kota Warisan, Bungalow Seri Putra, D’Punchak Putra
Kota Warisan, Palatial Link Seri Putra, D’Punchak Aman
Seri Putra, D’Punchak Nusa
BB SALAK TINGGI, SEPANG Seri Putra, D’Punchak Unggul
Tiara Heights, Phase 1 Seri Putra, D’Sentral Terrace
Tiara Heights, Allysia Castanea Residences
Tiara Heights, Bungalow Anjung Suasana, Semi-detached
Taman Ixora, Fasa 2B – Maya SP Retail Centre
D’Mawar Residensi Anjung Suasana, Bungalow
Taman Seroja, Rumah Berkembar 1.5 tkt Rimbun Suria, Meranti, Sena & Cengal
Taman Dahlia, Rumah Pangsa Rimbun Suria, Sena 2
Taman Dahlia, Dahlia Court Laman Indah, Abadi
Taman Seroja, Rumah Berkembar 1 Tkt Laman Indah, Bahagia
Desa Bestari, Sephia & Jasmine Laman Indah, Ceria
Taman Sri Bayu Anjung Suasana 2, Merbau
Taman Dahlia, RB 1A Anjung Suasana 2, Balau
Taman Dahlia, RB 1B Legundi Residensi, Delia & Erra
Legundi Residensi, Bella & Camilla 
BANDAR BARU NILAI, NS Legundi Residensi, Arisa 
Putra Nilai, Melati Square Legundi Residensi, Hana Twin 
Putra Nilai, Desa Kolej II  Legundi Residensi, Gia 
Putra Nilai, Acasia Park Legundi Residensi, Fiona 
Putra Nilai, Freesia Home
Putra Nilai, Dahlia Court 
Putra Nilai, Jati Park
Putra Nilai, Impiana Residence
Putra Nilai, Nilai Springs Heights
Putra Nilai, Acasia Park Premium
Putra Nilai, Jasmin
Green Beverly Hills, Sky Bungalow
Green Beverly Hills, Water Villa
Green Beverly Hills, Garden Villa
Starz Valley, Serviced Apartment
Starz Valley, SOHO Office
Putra Nillai, Bayu Residence

Property / Housing Prices at Putra Nilai, NS – Starz Valley

What is the Housing Price / Property Prices in Malaysia ?

House Price

House For Sale at Putra Nilai, Negeri Sembilan by developer in ~ year 2012

Project Area Starz Valley
Property Type Serviced Apartment (13 storey)
Location Putra Nilai, Nilai, Negeri Sembilan
Tenure of Land Freehold
Price RM 109,800 – 598,000
Built-up 290 – 1,018 s.f.

  • 4 blocks(PS1, PS2, PS3 & PS4) of 13-storey serviced apartment with options of studio, two and three bedroom units
Bumi Discount 7 %
Total Unit 1269
Completion Date December 2014
Website www.golden.com.my
Contact No. 012 3099 948/012 6177 588/017 3306 455
Property Developer Golden Plateau Sdn Bhd

 

Compiled by Ross Aziz RESCOM at hartanahguru.com.

Ross Aziz RESCOM is a real estate agent (Ejen Hartanah) at Bangi, Kajang, Sepang, Putrajaya, Cyberjaya, Puchong, Semenyih, Seri Kembangan and Nilai. More property tips and house for sale at www.facebook.com/hartanahguru

Disclaimer :

This is for reference only. The details may not be accurate. The project may have been completed. Kindly contact the developer for the accurate info.

LIKE us on Facebook

Hartanahguru FB Cover

More Property / Housing Prices by Developers :

KOTA WARISAN, SEPANG BANDAR SERI PUTRA, BANGI
Kota Warisan, 2-storey Terrace Seri Putra, D’Sentral Terrace 6B
Kota Warisan, Semi-D Princeton Residences, Semi-D
Kota Warisan, Bungalow Seri Putra, D’Punchak Putra
Kota Warisan, Palatial Link Seri Putra, D’Punchak Aman
Seri Putra, D’Punchak Nusa
BB SALAK TINGGI, SEPANG Seri Putra, D’Punchak Unggul
Tiara Heights, Phase 1 Seri Putra, D’Sentral Terrace
Tiara Heights, Allysia Castanea Residences
Tiara Heights, Bungalow Anjung Suasana, Semi-detached
Taman Ixora, Fasa 2B – Maya SP Retail Centre
D’Mawar Residensi Anjung Suasana, Bungalow
Taman Seroja, Rumah Berkembar 1.5 tkt Rimbun Suria, Meranti, Sena & Cengal
Taman Dahlia, Rumah Pangsa Rimbun Suria, Sena 2
Taman Dahlia, Dahlia Court Laman Indah, Abadi
Taman Seroja, Rumah Berkembar 1 Tkt Laman Indah, Bahagia
Desa Bestari, Sephia & Jasmine Laman Indah, Ceria
Taman Sri Bayu Anjung Suasana 2, Merbau
Taman Dahlia, RB 1A Anjung Suasana 2, Balau
Taman Dahlia, RB 1B Legundi Residensi, Delia & Erra
Legundi Residensi, Bella & Camilla 
BANDAR BARU NILAI, NS Legundi Residensi, Arisa 
Putra Nilai, Melati Square Legundi Residensi, Hana Twin 
Putra Nilai, Desa Kolej II  Legundi Residensi, Gia 
Putra Nilai, Acasia Park Legundi Residensi, Fiona 
Putra Nilai, Freesia Home
Putra Nilai, Dahlia Court 
Putra Nilai, Jati Park
Putra Nilai, Impiana Residence
Putra Nilai, Nilai Springs Heights
Putra Nilai, Acasia Park Premium
Putra Nilai, Jasmin
Green Beverly Hills, Sky Bungalow
Green Beverly Hills, Water Villa
Green Beverly Hills, Garden Villa
Starz Valley, Serviced Apartment
Starz Valley, SOHO Office
Putra Nillai, Bayu Residence

Property / Housing Prices at Putra Nilai, NS – Green Beverly Hills Garden Villa

What is the Housing Price / Property Prices in Malaysia ?

House Price

House For Sale at Putra Nilai, Negeri Sembilan by developer in ~ year 2011

Project Area Green Beverly Hills
Property Type Bungalow
Location Putra Nilai, Nilai, Negeri Sembilan
Tenure of Land Freehold
Price RM 1,680,000 – 2,433,400
Built-up 3,513 – 4,285 s.f.

  • 50X80, 6+1 bedrooms & 7 bathrooms
Land Area 4,005 – 11,539 s.f.
Total Unit 44
Website www.greenberlyhills.com.my
Contact No. 03 8068 1699/012 3832 088/012 2115 597
Property Developer GD Development Sdn Bhd

 

Compiled by Ross Aziz RESCOM at hartanahguru.com.

Ross Aziz RESCOM is a real estate agent (Ejen Hartanah) at Bangi, Kajang, Sepang, Putrajaya, Cyberjaya, Puchong, Semenyih, Seri Kembangan and Nilai. More property tips and house for sale at www.facebook.com/hartanahguru

Disclaimer :

This is for reference only. The details may not be accurate. The project may have been completed. Kindly contact the developer for the accurate info.

LIKE us on Facebook

Hartanahguru FB Cover

More Property / Housing Prices by Developers :

KOTA WARISAN, SEPANG BANDAR SERI PUTRA, BANGI
Kota Warisan, 2-storey Terrace Seri Putra, D’Sentral Terrace 6B
Kota Warisan, Semi-D Princeton Residences, Semi-D
Kota Warisan, Bungalow Seri Putra, D’Punchak Putra
Kota Warisan, Palatial Link Seri Putra, D’Punchak Aman
Seri Putra, D’Punchak Nusa
BB SALAK TINGGI, SEPANG Seri Putra, D’Punchak Unggul
Tiara Heights, Phase 1 Seri Putra, D’Sentral Terrace
Tiara Heights, Allysia Castanea Residences
Tiara Heights, Bungalow Anjung Suasana, Semi-detached
Taman Ixora, Fasa 2B – Maya SP Retail Centre
D’Mawar Residensi Anjung Suasana, Bungalow
Taman Seroja, Rumah Berkembar 1.5 tkt Rimbun Suria, Meranti, Sena & Cengal
Taman Dahlia, Rumah Pangsa Rimbun Suria, Sena 2
Taman Dahlia, Dahlia Court Laman Indah, Abadi
Taman Seroja, Rumah Berkembar 1 Tkt Laman Indah, Bahagia
Desa Bestari, Sephia & Jasmine Laman Indah, Ceria
Taman Sri Bayu Anjung Suasana 2, Merbau
Taman Dahlia, RB 1A Anjung Suasana 2, Balau
Taman Dahlia, RB 1B Legundi Residensi, Delia & Erra
Legundi Residensi, Bella & Camilla 
BANDAR BARU NILAI, NS Legundi Residensi, Arisa 
Putra Nilai, Melati Square Legundi Residensi, Hana Twin 
Putra Nilai, Desa Kolej II  Legundi Residensi, Gia 
Putra Nilai, Acasia Park Legundi Residensi, Fiona 
Putra Nilai, Freesia Home
Putra Nilai, Dahlia Court 
Putra Nilai, Jati Park
Putra Nilai, Impiana Residence
Putra Nilai, Nilai Springs Heights
Putra Nilai, Acasia Park Premium
Putra Nilai, Jasmin
Green Beverly Hills, Sky Bungalow
Green Beverly Hills, Water Villa
Green Beverly Hills, Garden Villa
Starz Valley, Serviced Apartment
Starz Valley, SOHO Office
Putra Nillai, Bayu Residence

Property / Housing Prices at Putra Nilai, NS – Green Beverly Hills Water Villa

What is the Housing Price / Property Prices in Malaysia ?

House Price

House For Sale at Putra Nilai, Negeri Sembilan by developer in ~ year 2013

Project Area Green Beverly Hills
Property Type Bungalow
Location Putra Nilai, Nilai, Negeri Sembilan
Tenure of Land Freehold
Price RM 2,680,000 – 3,175,400
Built-up 4,549 – 5,278 s.f.

  • 50X105, 6+1 bedrooms & 7 bathrooms
Land Area 5,257 – 10,211 s.f.
Total Unit 17
Website www.greenberlyhills.com.my
Contact No. 03 8068 1699/012 3832 088/012 2115 597
Property Developer GD Development Sdn Bhd

 

Compiled by Ross Aziz RESCOM at hartanahguru.com.

Ross Aziz RESCOM is a real estate agent (Ejen Hartanah) at Bangi, Kajang, Sepang, Putrajaya, Cyberjaya, Puchong, Semenyih, Seri Kembangan and Nilai. More property tips and house for sale at www.facebook.com/hartanahguru

Disclaimer :

This is for reference only. The details may not be accurate. The project may have been completed. Kindly contact the developer for the accurate info.

LIKE us on Facebook

Hartanahguru FB Cover

More Property / Housing Prices by Developers :

KOTA WARISAN, SEPANG BANDAR SERI PUTRA, BANGI
Kota Warisan, 2-storey Terrace Seri Putra, D’Sentral Terrace 6B
Kota Warisan, Semi-D Princeton Residences, Semi-D
Kota Warisan, Bungalow Seri Putra, D’Punchak Putra
Kota Warisan, Palatial Link Seri Putra, D’Punchak Aman
Seri Putra, D’Punchak Nusa
BB SALAK TINGGI, SEPANG Seri Putra, D’Punchak Unggul
Tiara Heights, Phase 1 Seri Putra, D’Sentral Terrace
Tiara Heights, Allysia Castanea Residences
Tiara Heights, Bungalow Anjung Suasana, Semi-detached
Taman Ixora, Fasa 2B – Maya SP Retail Centre
D’Mawar Residensi Anjung Suasana, Bungalow
Taman Seroja, Rumah Berkembar 1.5 tkt Rimbun Suria, Meranti, Sena & Cengal
Taman Dahlia, Rumah Pangsa Rimbun Suria, Sena 2
Taman Dahlia, Dahlia Court Laman Indah, Abadi
Taman Seroja, Rumah Berkembar 1 Tkt Laman Indah, Bahagia
Desa Bestari, Sephia & Jasmine Laman Indah, Ceria
Taman Sri Bayu Anjung Suasana 2, Merbau
Taman Dahlia, RB 1A Anjung Suasana 2, Balau
Taman Dahlia, RB 1B Legundi Residensi, Delia & Erra
Legundi Residensi, Bella & Camilla 
BANDAR BARU NILAI, NS Legundi Residensi, Arisa 
Putra Nilai, Melati Square Legundi Residensi, Hana Twin 
Putra Nilai, Desa Kolej II  Legundi Residensi, Gia 
Putra Nilai, Acasia Park Legundi Residensi, Fiona 
Putra Nilai, Freesia Home
Putra Nilai, Dahlia Court 
Putra Nilai, Jati Park
Putra Nilai, Impiana Residence
Putra Nilai, Nilai Springs Heights
Putra Nilai, Acasia Park Premium
Putra Nilai, Jasmin
Green Beverly Hills, Sky Bungalow
Green Beverly Hills, Water Villa
Green Beverly Hills, Garden Villa
Starz Valley, Serviced Apartment
Starz Valley, SOHO Office
Putra Nillai, Bayu Residence

Property / Housing Prices at Putra Nilai, NS – Green Beverly Hills Sky Bungalow

What is the Housing Price / Property Prices in Malaysia ?

House Price

House For Sale at Putra Nilai, Negeri Sembilan by developer in ~ year 2013

Project Area Green Beverly Hills
Property Type Condominium
Location Putra Nilai, Nilai, Negeri Sembilan
Tenure of Land Freehold
Price RM 390,000 – 780,000
Built-up 932 – 1,816 s.f.
Service Charge RM 0.45 p.s.f.
Total Unit 334
Completion Date October 2013
Website web.archive.org
Contact No. 03 8068 1699/012 3832 088/012 2115 597
Property Developer GD Development Sdn Bhd

 

Compiled by Ross Aziz RESCOM at hartanahguru.com.

Ross Aziz RESCOM is a real estate agent (Ejen Hartanah) at Bangi, Kajang, Sepang, Putrajaya, Cyberjaya, Puchong, Semenyih, Seri Kembangan and Nilai. More property tips and house for sale at www.facebook.com/hartanahguru

Disclaimer :

This is for reference only. The details may not be accurate. The project may have been completed. Kindly contact the developer for the accurate info.

LIKE us on Facebook

Hartanahguru FB Cover

More Property / Housing Prices by Developers :

KOTA WARISAN, SEPANG BANDAR SERI PUTRA, BANGI
Kota Warisan, 2-storey Terrace Seri Putra, D’Sentral Terrace 6B
Kota Warisan, Semi-D Princeton Residences, Semi-D
Kota Warisan, Bungalow Seri Putra, D’Punchak Putra
Kota Warisan, Palatial Link Seri Putra, D’Punchak Aman
Seri Putra, D’Punchak Nusa
BB SALAK TINGGI, SEPANG Seri Putra, D’Punchak Unggul
Tiara Heights, Phase 1 Seri Putra, D’Sentral Terrace
Tiara Heights, Allysia Castanea Residences
Tiara Heights, Bungalow Anjung Suasana, Semi-detached
Taman Ixora, Fasa 2B – Maya SP Retail Centre
D’Mawar Residensi Anjung Suasana, Bungalow
Taman Seroja, Rumah Berkembar 1.5 tkt Rimbun Suria, Meranti, Sena & Cengal
Taman Dahlia, Rumah Pangsa Rimbun Suria, Sena 2
Taman Dahlia, Dahlia Court Laman Indah, Abadi
Taman Seroja, Rumah Berkembar 1 Tkt Laman Indah, Bahagia
Desa Bestari, Sephia & Jasmine Laman Indah, Ceria
Taman Sri Bayu Anjung Suasana 2, Merbau
Taman Dahlia, RB 1A Anjung Suasana 2, Balau
Taman Dahlia, RB 1B Legundi Residensi, Delia & Erra
Legundi Residensi, Bella & Camilla 
BANDAR BARU NILAI, NS Legundi Residensi, Arisa 
Putra Nilai, Melati Square Legundi Residensi, Hana Twin 
Putra Nilai, Desa Kolej II  Legundi Residensi, Gia 
Putra Nilai, Acasia Park Legundi Residensi, Fiona 
Putra Nilai, Freesia Home
Putra Nilai, Dahlia Court 
Putra Nilai, Jati Park
Putra Nilai, Impiana Residence
Putra Nilai, Nilai Springs Heights
Putra Nilai, Acasia Park Premium
Putra Nilai, Jasmin
Green Beverly Hills, Sky Bungalow
Green Beverly Hills, Water Villa
Green Beverly Hills, Garden Villa
Starz Valley, Serviced Apartment
Starz Valley, SOHO Office
Putra Nillai, Bayu Residence

Property / Housing Prices at Putra Nilai, NS – Taman Jasmin

What is the Housing Price / Property Prices in Malaysia ?

House Price

House For Sale at Putra Nilai, Negeri Sembilan by developer in ~ year 2010

Project Area Putra Nilai
Property Type Shop Office (2 storey)
Location Putra Nilai, Nilai, Negeri Sembilan

Laman Jasmin, Nilai, Malaysia
Tenure of Land Freehold
Price RM 368,000
Built-up
  • 24X75
Total Unit 10
Website www.bbndev.com.my
Contact No. 06 8501 888
Property Developer BBN Development Sdn Bhd

 

Compiled by Ross Aziz RESCOM at hartanahguru.com.

Ross Aziz RESCOM is a real estate agent (Ejen Hartanah) at Bangi, Kajang, Sepang, Putrajaya, Cyberjaya, Puchong, Semenyih, Seri Kembangan and Nilai. More property tips and house for sale at www.facebook.com/hartanahguru

Disclaimer :

This is for reference only. The details may not be accurate. The project may have been completed. Kindly contact the developer for the accurate info.

LIKE us on Facebook

Hartanahguru FB Cover

More Property / Housing Prices by Developers :

KOTA WARISAN, SEPANG BANDAR SERI PUTRA, BANGI
Kota Warisan, 2-storey Terrace Seri Putra, D’Sentral Terrace 6B
Kota Warisan, Semi-D Princeton Residences, Semi-D
Kota Warisan, Bungalow Seri Putra, D’Punchak Putra
Kota Warisan, Palatial Link Seri Putra, D’Punchak Aman
Seri Putra, D’Punchak Nusa
BB SALAK TINGGI, SEPANG Seri Putra, D’Punchak Unggul
Tiara Heights, Phase 1 Seri Putra, D’Sentral Terrace
Tiara Heights, Allysia Castanea Residences
Tiara Heights, Bungalow Anjung Suasana, Semi-detached
Taman Ixora, Fasa 2B – Maya SP Retail Centre
D’Mawar Residensi Anjung Suasana, Bungalow
Taman Seroja, Rumah Berkembar 1.5 tkt Rimbun Suria, Meranti, Sena & Cengal
Taman Dahlia, Rumah Pangsa Rimbun Suria, Sena 2
Taman Dahlia, Dahlia Court Laman Indah, Abadi
Taman Seroja, Rumah Berkembar 1 Tkt Laman Indah, Bahagia
Desa Bestari, Sephia & Jasmine Laman Indah, Ceria
Taman Sri Bayu Anjung Suasana 2, Merbau
Taman Dahlia, RB 1A Anjung Suasana 2, Balau
Taman Dahlia, RB 1B Legundi Residensi, Delia & Erra
Legundi Residensi, Bella & Camilla 
BANDAR BARU NILAI, NS Legundi Residensi, Arisa 
Putra Nilai, Melati Square Legundi Residensi, Hana Twin 
Putra Nilai, Desa Kolej II  Legundi Residensi, Gia 
Putra Nilai, Acasia Park Legundi Residensi, Fiona 
Putra Nilai, Freesia Home
Putra Nilai, Dahlia Court 
Putra Nilai, Jati Park
Putra Nilai, Impiana Residence
Putra Nilai, Nilai Springs Heights
Putra Nilai, Acasia Park Premium
Putra Nilai, Jasmin
Green Beverly Hills, Sky Bungalow
Green Beverly Hills, Water Villa
Green Beverly Hills, Garden Villa
Starz Valley, Serviced Apartment
Starz Valley, SOHO Office
Putra Nillai, Bayu Residence

Property / Housing Prices at Putra Nilai, NS – Taman Acasia Premium

What is the Housing Price / Property Prices in Malaysia ?

House Price

House For Sale at Putra Nilai, Negeri Sembilan by developer in ~ year 2010

Project Area Putra Nilai
Property Type Terrace Link (2 storey)
Location Putra Nilai, Nilai, Negeri Sembilan

Taman acacia, Nilai, Malaysia
Tenure of Land Freehold
Price RM 280,000
Built-up 2,100 s.f.

  • 22X75
Total Unit 21
Completion Date Early 2010
Website bbndev.com.my
Contact No. 06 8501 888
Property Developer BBN Development Sdn Bhd

 

Compiled by Ross Aziz RESCOM at hartanahguru.com.

Ross Aziz RESCOM is a real estate agent (Ejen Hartanah) at Bangi, Kajang, Sepang, Putrajaya, Cyberjaya, Puchong, Semenyih, Seri Kembangan and Nilai. More property tips and house for sale at www.facebook.com/hartanahguru

Disclaimer :

This is for reference only. The details may not be accurate. The project may have been completed. Kindly contact the developer for the accurate info.

LIKE us on Facebook

Hartanahguru FB Cover

More Property / Housing Prices by Developers :

KOTA WARISAN, SEPANG BANDAR SERI PUTRA, BANGI
Kota Warisan, 2-storey Terrace Seri Putra, D’Sentral Terrace 6B
Kota Warisan, Semi-D Princeton Residences, Semi-D
Kota Warisan, Bungalow Seri Putra, D’Punchak Putra
Kota Warisan, Palatial Link Seri Putra, D’Punchak Aman
Seri Putra, D’Punchak Nusa
BB SALAK TINGGI, SEPANG Seri Putra, D’Punchak Unggul
Tiara Heights, Phase 1 Seri Putra, D’Sentral Terrace
Tiara Heights, Allysia Castanea Residences
Tiara Heights, Bungalow Anjung Suasana, Semi-detached
Taman Ixora, Fasa 2B – Maya SP Retail Centre
D’Mawar Residensi Anjung Suasana, Bungalow
Taman Seroja, Rumah Berkembar 1.5 tkt Rimbun Suria, Meranti, Sena & Cengal
Taman Dahlia, Rumah Pangsa Rimbun Suria, Sena 2
Taman Dahlia, Dahlia Court Laman Indah, Abadi
Taman Seroja, Rumah Berkembar 1 Tkt Laman Indah, Bahagia
Desa Bestari, Sephia & Jasmine Laman Indah, Ceria
Taman Sri Bayu Anjung Suasana 2, Merbau
Taman Dahlia, RB 1A Anjung Suasana 2, Balau
Taman Dahlia, RB 1B Legundi Residensi, Delia & Erra
Legundi Residensi, Bella & Camilla 
BANDAR BARU NILAI, NS Legundi Residensi, Arisa 
Putra Nilai, Melati Square Legundi Residensi, Hana Twin 
Putra Nilai, Desa Kolej II  Legundi Residensi, Gia 
Putra Nilai, Acasia Park Legundi Residensi, Fiona 
Putra Nilai, Freesia Home
Putra Nilai, Dahlia Court 
Putra Nilai, Jati Park
Putra Nilai, Impiana Residence
Putra Nilai, Nilai Springs Heights
Putra Nilai, Acasia Park Premium
Putra Nilai, Jasmin
Green Beverly Hills, Sky Bungalow
Green Beverly Hills, Water Villa
Green Beverly Hills, Garden Villa
Starz Valley, Serviced Apartment
Starz Valley, SOHO Office
Putra Nillai, Bayu Residence

Property / Housing Prices at Putra Nilai, NS – Nilai Spring Heights

What is the Housing Price / Property Prices in Malaysia ?

House Price

House For Sale at Putra Nilai, Negeri Sembilan by developer in ~ year 2011

Project Area Putra Nilai
Property Type Terrace Link (2 storey)
Location Putra Nilai, Nilai, Negeri Sembilan

Nilai Springs Heights, Bandar Baru Salak Tinggi, Malaysia
Tenure of Land Freehold
Price RM 545,000 – 913,000
Built-up 2,400 s.f.

  • 26X85, 4r4b
  • Type A1 Price RM548,000 to RM759,000 Total 18 units
  • Type A2 Price RM545,000 to RM782,000 Total 65 units
  • Type B Price RM629,000 to RM913,000 Total 79 units
Total Unit 162
Completion Date August 2011
Website www.bbndev.com.my
Contact No. 06 8501 888
Property Developer BBN Development Sdn Bhd

 

Compiled by Ross Aziz RESCOM at hartanahguru.com.

Ross Aziz RESCOM is a real estate agent (Ejen Hartanah) at Bangi, Kajang, Sepang, Putrajaya, Cyberjaya, Puchong, Semenyih, Seri Kembangan and Nilai. More property tips and house for sale at www.facebook.com/hartanahguru

Disclaimer :

This is for reference only. The details may not be accurate. The project may have been completed. Kindly contact the developer for the accurate info.

LIKE us on Facebook

Hartanahguru FB Cover

More Property / Housing Prices by Developers :

KOTA WARISAN, SEPANG BANDAR SERI PUTRA, BANGI
Kota Warisan, 2-storey Terrace Seri Putra, D’Sentral Terrace 6B
Kota Warisan, Semi-D Princeton Residences, Semi-D
Kota Warisan, Bungalow Seri Putra, D’Punchak Putra
Kota Warisan, Palatial Link Seri Putra, D’Punchak Aman
Seri Putra, D’Punchak Nusa
BB SALAK TINGGI, SEPANG Seri Putra, D’Punchak Unggul
Tiara Heights, Phase 1 Seri Putra, D’Sentral Terrace
Tiara Heights, Allysia Castanea Residences
Tiara Heights, Bungalow Anjung Suasana, Semi-detached
Taman Ixora, Fasa 2B – Maya SP Retail Centre
D’Mawar Residensi Anjung Suasana, Bungalow
Taman Seroja, Rumah Berkembar 1.5 tkt Rimbun Suria, Meranti, Sena & Cengal
Taman Dahlia, Rumah Pangsa Rimbun Suria, Sena 2
Taman Dahlia, Dahlia Court Laman Indah, Abadi
Taman Seroja, Rumah Berkembar 1 Tkt Laman Indah, Bahagia
Desa Bestari, Sephia & Jasmine Laman Indah, Ceria
Taman Sri Bayu Anjung Suasana 2, Merbau
Taman Dahlia, RB 1A Anjung Suasana 2, Balau
Taman Dahlia, RB 1B Legundi Residensi, Delia & Erra
Legundi Residensi, Bella & Camilla 
BANDAR BARU NILAI, NS Legundi Residensi, Arisa 
Putra Nilai, Melati Square Legundi Residensi, Hana Twin 
Putra Nilai, Desa Kolej II  Legundi Residensi, Gia 
Putra Nilai, Acasia Park Legundi Residensi, Fiona 
Putra Nilai, Freesia Home
Putra Nilai, Dahlia Court 
Putra Nilai, Jati Park
Putra Nilai, Impiana Residence
Putra Nilai, Nilai Springs Heights
Putra Nilai, Acasia Park Premium
Putra Nilai, Jasmin
Green Beverly Hills, Sky Bungalow
Green Beverly Hills, Water Villa
Green Beverly Hills, Garden Villa
Starz Valley, Serviced Apartment
Starz Valley, SOHO Office
Putra Nillai, Bayu Residence

Property / Housing Prices at Putra Nilai, NS – Impiana Residence

What is the Housing Price / Property Prices in Malaysia ?

House Price

House For Sale at Putra Nilai, Negeri Sembilan by developer in ~ year 2009

Project Area Putra Nilai
Property Type Semi Detached (2 storey)
Location Putra Nilai, Nilai, Negeri Sembilan

impiana residence, Nilai, Malaysia
Tenure of Land Freehold
Price RM 337,600 – 447,000
Built-up 2,300 s.f.

  • 35×65, 4r3b
Total Unit 116
Completion Date Early 2009
Website web.archive.org
Contact No. 06 8501 888
Property Developer BBN Development Sdn Bhd

 

Compiled by Ross Aziz RESCOM at hartanahguru.com.

Ross Aziz RESCOM is a real estate agent (Ejen Hartanah) at Bangi, Kajang, Sepang, Putrajaya, Cyberjaya, Puchong, Semenyih, Seri Kembangan and Nilai. More property tips and house for sale at www.facebook.com/hartanahguru

Disclaimer :

This is for reference only. The details may not be accurate. The project may have been completed. Kindly contact the developer for the accurate info.

LIKE us on Facebook

Hartanahguru FB Cover

More Property / Housing Prices by Developers :

KOTA WARISAN, SEPANG BANDAR SERI PUTRA, BANGI
Kota Warisan, 2-storey Terrace Seri Putra, D’Sentral Terrace 6B
Kota Warisan, Semi-D Princeton Residences, Semi-D
Kota Warisan, Bungalow Seri Putra, D’Punchak Putra
Kota Warisan, Palatial Link Seri Putra, D’Punchak Aman
Seri Putra, D’Punchak Nusa
BB SALAK TINGGI, SEPANG Seri Putra, D’Punchak Unggul
Tiara Heights, Phase 1 Seri Putra, D’Sentral Terrace
Tiara Heights, Allysia Castanea Residences
Tiara Heights, Bungalow Anjung Suasana, Semi-detached
Taman Ixora, Fasa 2B – Maya SP Retail Centre
D’Mawar Residensi Anjung Suasana, Bungalow
Taman Seroja, Rumah Berkembar 1.5 tkt Rimbun Suria, Meranti, Sena & Cengal
Taman Dahlia, Rumah Pangsa Rimbun Suria, Sena 2
Taman Dahlia, Dahlia Court Laman Indah, Abadi
Taman Seroja, Rumah Berkembar 1 Tkt Laman Indah, Bahagia
Desa Bestari, Sephia & Jasmine Laman Indah, Ceria
Taman Sri Bayu Anjung Suasana 2, Merbau
Taman Dahlia, RB 1A Anjung Suasana 2, Balau
Taman Dahlia, RB 1B Legundi Residensi, Delia & Erra
Legundi Residensi, Bella & Camilla 
BANDAR BARU NILAI, NS Legundi Residensi, Arisa 
Putra Nilai, Melati Square Legundi Residensi, Hana Twin 
Putra Nilai, Desa Kolej II  Legundi Residensi, Gia 
Putra Nilai, Acasia Park Legundi Residensi, Fiona 
Putra Nilai, Freesia Home
Putra Nilai, Dahlia Court 
Putra Nilai, Jati Park
Putra Nilai, Impiana Residence
Putra Nilai, Nilai Springs Heights
Putra Nilai, Acasia Park Premium
Putra Nilai, Jasmin
Green Beverly Hills, Sky Bungalow
Green Beverly Hills, Water Villa
Green Beverly Hills, Garden Villa
Starz Valley, Serviced Apartment
Starz Valley, SOHO Office
Putra Nillai, Bayu Residence

Property / Housing Prices at Putra Nilai, NS – Jati Park

What is the Housing Price / Property Prices in Malaysia ?

House Price

House For Sale at Putra Nilai, Negeri Sembilan by developer in ~ year 2009

Project Area Putra Nilai
Property Type Terrace Link (2 storey)
Location Putra Nilai, Nilai, Negeri Sembilan

Jati Park Project, Nilai, Malaysia
Tenure of Land Freehold
Price RM 205,000 – 412,000
Built-up
  • 18×65, 4r3b
Total Unit 149
Website www.bbndev.com.my
Contact No. 06 8501 888
Property Developer BBN Development Sdn Bhd

 

Compiled by Ross Aziz RESCOM at hartanahguru.com.

Ross Aziz RESCOM is a real estate agent (Ejen Hartanah) at Bangi, Kajang, Sepang, Putrajaya, Cyberjaya, Puchong, Semenyih, Seri Kembangan and Nilai. More property tips and house for sale at www.facebook.com/hartanahguru

Disclaimer :

This is for reference only. The details may not be accurate. The project may have been completed. Kindly contact the developer for the accurate info.

LIKE us on Facebook

Hartanahguru FB Cover

More Property / Housing Prices by Developers :

KOTA WARISAN, SEPANG BANDAR SERI PUTRA, BANGI
Kota Warisan, 2-storey Terrace Seri Putra, D’Sentral Terrace 6B
Kota Warisan, Semi-D Princeton Residences, Semi-D
Kota Warisan, Bungalow Seri Putra, D’Punchak Putra
Kota Warisan, Palatial Link Seri Putra, D’Punchak Aman
Seri Putra, D’Punchak Nusa
BB SALAK TINGGI, SEPANG Seri Putra, D’Punchak Unggul
Tiara Heights, Phase 1 Seri Putra, D’Sentral Terrace
Tiara Heights, Allysia Castanea Residences
Tiara Heights, Bungalow Anjung Suasana, Semi-detached
Taman Ixora, Fasa 2B – Maya SP Retail Centre
D’Mawar Residensi Anjung Suasana, Bungalow
Taman Seroja, Rumah Berkembar 1.5 tkt Rimbun Suria, Meranti, Sena & Cengal
Taman Dahlia, Rumah Pangsa Rimbun Suria, Sena 2
Taman Dahlia, Dahlia Court Laman Indah, Abadi
Taman Seroja, Rumah Berkembar 1 Tkt Laman Indah, Bahagia
Desa Bestari, Sephia & Jasmine Laman Indah, Ceria
Taman Sri Bayu Anjung Suasana 2, Merbau
Taman Dahlia, RB 1A Anjung Suasana 2, Balau
Taman Dahlia, RB 1B Legundi Residensi, Delia & Erra
Legundi Residensi, Bella & Camilla 
BANDAR BARU NILAI, NS Legundi Residensi, Arisa 
Putra Nilai, Melati Square Legundi Residensi, Hana Twin 
Putra Nilai, Desa Kolej II  Legundi Residensi, Gia 
Putra Nilai, Acasia Park Legundi Residensi, Fiona 
Putra Nilai, Freesia Home
Putra Nilai, Dahlia Court 
Putra Nilai, Jati Park
Putra Nilai, Impiana Residence
Putra Nilai, Nilai Springs Heights
Putra Nilai, Acasia Park Premium
Putra Nilai, Jasmin
Green Beverly Hills, Sky Bungalow
Green Beverly Hills, Water Villa
Green Beverly Hills, Garden Villa
Starz Valley, Serviced Apartment
Starz Valley, SOHO Office
Putra Nillai, Bayu Residence

Property / Housing Prices at Putra Nilai, NS – Dahlia Court

What is the Housing Price / Property Prices in Malaysia ?

House Price

House For Sale at Putra Nilai, Negeri Sembilan by developer in ~ year 2006

Project Area Putra Nilai
Property Type Apartment
Location Putra Nilai, Nilai, Negeri Sembilan

Dahlia Court Apartment, BBST Sepang,
Bandar Baru Salak Tinggi, Malaysia
Tenure of Land Freehold
Price RM 60,000
Built-up 850 s.f.

  • 25×36, 3r2b
Website www.bbndev.com.my
Contact No. 06 850 1888
Property Developer BBN Development Sdn Bhd

 

Compiled by Ross Aziz RESCOM at hartanahguru.com.

Ross Aziz RESCOM is a real estate agent (Ejen Hartanah) at Bangi, Kajang, Sepang, Putrajaya, Cyberjaya, Puchong, Semenyih, Seri Kembangan and Nilai. More property tips and house for sale at www.facebook.com/hartanahguru

Disclaimer :

This is for reference only. The details may not be accurate. The project may have been completed. Kindly contact the developer for the accurate info.

LIKE us on Facebook

Hartanahguru FB Cover

More Property / Housing Prices by Developers :

KOTA WARISAN, SEPANG BANDAR SERI PUTRA, BANGI
Kota Warisan, 2-storey Terrace Seri Putra, D’Sentral Terrace 6B
Kota Warisan, Semi-D Princeton Residences, Semi-D
Kota Warisan, Bungalow Seri Putra, D’Punchak Putra
Kota Warisan, Palatial Link Seri Putra, D’Punchak Aman
Seri Putra, D’Punchak Nusa
BB SALAK TINGGI, SEPANG Seri Putra, D’Punchak Unggul
Tiara Heights, Phase 1 Seri Putra, D’Sentral Terrace
Tiara Heights, Allysia Castanea Residences
Tiara Heights, Bungalow Anjung Suasana, Semi-detached
Taman Ixora, Fasa 2B – Maya SP Retail Centre
D’Mawar Residensi Anjung Suasana, Bungalow
Taman Seroja, Rumah Berkembar 1.5 tkt Rimbun Suria, Meranti, Sena & Cengal
Taman Dahlia, Rumah Pangsa Rimbun Suria, Sena 2
Taman Dahlia, Dahlia Court Laman Indah, Abadi
Taman Seroja, Rumah Berkembar 1 Tkt Laman Indah, Bahagia
Desa Bestari, Sephia & Jasmine Laman Indah, Ceria
Taman Sri Bayu Anjung Suasana 2, Merbau
Taman Dahlia, RB 1A Anjung Suasana 2, Balau
Taman Dahlia, RB 1B Legundi Residensi, Delia & Erra
Legundi Residensi, Bella & Camilla 
BANDAR BARU NILAI, NS Legundi Residensi, Arisa 
Putra Nilai, Melati Square Legundi Residensi, Hana Twin 
Putra Nilai, Desa Kolej II  Legundi Residensi, Gia 
Putra Nilai, Acasia Park Legundi Residensi, Fiona 
Putra Nilai, Freesia Home
Putra Nilai, Dahlia Court 
Putra Nilai, Jati Park
Putra Nilai, Impiana Residence
Putra Nilai, Nilai Springs Heights
Putra Nilai, Acasia Park Premium
Putra Nilai, Jasmin
Green Beverly Hills, Sky Bungalow
Green Beverly Hills, Water Villa
Green Beverly Hills, Garden Villa
Starz Valley, Serviced Apartment
Starz Valley, SOHO Office
Putra Nillai, Bayu Residence

Property / Housing Prices at Putra Nilai, NS – Freesia Home

What is the Housing Price / Property Prices in Malaysia ?

House Price

House For Sale at Putra Nilai, Negeri Sembilan by developer in ~ year 2006

Project Area Putra Nilai
Property Type Semi Detached (1 storey)
Location Putra Nilai, Nilai, Negeri Sembilan
Tenure of Land Freehold
Built-up
  • 45×60
Website www.bbndev.com.my
Contact No. 06 850 1888
Property Developer BBN Development Sdn Bhd

 

Compiled by Ross Aziz RESCOM at hartanahguru.com.

Ross Aziz RESCOM is a real estate agent (Ejen Hartanah) at Bangi, Kajang, Sepang, Putrajaya, Cyberjaya, Puchong, Semenyih, Seri Kembangan and Nilai. More property tips and house for sale at www.facebook.com/hartanahguru

Disclaimer :

This is for reference only. The details may not be accurate. The project may have been completed. Kindly contact the developer for the accurate info.

LIKE us on Facebook

Hartanahguru FB Cover

More Property / Housing Prices by Developers :

KOTA WARISAN, SEPANG BANDAR SERI PUTRA, BANGI
Kota Warisan, 2-storey Terrace Seri Putra, D’Sentral Terrace 6B
Kota Warisan, Semi-D Princeton Residences, Semi-D
Kota Warisan, Bungalow Seri Putra, D’Punchak Putra
Kota Warisan, Palatial Link Seri Putra, D’Punchak Aman
Seri Putra, D’Punchak Nusa
BB SALAK TINGGI, SEPANG Seri Putra, D’Punchak Unggul
Tiara Heights, Phase 1 Seri Putra, D’Sentral Terrace
Tiara Heights, Allysia Castanea Residences
Tiara Heights, Bungalow Anjung Suasana, Semi-detached
Taman Ixora, Fasa 2B – Maya SP Retail Centre
D’Mawar Residensi Anjung Suasana, Bungalow
Taman Seroja, Rumah Berkembar 1.5 tkt Rimbun Suria, Meranti, Sena & Cengal
Taman Dahlia, Rumah Pangsa Rimbun Suria, Sena 2
Taman Dahlia, Dahlia Court Laman Indah, Abadi
Taman Seroja, Rumah Berkembar 1 Tkt Laman Indah, Bahagia
Desa Bestari, Sephia & Jasmine Laman Indah, Ceria
Taman Sri Bayu Anjung Suasana 2, Merbau
Taman Dahlia, RB 1A Anjung Suasana 2, Balau
Taman Dahlia, RB 1B Legundi Residensi, Delia & Erra
Legundi Residensi, Bella & Camilla 
BANDAR BARU NILAI, NS Legundi Residensi, Arisa 
Putra Nilai, Melati Square Legundi Residensi, Hana Twin 
Putra Nilai, Desa Kolej II  Legundi Residensi, Gia 
Putra Nilai, Acasia Park Legundi Residensi, Fiona 
Putra Nilai, Freesia Home
Putra Nilai, Dahlia Court 
Putra Nilai, Jati Park
Putra Nilai, Impiana Residence
Putra Nilai, Nilai Springs Heights
Putra Nilai, Acasia Park Premium
Putra Nilai, Jasmin
Green Beverly Hills, Sky Bungalow
Green Beverly Hills, Water Villa
Green Beverly Hills, Garden Villa
Starz Valley, Serviced Apartment
Starz Valley, SOHO Office
Putra Nillai, Bayu Residence

Property / Housing Prices at Putra Nilai, NS – Taman Acasia

What is the Housing Price / Property Prices in Malaysia ?

House Price

House For Sale at Putra Nilai, Negeri Sembilan by developer in ~ year 2006

Project Area Putra Nilai
Property Type Terrace Link (2 storey)
Location Putra Nilai, Nilai, Negeri Sembilan

Taman acacia, Nilai, Malaysia
Tenure of Land Freehold
Price RM 220,000 – 406,500
Built-up
  • 4r3b, 22×70
Total Unit 248
Website www.bbndev.com.my
Contact No. 06 850 1888
Property Developer BBN Development Sdn Bhd

 

Compiled by Ross Aziz RESCOM at hartanahguru.com.

Ross Aziz RESCOM is a real estate agent (Ejen Hartanah) at Bangi, Kajang, Sepang, Putrajaya, Cyberjaya, Puchong, Semenyih, Seri Kembangan and Nilai. More property tips and house for sale at www.facebook.com/hartanahguru

Disclaimer :

This is for reference only. The details may not be accurate. The project may have been completed. Kindly contact the developer for the accurate info.

More New Housing Projects by Developers

House For Sale at Bayu Residence Bandar Baru Nilai, Negeri Sembilan

House For Sale at Kasia Green Bandar Baru Nilai, Negeri Sembilan

House For Sale at Delfina, Nilai Impian, Nilai, Negeri Sembilan

House For Sale at Desa Salak Pekerti, Bandar Baru Salak Tinggi, Sepang

House For Sale at Harmony Park, Dengkil

House For Sale at Desa Anjung Putra, Putrajaya

Shop For Sale at Diplomatic Enclave, Precint 15, Putrajaya

House For Sale at De Centrum Bangi

House For Sale at Taman Sentosa Indah, Teras Jernang, Bangi

House For Sale Ilham Sari III, Alam Sari, Bangi

House For Sale at Taman Sutera Residence, Kajang

Property / Housing Prices at Putra Nilai, NS – Desa Kolej II

What is the Housing Price / Property Prices in Malaysia ?

House Price

House For Sale at Putra Nilai, Negeri Sembilan by developer in ~ year 2006

Project Area Putra Nilai
Property Type Terrace Link (2 storey)
Location Putra Nilai, Nilai, Negeri Sembilan

Desa Kolej, Nilai, Malaysia
Tenure of Land Freehold
Price RM 193,000 – 341,532
Built-up 2,115 s.f.

  • 24×65, 4r2b
Total Unit 231
Completion Date 24 months from SPA
Website www.bbndev.com.my
Contact No. 06 850 1888
Property Developer BBN Development Sdn Bhd

 

Compiled by Ross Aziz RESCOM at hartanahguru.com.

Ross Aziz RESCOM is a real estate agent (Ejen Hartanah) at Bangi, Kajang, Sepang, Putrajaya, Cyberjaya, Puchong, Semenyih, Seri Kembangan and Nilai. More property tips and house for sale at www.facebook.com/hartanahguru

Disclaimer :

This is for reference only. The details may not be accurate. The project may have been completed. Kindly contact the developer for the accurate info.

LIKE us on Facebook

Hartanahguru FB Cover

More Property / Housing Prices by Developers :

KOTA WARISAN, SEPANG BANDAR SERI PUTRA, BANGI
Kota Warisan, 2-storey Terrace Seri Putra, D’Sentral Terrace 6B
Kota Warisan, Semi-D Princeton Residences, Semi-D
Kota Warisan, Bungalow Seri Putra, D’Punchak Putra
Kota Warisan, Palatial Link Seri Putra, D’Punchak Aman
Seri Putra, D’Punchak Nusa
BB SALAK TINGGI, SEPANG Seri Putra, D’Punchak Unggul
Tiara Heights, Phase 1 Seri Putra, D’Sentral Terrace
Tiara Heights, Allysia Castanea Residences
Tiara Heights, Bungalow Anjung Suasana, Semi-detached
Taman Ixora, Fasa 2B – Maya SP Retail Centre
D’Mawar Residensi Anjung Suasana, Bungalow
Taman Seroja, Rumah Berkembar 1.5 tkt Rimbun Suria, Meranti, Sena & Cengal
Taman Dahlia, Rumah Pangsa Rimbun Suria, Sena 2
Taman Dahlia, Dahlia Court Laman Indah, Abadi
Taman Seroja, Rumah Berkembar 1 Tkt Laman Indah, Bahagia
Desa Bestari, Sephia & Jasmine Laman Indah, Ceria
Taman Sri Bayu Anjung Suasana 2, Merbau
Taman Dahlia, RB 1A Anjung Suasana 2, Balau
Taman Dahlia, RB 1B Legundi Residensi, Delia & Erra
Legundi Residensi, Bella & Camilla 
BANDAR BARU NILAI, NS Legundi Residensi, Arisa 
Putra Nilai, Melati Square Legundi Residensi, Hana Twin 
Putra Nilai, Desa Kolej II  Legundi Residensi, Gia 
Putra Nilai, Acasia Park Legundi Residensi, Fiona 
Putra Nilai, Freesia Home
Putra Nilai, Dahlia Court 
Putra Nilai, Jati Park
Putra Nilai, Impiana Residence
Putra Nilai, Nilai Springs Heights
Putra Nilai, Acasia Park Premium
Putra Nilai, Jasmin
Green Beverly Hills, Sky Bungalow
Green Beverly Hills, Water Villa
Green Beverly Hills, Garden Villa
Starz Valley, Serviced Apartment
Starz Valley, SOHO Office
Putra Nillai, Bayu Residence

Property / Housing Prices at Putra Nilai, NS – Melati Square

What is the Housing Price / Property Prices in Malaysia ?

House Price

House For Sale at Putra Nilai, Negeri Sembilan by developer in ~ year 2006

Project Area Putra Nilai
Property Type Shop Office (1.5 storey)
Location Putra Nilai, Nilai, Negeri Sembilan

Melati Square, Bandar Baru Salak Tinggi, Malaysia
Tenure of Land Freehold
Price RM 255,000
Built-up 2,200 s.f.

  • 22×70
Bumi Discount 5 %
Total Unit 59
Completion Date March 2006
Website www.bbndev.com.my
Contact No. 06 850 1888
Property Developer BBN Development Sdn Bhd

 

Compiled by Ross Aziz RESCOM at hartanahguru.com.

Ross Aziz RESCOM is a real estate agent (Ejen Hartanah) at Bangi, Kajang, Sepang, Putrajaya, Cyberjaya, Puchong, Semenyih, Seri Kembangan and Nilai. More property tips and house for sale at www.facebook.com/hartanahguru

Disclaimer :

This is for reference only. The details may not be accurate. The project may have been completed. Kindly contact the developer for the accurate info.

LIKE us on Facebook

Hartanahguru FB Cover

More Property / Housing Prices by Developers :

KOTA WARISAN, SEPANG BANDAR SERI PUTRA, BANGI
Kota Warisan, 2-storey Terrace Seri Putra, D’Sentral Terrace 6B
Kota Warisan, Semi-D Princeton Residences, Semi-D
Kota Warisan, Bungalow Seri Putra, D’Punchak Putra
Kota Warisan, Palatial Link Seri Putra, D’Punchak Aman
Seri Putra, D’Punchak Nusa
BB SALAK TINGGI, SEPANG Seri Putra, D’Punchak Unggul
Tiara Heights, Phase 1 Seri Putra, D’Sentral Terrace
Tiara Heights, Allysia Castanea Residences
Tiara Heights, Bungalow Anjung Suasana, Semi-detached
Taman Ixora, Fasa 2B – Maya SP Retail Centre
D’Mawar Residensi Anjung Suasana, Bungalow
Taman Seroja, Rumah Berkembar 1.5 tkt Rimbun Suria, Meranti, Sena & Cengal
Taman Dahlia, Rumah Pangsa Rimbun Suria, Sena 2
Taman Dahlia, Dahlia Court Laman Indah, Abadi
Taman Seroja, Rumah Berkembar 1 Tkt Laman Indah, Bahagia
Desa Bestari, Sephia & Jasmine Laman Indah, Ceria
Taman Sri Bayu Anjung Suasana 2, Merbau
Taman Dahlia, RB 1A Anjung Suasana 2, Balau
Taman Dahlia, RB 1B Legundi Residensi, Delia & Erra
Legundi Residensi, Bella & Camilla 
BANDAR BARU NILAI, NS Legundi Residensi, Arisa 
Putra Nilai, Melati Square Legundi Residensi, Hana Twin 
Putra Nilai, Desa Kolej II  Legundi Residensi, Gia 
Putra Nilai, Acasia Park Legundi Residensi, Fiona 
Putra Nilai, Freesia Home
Putra Nilai, Dahlia Court 
Putra Nilai, Jati Park
Putra Nilai, Impiana Residence
Putra Nilai, Nilai Springs Heights
Putra Nilai, Acasia Park Premium
Putra Nilai, Jasmin
Green Beverly Hills, Sky Bungalow
Green Beverly Hills, Water Villa
Green Beverly Hills, Garden Villa
Starz Valley, Serviced Apartment
Starz Valley, SOHO Office
Putra Nillai, Bayu Residence

Ejen Hartanah (Real Estate Agent) Bangi, Kajang, Sepang, Semenyih, Putrajaya, Cyberjaya, Puchong, Nilai

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

Ross Aziz hartanahguruTerlebih dahulu kami ucapkan ribuan terima kasih kerana sudi melawat Hartanahguru.com. Izinkan kami perkenalkan siapa kami. Bak kata orang , tak kenal maka tak cinta.

Ross Aziz adalah gabungan dua nama iaitu Ross atau nama penuhnya Rosila Binti Muji dan Aziz atau nama penuhnya Abdul Aziz Bin Ahmad. Ross dan Aziz adalah gandingan usahasama yang begitu intim dalam merealisasikan impian mereka berdua. Maka terbentuklah nama Ross Aziz yang tidak dapat dipisahkan.

Ross Aziz merupakan ejen hartanah berdaftar dengan Lembaga Penilai, Pentaksir dan Ejen Hartanah atau lebih dikenali sebagai LPPEH, di bawah Kementerian Kewangan. Ross Aziz bernaung di bawah syarikat hartanah bernama RESCOM Realty. Ross Aziz juga dikenali sebagai Ross Rescom atau Aziz Rescom atau Ross Aziz Rescom. Dengan pengalaman lebih lima tahun di dalam bidang hartanah, Ross Aziz telah melalui pelbagai pengalaman yang sungguh bermakna dalam membantu pemilik rumah menjual rumah mereka dan membantu pembeli membeli rumah idaman mereka. Pengalaman ini tidak dapat dinilai dengan wang ringgit. Ross Aziz telah berbelanja berpuluh ribu ringgit dan meluangkan masa bertahun-tahun mengumpul pengalaman berharga dalam urusan transaksi hartanah.

Harapan kami agar anda mendapat maklumat yang anda cari berkenaan hartanah di dalam website ini. Mungkin anda belum sempat melayari keseluruhan website ini, tetapi izinkan saya kongsikan serba-sedikit ringkasan kandungan di dalam website ini sebagai panduan anda.

Website ini mengandungi senarai hartanah-hartanah subsale untuk dijual. Ia meliputi rumah teres, semi-D, bungalow, apartment, condominium, kedai, tanah lot bungalow, tanah pertanian dan tanah untuk pembangunan. Kebanyakannya senarai hartanah ini adalah di kawasan Bangi, Kajang, Sepang, Semenyih, Putrajaya, Cyberjaya, Puchong, Nilai Negeri Sembilan dan sekitarnya. Terdapat juga hartanah yang berada di luar kawasan tersebut. Anda boleh membuat carian mengikut kategori jenis hartanah, harga dan status hartanah tersebut.

Selain dari senarai hartanah subsale untuk dijual, anda juga mencari senarai hartanah-hartanah yang baru dilancarkan untuk pembangunan oleh pemaju. Semua maklumat lengkap berkenaan projek pembangunan baru itu anda boleh dapatkannya dengan menghubungi sendiri pihak pemaju.

Hartanahguru.com juga memberikan pelbagai maklumat berkenaan hartanah melalui laman blog nya. Anda boleh dapatkan tip-tip dan panduan sebagai penjual rumah dan pembeli rumah. Tip-tip ini amat berharga kerana ianya boleh dijadikan panduan kepada anda untuk melaksanakan urusan jual atau beli hartanah tanpa rasa ragu dan takut ditipu oleh mana-mana pihak. Kami pasti anda tidak mahu kerugian berpuluh-puluh ribu ringgit dalam urusan jual-beli hartanah akibat ketidakpekaan anda sendiri.

Blog Hartanahguru.com juga menyediakan senarai sejarah harga rumah daripada pemaju semasa dilancarkan satu ketika dahulu. Ini mungkin berguna kepada anda untuk membuat analisa dan perbandingan harga dahulu dan sekarang semasa membuat keputusan menjual atau membeli hartanah.

Kami harapkan agar anda mendapat manfaat daripada website ini. Kami juga mengalu-alukan komen dan cadangan bagi menambahbaik kandungan website ini. Beritahu kami apa yang anda ingin tahu berkenaan hartanah. InsyaAllah kami akan cuba bantu anda dapatkan maklumat tersebut dan kami akan kongksikan di website ini.

Akhir kata, kami doakan agar anda sentiasa ceria dan sukses selalu. Kami juga mengalu-alukan anda LIKE facebook page Hartanahguru dan berinteraksi dengan kami di sana.

Hartanahguru FB Cover

Property / Housing Prices at Salak Tinggi, Sepang – Taman Dahlia RB 1B

What is the Housing Price / Property Prices in Malaysia ?

House Price

House For Sale at Salak Tinggi, Sepang by developer in ~ year 2006

Project Area Taman Dahlia
Property Type Semi Detached (1 storey)
Location Salak Tinggi, Sepang, Selangor
Tenure of Land Leasehold
Price RM 160,036 – 430,900
Built-up 1,095 s.f.

  • 35×75
Bumi Discount 10 %
Total Unit 99
Contact No. 03 9285 0600 / 9806 3634
Property Developer Maxilux Properties Sdn Bhd

 

Compiled by Ross Aziz RESCOM at hartanahguru.com.

Ross Aziz RESCOM is a real estate agent (Ejen Hartanah) at Bangi, Kajang, Sepang, Putrajaya, Cyberjaya, Puchong, Semenyih, Seri Kembangan and Nilai. More property tips and house for sale at www.facebook.com/hartanahguru

Disclaimer :

This is for reference only. The details may not be accurate. The project may have been completed. Kindly contact the developer for the accurate info.

LIKE us on Facebook

Hartanahguru FB Cover

More Property / Housing Prices by Developers :

KOTA WARISAN, SEPANG BANDAR SERI PUTRA, BANGI
Kota Warisan, 2-storey Terrace Seri Putra, D’Sentral Terrace 6B
Kota Warisan, Semi-D Princeton Residences, Semi-D
Kota Warisan, Bungalow Seri Putra, D’Punchak Putra
Kota Warisan, Palatial Link Seri Putra, D’Punchak Aman
Seri Putra, D’Punchak Nusa
BB SALAK TINGGI, SEPANG Seri Putra, D’Punchak Unggul
Tiara Heights, Phase 1 Seri Putra, D’Sentral Terrace
Tiara Heights, Allysia Castanea Residences
Tiara Heights, Bungalow Anjung Suasana, Semi-detached
Taman Ixora, Fasa 2B – Maya SP Retail Centre
D’Mawar Residensi Anjung Suasana, Bungalow
Taman Seroja, Rumah Berkembar 1.5 tkt Rimbun Suria, Meranti, Sena & Cengal
Taman Dahlia, Rumah Pangsa Rimbun Suria, Sena 2
Taman Dahlia, Dahlia Court Laman Indah, Abadi
Taman Seroja, Rumah Berkembar 1 Tkt Laman Indah, Bahagia
Desa Bestari, Sephia & Jasmine Laman Indah, Ceria
Taman Sri Bayu Anjung Suasana 2, Merbau
Taman Dahlia, RB 1A Anjung Suasana 2, Balau
Taman Dahlia, RB 1B Legundi Residensi, Delia & Erra
Legundi Residensi, Bella & Camilla 
BANDAR BARU NILAI, NS Legundi Residensi, Arisa 
Putra Nilai, Melati Square Legundi Residensi, Hana Twin 
Putra Nilai, Desa Kolej II  Legundi Residensi, Gia 
Putra Nilai, Acasia Park Legundi Residensi, Fiona 
Putra Nilai, Freesia Home
Putra Nilai, Dahlia Court 
Putra Nilai, Jati Park
Putra Nilai, Impiana Residence
Putra Nilai, Nilai Springs Heights
Putra Nilai, Acasia Park Premium
Putra Nilai, Jasmin
Green Beverly Hills, Sky Bungalow
Green Beverly Hills, Water Villa
Green Beverly Hills, Garden Villa
Starz Valley, Serviced Apartment
Starz Valley, SOHO Office
Putra Nillai, Bayu Residence

Property / Housing Prices at Salak Tinggi, Sepang – Taman Dahlia RB 1A

What is the Housing Price / Property Prices in Malaysia ?

House Price

House For Sale at Salak Tinggi, Sepang by developer in ~ year 2006

Project Area Taman Dahlia
Property Type Semi Detached (1 storey)
Location Salak Tinggi, Sepang, Selangor
Tenure of Land Leasehold
Price RM 156,204 – 350,748
Built-up 1,017 s.f.

  • 35×80
Bumi Discount 10 %
Total Unit 66
Completion Date Jun 2006
Contact No. 03 9285 0600 / 9806 3634
Property Developer Maxilux Properties Sdn Bhd

 

Compiled by Ross Aziz RESCOM at hartanahguru.com.

Ross Aziz RESCOM is a real estate agent (Ejen Hartanah) at Bangi, Kajang, Sepang, Putrajaya, Cyberjaya, Puchong, Semenyih, Seri Kembangan and Nilai. More property tips and house for sale at www.facebook.com/hartanahguru

Disclaimer :

This is for reference only. The details may not be accurate. The project may have been completed. Kindly contact the developer for the accurate info.

LIKE us on Facebook

Hartanahguru FB Cover

More Property / Housing Prices by Developers :

KOTA WARISAN, SEPANG BANDAR SERI PUTRA, BANGI
Kota Warisan, 2-storey Terrace Seri Putra, D’Sentral Terrace 6B
Kota Warisan, Semi-D Princeton Residences, Semi-D
Kota Warisan, Bungalow Seri Putra, D’Punchak Putra
Kota Warisan, Palatial Link Seri Putra, D’Punchak Aman
Seri Putra, D’Punchak Nusa
BB SALAK TINGGI, SEPANG Seri Putra, D’Punchak Unggul
Tiara Heights, Phase 1 Seri Putra, D’Sentral Terrace
Tiara Heights, Allysia Castanea Residences
Tiara Heights, Bungalow Anjung Suasana, Semi-detached
Taman Ixora, Fasa 2B – Maya SP Retail Centre
D’Mawar Residensi Anjung Suasana, Bungalow
Taman Seroja, Rumah Berkembar 1.5 tkt Rimbun Suria, Meranti, Sena & Cengal
Taman Dahlia, Rumah Pangsa Rimbun Suria, Sena 2
Taman Dahlia, Dahlia Court Laman Indah, Abadi
Taman Seroja, Rumah Berkembar 1 Tkt Laman Indah, Bahagia
Desa Bestari, Sephia & Jasmine Laman Indah, Ceria
Taman Sri Bayu Anjung Suasana 2, Merbau
Taman Dahlia, RB 1A Anjung Suasana 2, Balau
Taman Dahlia, RB 1B Legundi Residensi, Delia & Erra
Legundi Residensi, Bella & Camilla 
BANDAR BARU NILAI, NS Legundi Residensi, Arisa 
Putra Nilai, Melati Square Legundi Residensi, Hana Twin 
Putra Nilai, Desa Kolej II  Legundi Residensi, Gia 
Putra Nilai, Acasia Park Legundi Residensi, Fiona 
Putra Nilai, Freesia Home
Putra Nilai, Dahlia Court 
Putra Nilai, Jati Park
Putra Nilai, Impiana Residence
Putra Nilai, Nilai Springs Heights
Putra Nilai, Acasia Park Premium
Putra Nilai, Jasmin
Green Beverly Hills, Sky Bungalow
Green Beverly Hills, Water Villa
Green Beverly Hills, Garden Villa
Starz Valley, Serviced Apartment
Starz Valley, SOHO Office
Putra Nillai, Bayu Residence

Property / Housing Prices at Salak Tinggi, Sepang – Taman Sri Bayu

What is the Housing Price / Property Prices in Malaysia ?

House Price

House For Sale at Salak Tinggi, Sepang by developer in ~ year 2007

Property Type Terrace Link (2 storey)
Location Salak Tinggi, Sepang, Selangor
Tenure of Land Freehold
Price RM 104,750
Built-up
  • 20×70
Bumi Discount 5 %
Total Unit 24
Completion Date March 2007
Contact No. 03 9285 0600 / 9806 3634
Property Developer Semua Jadi Sdn Bhd

 

Compiled by Ross Aziz RESCOM at hartanahguru.com.

Ross Aziz RESCOM is a real estate agent (Ejen Hartanah) at Bangi, Kajang, Sepang, Putrajaya, Cyberjaya, Puchong, Semenyih, Seri Kembangan and Nilai. More property tips and house for sale at www.facebook.com/hartanahguru

Disclaimer :

This is for reference only. The details may not be accurate. The project may have been completed. Kindly contact the developer for the accurate info.

LIKE us on Facebook

Hartanahguru FB Cover

More Property / Housing Prices by Developers :

KOTA WARISAN, SEPANG BANDAR SERI PUTRA, BANGI
Kota Warisan, 2-storey Terrace Seri Putra, D’Sentral Terrace 6B
Kota Warisan, Semi-D Princeton Residences, Semi-D
Kota Warisan, Bungalow Seri Putra, D’Punchak Putra
Kota Warisan, Palatial Link Seri Putra, D’Punchak Aman
Seri Putra, D’Punchak Nusa
BB SALAK TINGGI, SEPANG Seri Putra, D’Punchak Unggul
Tiara Heights, Phase 1 Seri Putra, D’Sentral Terrace
Tiara Heights, Allysia Castanea Residences
Tiara Heights, Bungalow Anjung Suasana, Semi-detached
Taman Ixora, Fasa 2B – Maya SP Retail Centre
D’Mawar Residensi Anjung Suasana, Bungalow
Taman Seroja, Rumah Berkembar 1.5 tkt Rimbun Suria, Meranti, Sena & Cengal
Taman Dahlia, Rumah Pangsa Rimbun Suria, Sena 2
Taman Dahlia, Dahlia Court Laman Indah, Abadi
Taman Seroja, Rumah Berkembar 1 Tkt Laman Indah, Bahagia
Desa Bestari, Sephia & Jasmine Laman Indah, Ceria
Taman Sri Bayu Anjung Suasana 2, Merbau
Taman Dahlia, RB 1A Anjung Suasana 2, Balau
Taman Dahlia, RB 1B Legundi Residensi, Delia & Erra
Legundi Residensi, Bella & Camilla 
BANDAR BARU NILAI, NS Legundi Residensi, Arisa 
Putra Nilai, Melati Square Legundi Residensi, Hana Twin 
Putra Nilai, Desa Kolej II  Legundi Residensi, Gia 
Putra Nilai, Acasia Park Legundi Residensi, Fiona 
Putra Nilai, Freesia Home
Putra Nilai, Dahlia Court 
Putra Nilai, Jati Park
Putra Nilai, Impiana Residence
Putra Nilai, Nilai Springs Heights
Putra Nilai, Acasia Park Premium
Putra Nilai, Jasmin
Green Beverly Hills, Sky Bungalow
Green Beverly Hills, Water Villa
Green Beverly Hills, Garden Villa
Starz Valley, Serviced Apartment
Starz Valley, SOHO Office
Putra Nillai, Bayu Residence

Property / Housing Prices at Salak Tinggi, Sepang – Taman Desa Bestari

What is the Housing Price / Property Prices in Malaysia ?

House Price

House For Sale at Salak Tinggi, Sepang by developer in ~ year 2007

Property Type Terrace Link (1.5 storey)
Location Salak Tinggi, Sepang, Selangor

Taman Desa Bestari, Bandar Baru Salak Tinggi, Malaysia
Tenure of Land Malay Reserved Land
Price RM 219,975 – 336,000
Built-up 1,612 – 1,815 s.f.

  • Sephia (40×80/40×150, 1815sf, 184-unit, RM234,275-336,000)
  • Jasmine (40×70, 1612sf, 24-unit, RM219,975-268,400)
Total Unit 226
Completion Date Jun 2007
Contact No. 03 9285 0600
Property Developer Pesaka Saujana (M) Sdn Bhd

 

Compiled by Ross Aziz RESCOM at hartanahguru.com.

Ross Aziz RESCOM is a real estate agent (Ejen Hartanah) at Bangi, Kajang, Sepang, Putrajaya, Cyberjaya, Puchong, Semenyih, Seri Kembangan and Nilai. More property tips and house for sale at www.facebook.com/hartanahguru

Disclaimer :

This is for reference only. The details may not be accurate. The project may have been completed. Kindly contact the developer for the accurate info.

More New Housing Projects by Developers

House For Sale at Bayu Residence Bandar Baru Nilai, Negeri Sembilan

House For Sale at Kasia Green Bandar Baru Nilai, Negeri Sembilan

House For Sale at Delfina, Nilai Impian, Nilai, Negeri Sembilan

House For Sale at Desa Salak Pekerti, Bandar Baru Salak Tinggi, Sepang

House For Sale at Harmony Park, Dengkil

House For Sale at Desa Anjung Putra, Putrajaya

Shop For Sale at Diplomatic Enclave, Precint 15, Putrajaya

House For Sale at De Centrum Bangi

House For Sale at Taman Sentosa Indah, Teras Jernang, Bangi

House For Sale Ilham Sari III, Alam Sari, Bangi

House For Sale at Taman Sutera Residence, Kajang

Property / Housing Prices at Salak Tinggi, Sepang – Taman Seroja

What is the Housing Price / Property Prices in Malaysia ?

House Price

House For Sale at Salak Tinggi, Sepang by developer in ~ year 2006

Project Area Taman Seroja
Property Type Semi Detached (1 storey)
Location Salak Tinggi, Sepang, Selangor
Tenure of Land Leasehold
Price RM 163,000 – 231,660
Built-up 1,160 s.f.

  • 35×80
Bumi Discount 7 %
Total Unit 4
Contact No. 03 9285 0600 / 9806 3634
Property Developer Pesaka Saujana (M) Sdn Bhd

 

Compiled by Ross Aziz RESCOM at hartanahguru.com.

Ross Aziz RESCOM is a real estate agent (Ejen Hartanah) at Bangi, Kajang, Sepang, Putrajaya, Cyberjaya, Puchong, Semenyih, Seri Kembangan and Nilai. More property tips and house for sale at www.facebook.com/hartanahguru

Disclaimer :

This is for reference only. The details may not be accurate. The project may have been completed. Kindly contact the developer for the accurate info.

More New Housing Projects by Developers

House For Sale at Bayu Residence Bandar Baru Nilai, Negeri Sembilan

House For Sale at Kasia Green Bandar Baru Nilai, Negeri Sembilan

House For Sale at Delfina, Nilai Impian, Nilai, Negeri Sembilan

House For Sale at Desa Salak Pekerti, Bandar Baru Salak Tinggi, Sepang

House For Sale at Harmony Park, Dengkil

House For Sale at Desa Anjung Putra, Putrajaya

Shop For Sale at Diplomatic Enclave, Precint 15, Putrajaya

House For Sale at De Centrum Bangi

House For Sale at Taman Sentosa Indah, Teras Jernang, Bangi

House For Sale Ilham Sari III, Alam Sari, Bangi

House For Sale at Taman Sutera Residence, Kajang

Property / Housing Prices at Salak Tinggi, Sepang – Taman Dahlia Dahlia Court

What is the Housing Price / Property Prices in Malaysia ?

House Price

House For Sale at Salak Tinggi, Sepang by developer in ~ year 2008

Project Area Taman Dahlia
Property Type Apartment
Location Salak Tinggi, Sepang, Selangor

Dahlia Court Apartment, BBST Sepang (Edited by Yusri), Bandar Baru Salak Tinggi, Malaysia
Tenure of Land Freehold
Price RM 60,000 – 76,500
Built-up 777 s.f.

  • 28×30
Total Unit 240
Completion Date May 2008
Contact No. 03 9285 0600 / 9806 3634
Property Developer Maxilux Properties Sdn Bhd

 

Compiled by Ross Aziz RESCOM at hartanahguru.com.

Ross Aziz RESCOM is a real estate agent (Ejen Hartanah) at Bangi, Kajang, Sepang, Putrajaya, Cyberjaya, Puchong, Semenyih, Seri Kembangan and Nilai. More property tips and house for sale at www.facebook.com/hartanahguru

Disclaimer :

This is for reference only. The details may not be accurate. The project may have been completed. Kindly contact the developer for the accurate info.

LIKE us on Facebook

Hartanahguru FB Cover

More Property / Housing Prices by Developers :

KOTA WARISAN, SEPANG BANDAR SERI PUTRA, BANGI
Kota Warisan, 2-storey Terrace Seri Putra, D’Sentral Terrace 6B
Kota Warisan, Semi-D Princeton Residences, Semi-D
Kota Warisan, Bungalow Seri Putra, D’Punchak Putra
Kota Warisan, Palatial Link Seri Putra, D’Punchak Aman
Seri Putra, D’Punchak Nusa
BB SALAK TINGGI, SEPANG Seri Putra, D’Punchak Unggul
Tiara Heights, Phase 1 Seri Putra, D’Sentral Terrace
Tiara Heights, Allysia Castanea Residences
Tiara Heights, Bungalow Anjung Suasana, Semi-detached
Taman Ixora, Fasa 2B – Maya SP Retail Centre
D’Mawar Residensi Anjung Suasana, Bungalow
Taman Seroja, Rumah Berkembar 1.5 tkt Rimbun Suria, Meranti, Sena & Cengal
Taman Dahlia, Rumah Pangsa Rimbun Suria, Sena 2
Taman Dahlia, Dahlia Court Laman Indah, Abadi
Taman Seroja, Rumah Berkembar 1 Tkt Laman Indah, Bahagia
Desa Bestari, Sephia & Jasmine Laman Indah, Ceria
Taman Sri Bayu Anjung Suasana 2, Merbau
Taman Dahlia, RB 1A Anjung Suasana 2, Balau
Taman Dahlia, RB 1B Legundi Residensi, Delia & Erra
Legundi Residensi, Bella & Camilla 
BANDAR BARU NILAI, NS Legundi Residensi, Arisa 
Putra Nilai, Melati Square Legundi Residensi, Hana Twin 
Putra Nilai, Desa Kolej II  Legundi Residensi, Gia 
Putra Nilai, Acasia Park Legundi Residensi, Fiona 
Putra Nilai, Freesia Home
Putra Nilai, Dahlia Court 
Putra Nilai, Jati Park
Putra Nilai, Impiana Residence
Putra Nilai, Nilai Springs Heights
Putra Nilai, Acasia Park Premium
Putra Nilai, Jasmin
Green Beverly Hills, Sky Bungalow
Green Beverly Hills, Water Villa
Green Beverly Hills, Garden Villa
Starz Valley, Serviced Apartment
Starz Valley, SOHO Office
Putra Nillai, Bayu Residence

Property / Housing Prices at Salak Tinggi, Sepang – Taman Dahlia Apartment

What is the Housing Price / Property Prices in Malaysia ?

House Price

House For Sale at Salak Tinggi, Sepang by developer in ~ year 2009

Project Area Taman Dahlia
Property Type Apartment
Location Salak Tinggi, Sepang, Selangor

Apartment Taman Dahlia Bbst, Bandar Baru Salak Tinggi, Malaysia
Tenure of Land Freehold
Price RM 42,000
Built-up
Total Unit 300
Completion Date Jan 2009
Contact No. 03 9285 0600 / 9806 3634
Property Developer Maxilux Properties Sdn Bhd

 

Compiled by Ross Aziz RESCOM at hartanahguru.com.

Ross Aziz RESCOM is a real estate agent (Ejen Hartanah) at Bangi, Kajang, Sepang, Putrajaya, Cyberjaya, Puchong, Semenyih, Seri Kembangan and Nilai. More property tips and house for sale at www.facebook.com/hartanahguru

Disclaimer :

This is for reference only. The details may not be accurate. The project may have been completed. Kindly contact the developer for the accurate info.

LIKE us on Facebook

Hartanahguru FB Cover

More Property / Housing Prices by Developers :

KOTA WARISAN, SEPANG BANDAR SERI PUTRA, BANGI
Kota Warisan, 2-storey Terrace Seri Putra, D’Sentral Terrace 6B
Kota Warisan, Semi-D Princeton Residences, Semi-D
Kota Warisan, Bungalow Seri Putra, D’Punchak Putra
Kota Warisan, Palatial Link Seri Putra, D’Punchak Aman
Seri Putra, D’Punchak Nusa
BB SALAK TINGGI, SEPANG Seri Putra, D’Punchak Unggul
Tiara Heights, Phase 1 Seri Putra, D’Sentral Terrace
Tiara Heights, Allysia Castanea Residences
Tiara Heights, Bungalow Anjung Suasana, Semi-detached
Taman Ixora, Fasa 2B – Maya SP Retail Centre
D’Mawar Residensi Anjung Suasana, Bungalow
Taman Seroja, Rumah Berkembar 1.5 tkt Rimbun Suria, Meranti, Sena & Cengal
Taman Dahlia, Rumah Pangsa Rimbun Suria, Sena 2
Taman Dahlia, Dahlia Court Laman Indah, Abadi
Taman Seroja, Rumah Berkembar 1 Tkt Laman Indah, Bahagia
Desa Bestari, Sephia & Jasmine Laman Indah, Ceria
Taman Sri Bayu Anjung Suasana 2, Merbau
Taman Dahlia, RB 1A Anjung Suasana 2, Balau
Taman Dahlia, RB 1B Legundi Residensi, Delia & Erra
Legundi Residensi, Bella & Camilla 
BANDAR BARU NILAI, NS Legundi Residensi, Arisa 
Putra Nilai, Melati Square Legundi Residensi, Hana Twin 
Putra Nilai, Desa Kolej II  Legundi Residensi, Gia 
Putra Nilai, Acasia Park Legundi Residensi, Fiona 
Putra Nilai, Freesia Home
Putra Nilai, Dahlia Court 
Putra Nilai, Jati Park
Putra Nilai, Impiana Residence
Putra Nilai, Nilai Springs Heights
Putra Nilai, Acasia Park Premium
Putra Nilai, Jasmin
Green Beverly Hills, Sky Bungalow
Green Beverly Hills, Water Villa
Green Beverly Hills, Garden Villa
Starz Valley, Serviced Apartment
Starz Valley, SOHO Office
Putra Nillai, Bayu Residence

Property / Housing Prices at Salak Tinggi, Sepang – Taman Seroja

What is the Housing Price / Property Prices in Malaysia ?

House Price

House For Sale at Salak Tinggi, Sepang by developer in ~ year 2006

Project Area Taman Seroja
Property Type Semi Detached (1.5 storey)
Location Salak Tinggi, Sepang, Selangor
Tenure of Land Leasehold
Price RM 199,000 – 289,637
Built-up 1,402 s.f.

  • 35×70
Bumi Discount 10 %
Total Unit 18
Completion Date Jun 2006
Contact No. 03 9285 0600 / 9806 3634
Property Developer Pesaka Saujana (M) Sdn Bhd

 

Compiled by Ross Aziz RESCOM at hartanahguru.com.

Ross Aziz RESCOM is a real estate agent (Ejen Hartanah) at Bangi, Kajang, Sepang, Putrajaya, Cyberjaya, Puchong, Semenyih, Seri Kembangan and Nilai. More property tips and house for sale at www.facebook.com/hartanahguru

Disclaimer :

This is for reference only. The details may not be accurate. The project may have been completed. Kindly contact the developer for the accurate info.

LIKE us on Facebook

Hartanahguru FB Cover

More Property / Housing Prices by Developers :

KOTA WARISAN, SEPANG BANDAR SERI PUTRA, BANGI
Kota Warisan, 2-storey Terrace Seri Putra, D’Sentral Terrace 6B
Kota Warisan, Semi-D Princeton Residences, Semi-D
Kota Warisan, Bungalow Seri Putra, D’Punchak Putra
Kota Warisan, Palatial Link Seri Putra, D’Punchak Aman
Seri Putra, D’Punchak Nusa
BB SALAK TINGGI, SEPANG Seri Putra, D’Punchak Unggul
Tiara Heights, Phase 1 Seri Putra, D’Sentral Terrace
Tiara Heights, Allysia Castanea Residences
Tiara Heights, Bungalow Anjung Suasana, Semi-detached
Taman Ixora, Fasa 2B – Maya SP Retail Centre
D’Mawar Residensi Anjung Suasana, Bungalow
Taman Seroja, Rumah Berkembar 1.5 tkt Rimbun Suria, Meranti, Sena & Cengal
Taman Dahlia, Rumah Pangsa Rimbun Suria, Sena 2
Taman Dahlia, Dahlia Court Laman Indah, Abadi
Taman Seroja, Rumah Berkembar 1 Tkt Laman Indah, Bahagia
Desa Bestari, Sephia & Jasmine Laman Indah, Ceria
Taman Sri Bayu Anjung Suasana 2, Merbau
Taman Dahlia, RB 1A Anjung Suasana 2, Balau
Taman Dahlia, RB 1B Legundi Residensi, Delia & Erra
Legundi Residensi, Bella & Camilla 
BANDAR BARU NILAI, NS Legundi Residensi, Arisa 
Putra Nilai, Melati Square Legundi Residensi, Hana Twin 
Putra Nilai, Desa Kolej II  Legundi Residensi, Gia 
Putra Nilai, Acasia Park Legundi Residensi, Fiona 
Putra Nilai, Freesia Home
Putra Nilai, Dahlia Court 
Putra Nilai, Jati Park
Putra Nilai, Impiana Residence
Putra Nilai, Nilai Springs Heights
Putra Nilai, Acasia Park Premium
Putra Nilai, Jasmin
Green Beverly Hills, Sky Bungalow
Green Beverly Hills, Water Villa
Green Beverly Hills, Garden Villa
Starz Valley, Serviced Apartment
Starz Valley, SOHO Office
Putra Nillai, Bayu Residence

Property / Housing Prices at Bandar Seri Putra, Bangi – Legundi Residensi Fiona

What is the Housing Price / Property Prices in Malaysia ?

House Price

House For Sale at Bandar Seri Putra, Bangi by developer in ~ year 2011

Project Area Bandar Seri Putra
Property Type Bungalow (2 storey)
Location Bandar Seri Putra, Bangi, Selangor
Tenure of Land Freehold
Price RM 1,662,000 – 1,706,400
Built-up 3,506 s.f.
Bumi Discount 7 %
Land Area 4,704 s.f.
Total Unit 3
Completion Date November 2013
Website www.umland.com.my
Contact No. 03 8927 1611
Property Developer Bangi Heights Development Sdn Bhd

 

Compiled by Ross Aziz RESCOM at hartanahguru.com.

Ross Aziz RESCOM is a real estate agent (Ejen Hartanah) at Bangi, Kajang, Sepang, Putrajaya, Cyberjaya, Puchong, Semenyih, Seri Kembangan and Nilai. More property tips and house for sale at www.facebook.com/hartanahguru

Disclaimer :

This is for reference only. The details may not be accurate. The project may have been completed. Kindly contact the developer for the accurate info.

LIKE us on Facebook

Hartanahguru FB Cover

More Property / Housing Prices by Developers :

KOTA WARISAN, SEPANG BANDAR SERI PUTRA, BANGI
Kota Warisan, 2-storey Terrace Seri Putra, D’Sentral Terrace 6B
Kota Warisan, Semi-D Princeton Residences, Semi-D
Kota Warisan, Bungalow Seri Putra, D’Punchak Putra
Kota Warisan, Palatial Link Seri Putra, D’Punchak Aman
Seri Putra, D’Punchak Nusa
BB SALAK TINGGI, SEPANG Seri Putra, D’Punchak Unggul
Tiara Heights, Phase 1 Seri Putra, D’Sentral Terrace
Tiara Heights, Allysia Castanea Residences
Tiara Heights, Bungalow Anjung Suasana, Semi-detached
Taman Ixora, Fasa 2B – Maya SP Retail Centre
D’Mawar Residensi Anjung Suasana, Bungalow
Taman Seroja, Rumah Berkembar 1.5 tkt Rimbun Suria, Meranti, Sena & Cengal
Taman Dahlia, Rumah Pangsa Rimbun Suria, Sena 2
Taman Dahlia, Dahlia Court Laman Indah, Abadi
Taman Seroja, Rumah Berkembar 1 Tkt Laman Indah, Bahagia
Desa Bestari, Sephia & Jasmine Laman Indah, Ceria
Taman Sri Bayu Anjung Suasana 2, Merbau
Taman Dahlia, RB 1A Anjung Suasana 2, Balau
Taman Dahlia, RB 1B Legundi Residensi, Delia & Erra
Legundi Residensi, Bella & Camilla 
BANDAR BARU NILAI, NS Legundi Residensi, Arisa 
Putra Nilai, Melati Square Legundi Residensi, Hana Twin 
Putra Nilai, Desa Kolej II  Legundi Residensi, Gia 
Putra Nilai, Acasia Park Legundi Residensi, Fiona 
Putra Nilai, Freesia Home
Putra Nilai, Dahlia Court 
Putra Nilai, Jati Park
Putra Nilai, Impiana Residence
Putra Nilai, Nilai Springs Heights
Putra Nilai, Acasia Park Premium
Putra Nilai, Jasmin
Green Beverly Hills, Sky Bungalow
Green Beverly Hills, Water Villa
Green Beverly Hills, Garden Villa
Starz Valley, Serviced Apartment
Starz Valley, SOHO Office
Putra Nillai, Bayu Residence

Property / Housing Prices at Bandar Seri Putra, Bangi – Legundi Residensi Gia

What is the Housing Price / Property Prices in Malaysia ?

House Price

House For Sale at Bandar Seri Putra, Bangi by developer in ~ year 2013

Project Area Bandar Seri Putra
Property Type Semi Detached (2 storey)
Location Bandar Seri Putra, Bangi, Selangor
Tenure of Land Freehold
Price RM 743,400 – 1,224,000
Built-up 2,659 s.f.

  • 35X75
Bumi Discount 7 %
Total Unit 52
Completion Date November 2013
Website www.umland.com.my
Contact No. 03 8927 1611
Property Developer Bangi Heights Development Sdn Bhd

Compiled by Ross Aziz RESCOM at hartanahguru.com.

Ross Aziz RESCOM is a real estate agent (Ejen Hartanah) at Bangi, Kajang, Sepang, Putrajaya, Cyberjaya, Puchong, Semenyih, Seri Kembangan and Nilai. More property tips and house for sale at www.facebook.com/hartanahguru

Disclaimer :

This is for reference only. The details may not be accurate. The project may have been completed. Kindly contact the developer for the accurate info.

LIKE us on Facebook

Hartanahguru FB Cover

More Property / Housing Prices by Developers :

KOTA WARISAN, SEPANG BANDAR SERI PUTRA, BANGI
Kota Warisan, 2-storey Terrace Seri Putra, D’Sentral Terrace 6B
Kota Warisan, Semi-D Princeton Residences, Semi-D
Kota Warisan, Bungalow Seri Putra, D’Punchak Putra
Kota Warisan, Palatial Link Seri Putra, D’Punchak Aman
Seri Putra, D’Punchak Nusa
BB SALAK TINGGI, SEPANG Seri Putra, D’Punchak Unggul
Tiara Heights, Phase 1 Seri Putra, D’Sentral Terrace
Tiara Heights, Allysia Castanea Residences
Tiara Heights, Bungalow Anjung Suasana, Semi-detached
Taman Ixora, Fasa 2B – Maya SP Retail Centre
D’Mawar Residensi Anjung Suasana, Bungalow
Taman Seroja, Rumah Berkembar 1.5 tkt Rimbun Suria, Meranti, Sena & Cengal
Taman Dahlia, Rumah Pangsa Rimbun Suria, Sena 2
Taman Dahlia, Dahlia Court Laman Indah, Abadi
Taman Seroja, Rumah Berkembar 1 Tkt Laman Indah, Bahagia
Desa Bestari, Sephia & Jasmine Laman Indah, Ceria
Taman Sri Bayu Anjung Suasana 2, Merbau
Taman Dahlia, RB 1A Anjung Suasana 2, Balau
Taman Dahlia, RB 1B Legundi Residensi, Delia & Erra
Legundi Residensi, Bella & Camilla 
BANDAR BARU NILAI, NS Legundi Residensi, Arisa 
Putra Nilai, Melati Square Legundi Residensi, Hana Twin 
Putra Nilai, Desa Kolej II  Legundi Residensi, Gia 
Putra Nilai, Acasia Park Legundi Residensi, Fiona 
Putra Nilai, Freesia Home
Putra Nilai, Dahlia Court 
Putra Nilai, Jati Park
Putra Nilai, Impiana Residence
Putra Nilai, Nilai Springs Heights
Putra Nilai, Acasia Park Premium
Putra Nilai, Jasmin
Green Beverly Hills, Sky Bungalow
Green Beverly Hills, Water Villa
Green Beverly Hills, Garden Villa
Starz Valley, Serviced Apartment
Starz Valley, SOHO Office
Putra Nillai, Bayu Residence

Property / Housing Prices at Bandar Seri Putra, Bangi – Legundi Residensi Hana Twin

What is the Housing Price / Property Prices in Malaysia ?

House Price

House For Sale at Bandar Seri Putra, Bangi by developer in ~ year 2011

Project Area Bandar Seri Putra
Property Type Semi Detached (2 storey)
Location Bandar Seri Putra, Bangi, Selangor
Tenure of Land Freehold
Price RM 932,400 – 1,358,400
Built-up 3,020 s.f.

  • 40X75
Bumi Discount 7 %
Total Unit 16
Completion Date November 2013
Website www.umland.com.my
Contact No. 03 8927 1611
Property Developer Bangi Heights Development Sdn Bhd

 

Compiled by Ross Aziz RESCOM at hartanahguru.com.

Ross Aziz RESCOM is a real estate agent (Ejen Hartanah) at Bangi, Kajang, Sepang, Putrajaya, Cyberjaya, Puchong, Semenyih, Seri Kembangan and Nilai. More property tips and house for sale at www.facebook.com/hartanahguru

Disclaimer :

This is for reference only. The details may not be accurate. The project may have been completed. Kindly contact the developer for the accurate info.

LIKE us on Facebook

Hartanahguru FB Cover

More Property / Housing Prices by Developers :

KOTA WARISAN, SEPANG BANDAR SERI PUTRA, BANGI
Kota Warisan, 2-storey Terrace Seri Putra, D’Sentral Terrace 6B
Kota Warisan, Semi-D Princeton Residences, Semi-D
Kota Warisan, Bungalow Seri Putra, D’Punchak Putra
Kota Warisan, Palatial Link Seri Putra, D’Punchak Aman
Seri Putra, D’Punchak Nusa
BB SALAK TINGGI, SEPANG Seri Putra, D’Punchak Unggul
Tiara Heights, Phase 1 Seri Putra, D’Sentral Terrace
Tiara Heights, Allysia Castanea Residences
Tiara Heights, Bungalow Anjung Suasana, Semi-detached
Taman Ixora, Fasa 2B – Maya SP Retail Centre
D’Mawar Residensi Anjung Suasana, Bungalow
Taman Seroja, Rumah Berkembar 1.5 tkt Rimbun Suria, Meranti, Sena & Cengal
Taman Dahlia, Rumah Pangsa Rimbun Suria, Sena 2
Taman Dahlia, Dahlia Court Laman Indah, Abadi
Taman Seroja, Rumah Berkembar 1 Tkt Laman Indah, Bahagia
Desa Bestari, Sephia & Jasmine Laman Indah, Ceria
Taman Sri Bayu Anjung Suasana 2, Merbau
Taman Dahlia, RB 1A Anjung Suasana 2, Balau
Taman Dahlia, RB 1B Legundi Residensi, Delia & Erra
Legundi Residensi, Bella & Camilla 
BANDAR BARU NILAI, NS Legundi Residensi, Arisa 
Putra Nilai, Melati Square Legundi Residensi, Hana Twin 
Putra Nilai, Desa Kolej II  Legundi Residensi, Gia 
Putra Nilai, Acasia Park Legundi Residensi, Fiona 
Putra Nilai, Freesia Home
Putra Nilai, Dahlia Court 
Putra Nilai, Jati Park
Putra Nilai, Impiana Residence
Putra Nilai, Nilai Springs Heights
Putra Nilai, Acasia Park Premium
Putra Nilai, Jasmin
Green Beverly Hills, Sky Bungalow
Green Beverly Hills, Water Villa
Green Beverly Hills, Garden Villa
Starz Valley, Serviced Apartment
Starz Valley, SOHO Office
Putra Nillai, Bayu Residence

Property / Housing Prices at Bandar Seri Putra, Bangi – Legundi Residensi Arisa

What is the Housing Price / Property Prices in Malaysia ?

House Price

House For Sale at Bandar Seri Putra, Bangi by developer in ~ year 2011

Project Area Bandar Seri Putra
Property Type Bungalow (2 storey)
Location Bandar Seri Putra, Bangi, Selangor
Tenure of Land Freehold
Price RM 1,310,400
Built-up 2,981 s.f.
Bumi Discount 7 %
Total Unit 1
Launch Date 16 April 2011
Completion Date March 2013
Website www.umland.com.my
Contact No. 03 8927 1611
Property Developer Bangi Heights Development Sdn Bhd

 

Compiled by Ross Aziz RESCOM at hartanahguru.com.

Ross Aziz RESCOM is a real estate agent (Ejen Hartanah) at Bangi, Kajang, Sepang, Putrajaya, Cyberjaya, Puchong, Semenyih, Seri Kembangan and Nilai. More property tips and house for sale at www.facebook.com/hartanahguru

Disclaimer :

This is for reference only. The details may not be accurate. The project may have been completed. Kindly contact the developer for the accurate info.

LIKE us on Facebook

Hartanahguru FB Cover

More Property / Housing Prices by Developers :

KOTA WARISAN, SEPANG BANDAR SERI PUTRA, BANGI
Kota Warisan, 2-storey Terrace Seri Putra, D’Sentral Terrace 6B
Kota Warisan, Semi-D Princeton Residences, Semi-D
Kota Warisan, Bungalow Seri Putra, D’Punchak Putra
Kota Warisan, Palatial Link Seri Putra, D’Punchak Aman
Seri Putra, D’Punchak Nusa
BB SALAK TINGGI, SEPANG Seri Putra, D’Punchak Unggul
Tiara Heights, Phase 1 Seri Putra, D’Sentral Terrace
Tiara Heights, Allysia Castanea Residences
Tiara Heights, Bungalow Anjung Suasana, Semi-detached
Taman Ixora, Fasa 2B – Maya SP Retail Centre
D’Mawar Residensi Anjung Suasana, Bungalow
Taman Seroja, Rumah Berkembar 1.5 tkt Rimbun Suria, Meranti, Sena & Cengal
Taman Dahlia, Rumah Pangsa Rimbun Suria, Sena 2
Taman Dahlia, Dahlia Court Laman Indah, Abadi
Taman Seroja, Rumah Berkembar 1 Tkt Laman Indah, Bahagia
Desa Bestari, Sephia & Jasmine Laman Indah, Ceria
Taman Sri Bayu Anjung Suasana 2, Merbau
Taman Dahlia, RB 1A Anjung Suasana 2, Balau
Taman Dahlia, RB 1B Legundi Residensi, Delia & Erra
Legundi Residensi, Bella & Camilla 
BANDAR BARU NILAI, NS Legundi Residensi, Arisa 
Putra Nilai, Melati Square Legundi Residensi, Hana Twin 
Putra Nilai, Desa Kolej II  Legundi Residensi, Gia 
Putra Nilai, Acasia Park Legundi Residensi, Fiona 
Putra Nilai, Freesia Home
Putra Nilai, Dahlia Court 
Putra Nilai, Jati Park
Putra Nilai, Impiana Residence
Putra Nilai, Nilai Springs Heights
Putra Nilai, Acasia Park Premium
Putra Nilai, Jasmin
Green Beverly Hills, Sky Bungalow
Green Beverly Hills, Water Villa
Green Beverly Hills, Garden Villa
Starz Valley, Serviced Apartment
Starz Valley, SOHO Office
Putra Nillai, Bayu Residence

Property / Housing Prices at Bandar Seri Putra, Bangi – Legundi Residensi Bella & Camillia

What is the Housing Price / Property Prices in Malaysia ?

House Price

House For Sale at Bandar Seri Putra, Bangi by developer in ~ year 2011

Project Area Bandar Seri Putra
Property Type Semi Detached (2 storey)
Location Bandar Seri Putra, Bangi, Selangor
Tenure of Land Freehold
Price RM 701,400 – 1,023,600
Built-up 2,545 – 2,559 s.f.

  • Type B -Bella, Twin Home, 50X70 Built-up 2,545 sq.ft.
  • Type C – Camilla, Twin Home, 35X65 Built-up 2,559 sq.ft.
Bumi Discount 7 %
Total Unit 12
Launch Date 16 April 2011
Completion Date March 2013
Website www.umland.com.my
Contact No. 03 8927 1611
Property Developer Bangi Heights Development Sdn Bhd

 

Compiled by Ross Aziz RESCOM at hartanahguru.com.

Ross Aziz RESCOM is a real estate agent (Ejen Hartanah) at Bangi, Kajang, Sepang, Putrajaya, Cyberjaya, Puchong, Semenyih, Seri Kembangan and Nilai. More property tips and house for sale at www.facebook.com/hartanahguru

Disclaimer :

This is for reference only. The details may not be accurate. The project may have been completed. Kindly contact the developer for the accurate info.

LIKE us on Facebook

Hartanahguru FB Cover

More Property / Housing Prices by Developers :

KOTA WARISAN, SEPANG BANDAR SERI PUTRA, BANGI
Kota Warisan, 2-storey Terrace Seri Putra, D’Sentral Terrace 6B
Kota Warisan, Semi-D Princeton Residences, Semi-D
Kota Warisan, Bungalow Seri Putra, D’Punchak Putra
Kota Warisan, Palatial Link Seri Putra, D’Punchak Aman
Seri Putra, D’Punchak Nusa
BB SALAK TINGGI, SEPANG Seri Putra, D’Punchak Unggul
Tiara Heights, Phase 1 Seri Putra, D’Sentral Terrace
Tiara Heights, Allysia Castanea Residences
Tiara Heights, Bungalow Anjung Suasana, Semi-detached
Taman Ixora, Fasa 2B – Maya SP Retail Centre
D’Mawar Residensi Anjung Suasana, Bungalow
Taman Seroja, Rumah Berkembar 1.5 tkt Rimbun Suria, Meranti, Sena & Cengal
Taman Dahlia, Rumah Pangsa Rimbun Suria, Sena 2
Taman Dahlia, Dahlia Court Laman Indah, Abadi
Taman Seroja, Rumah Berkembar 1 Tkt Laman Indah, Bahagia
Desa Bestari, Sephia & Jasmine Laman Indah, Ceria
Taman Sri Bayu Anjung Suasana 2, Merbau
Taman Dahlia, RB 1A Anjung Suasana 2, Balau
Taman Dahlia, RB 1B Legundi Residensi, Delia & Erra
Legundi Residensi, Bella & Camilla 
BANDAR BARU NILAI, NS Legundi Residensi, Arisa 
Putra Nilai, Melati Square Legundi Residensi, Hana Twin 
Putra Nilai, Desa Kolej II  Legundi Residensi, Gia 
Putra Nilai, Acasia Park Legundi Residensi, Fiona 
Putra Nilai, Freesia Home
Putra Nilai, Dahlia Court 
Putra Nilai, Jati Park
Putra Nilai, Impiana Residence
Putra Nilai, Nilai Springs Heights
Putra Nilai, Acasia Park Premium
Putra Nilai, Jasmin
Green Beverly Hills, Sky Bungalow
Green Beverly Hills, Water Villa
Green Beverly Hills, Garden Villa
Starz Valley, Serviced Apartment
Starz Valley, SOHO Office
Putra Nillai, Bayu Residence

Property / Housing Prices at Bandar Seri Putra, Bangi – Legundi Residensi Delia & Erra

What is the Housing Price / Property Prices in Malaysia ?

House Price

House For Sale at Bandar Seri Putra, Bangi by developer in ~ year 2011

Project Area Bandar Seri Putra
Property Type Semi Detached (2 storey)
Location Bandar Seri Putra, Bangi, Selangor
Tenure of Land Freehold
Price RM 555,450 – 915,600
Built-up 2,156 – 2,405 s.f.

  • Type D – Delia, 2 Storey Cluster Home, 35X75 Built-up 2,405 sq.ft.
  • Type E – Erra, 2 Storey Cluster Home, 35X65 Built-up 2,156 sq.ft.
Bumi Discount 7 %
Total Unit 52
Launch Date 16 April 2011
Completion Date March 2013
Website www.umland.com.my
Contact No. 03 8927 1611
Property Developer Bangi Heights Development Sdn Bhd

 

Compiled by Ross Aziz RESCOM at hartanahguru.com.

Ross Aziz RESCOM is a real estate agent (Ejen Hartanah) at Bangi, Kajang, Sepang, Putrajaya, Cyberjaya, Puchong, Semenyih, Seri Kembangan and Nilai. More property tips and house for sale at www.facebook.com/hartanahguru

Disclaimer :

This is for reference only. The details may not be accurate. The project may have been completed. Kindly contact the developer for the accurate info.

LIKE us on Facebook

Hartanahguru FB Cover

More Property / Housing Prices by Developers :

KOTA WARISAN, SEPANG BANDAR SERI PUTRA, BANGI
Kota Warisan, 2-storey Terrace Seri Putra, D’Sentral Terrace 6B
Kota Warisan, Semi-D Princeton Residences, Semi-D
Kota Warisan, Bungalow Seri Putra, D’Punchak Putra
Kota Warisan, Palatial Link Seri Putra, D’Punchak Aman
Seri Putra, D’Punchak Nusa
BB SALAK TINGGI, SEPANG Seri Putra, D’Punchak Unggul
Tiara Heights, Phase 1 Seri Putra, D’Sentral Terrace
Tiara Heights, Allysia Castanea Residences
Tiara Heights, Bungalow Anjung Suasana, Semi-detached
Taman Ixora, Fasa 2B – Maya SP Retail Centre
D’Mawar Residensi Anjung Suasana, Bungalow
Taman Seroja, Rumah Berkembar 1.5 tkt Rimbun Suria, Meranti, Sena & Cengal
Taman Dahlia, Rumah Pangsa Rimbun Suria, Sena 2
Taman Dahlia, Dahlia Court Laman Indah, Abadi
Taman Seroja, Rumah Berkembar 1 Tkt Laman Indah, Bahagia
Desa Bestari, Sephia & Jasmine Laman Indah, Ceria
Taman Sri Bayu Anjung Suasana 2, Merbau
Taman Dahlia, RB 1A Anjung Suasana 2, Balau
Taman Dahlia, RB 1B Legundi Residensi, Delia & Erra
Legundi Residensi, Bella & Camilla 
BANDAR BARU NILAI, NS Legundi Residensi, Arisa 
Putra Nilai, Melati Square Legundi Residensi, Hana Twin 
Putra Nilai, Desa Kolej II  Legundi Residensi, Gia 
Putra Nilai, Acasia Park Legundi Residensi, Fiona 
Putra Nilai, Freesia Home
Putra Nilai, Dahlia Court 
Putra Nilai, Jati Park
Putra Nilai, Impiana Residence
Putra Nilai, Nilai Springs Heights
Putra Nilai, Acasia Park Premium
Putra Nilai, Jasmin
Green Beverly Hills, Sky Bungalow
Green Beverly Hills, Water Villa
Green Beverly Hills, Garden Villa
Starz Valley, Serviced Apartment
Starz Valley, SOHO Office
Putra Nillai, Bayu Residence

Property / Housing Prices at Bandar Seri Putra, Bangi – Anjung Suasana Balau

What is the Housing Price / Property Prices in Malaysia ?

House Price

House For Sale at Bandar Seri Putra, Bangi by developer in ~ year 2011

Project Area Bandar Seri Putra
Property Type Bungalow (2 storey)
Location Bandar Seri Putra, Bangi, Selangor
Tenure of Land Freehold
Price RM 840,000 – 1,011,600
Built-up 3,762 s.f.

  • 55X80
Bumi Discount 7 %
Total Unit 8
Completion Date October 2011
Website www.umland.com.my
Contact No. 03 8927 1611
Property Developer Bangi Heights Development Sdn Bhd

Compiled by Ross Aziz RESCOM at hartanahguru.com.

Ross Aziz RESCOM is a real estate agent (Ejen Hartanah) at Bangi, Kajang, Sepang, Putrajaya, Cyberjaya, Puchong, Semenyih, Seri Kembangan and Nilai. More property tips and house for sale at www.facebook.com/hartanahguru

Disclaimer :

This is for reference only. The details may not be accurate. The project may have been completed. Kindly contact the developer for the accurate info.

More New Housing Projects by Developers

House For Sale at Bayu Residence Bandar Baru Nilai, Negeri Sembilan

House For Sale at Kasia Green Bandar Baru Nilai, Negeri Sembilan

House For Sale at Delfina, Nilai Impian, Nilai, Negeri Sembilan

House For Sale at Desa Salak Pekerti, Bandar Baru Salak Tinggi, Sepang

House For Sale at Harmony Park, Dengkil

House For Sale at Desa Anjung Putra, Putrajaya

Shop For Sale at Diplomatic Enclave, Precint 15, Putrajaya

House For Sale at De Centrum Bangi

House For Sale at Taman Sentosa Indah, Teras Jernang, Bangi

House For Sale Ilham Sari III, Alam Sari, Bangi

House For Sale at Taman Sutera Residence, Kajang

Property / Housing Prices at Bandar Seri Putra, Bangi – Anjung Suasana Merbau

What is the Housing Price / Property Prices in Malaysia ?

House Price

House For Sale at Bandar Seri Putra, Bangi by developer in ~ year 2011

Project Area Bandar Seri Putra
Property Type Semi Detached (2 storey)
Location Bandar Seri Putra, Bangi, Selangor
Tenure of Land Freehold
Price RM 630,000 – 874,000
Built-up 2,768 s.f.

  • 38X80
  • Choice of 2 designs
Bumi Discount 7 %
Total Unit 46
Completion Date October 2011
Website www.umland.com.my
Contact No. 03 8927 1611
Property Developer Bangi Heights Development Sdn Bhd

Compiled by Ross Aziz RESCOM at hartanahguru.com.

Ross Aziz RESCOM is a real estate agent (Ejen Hartanah) at Bangi, Kajang, Sepang, Putrajaya, Cyberjaya, Puchong, Semenyih, Seri Kembangan and Nilai. More property tips and house for sale at www.facebook.com/hartanahguru

Disclaimer :

This is for reference only. The details may not be accurate. The project may have been completed. Kindly contact the developer for the accurate info.

LIKE us on Facebook

Hartanahguru FB Cover

More Property / Housing Prices by Developers :

KOTA WARISAN, SEPANG BANDAR SERI PUTRA, BANGI
Kota Warisan, 2-storey Terrace Seri Putra, D’Sentral Terrace 6B
Kota Warisan, Semi-D Princeton Residences, Semi-D
Kota Warisan, Bungalow Seri Putra, D’Punchak Putra
Kota Warisan, Palatial Link Seri Putra, D’Punchak Aman
Seri Putra, D’Punchak Nusa
BB SALAK TINGGI, SEPANG Seri Putra, D’Punchak Unggul
Tiara Heights, Phase 1 Seri Putra, D’Sentral Terrace
Tiara Heights, Allysia Castanea Residences
Tiara Heights, Bungalow Anjung Suasana, Semi-detached
Taman Ixora, Fasa 2B – Maya SP Retail Centre
D’Mawar Residensi Anjung Suasana, Bungalow
Taman Seroja, Rumah Berkembar 1.5 tkt Rimbun Suria, Meranti, Sena & Cengal
Taman Dahlia, Rumah Pangsa Rimbun Suria, Sena 2
Taman Dahlia, Dahlia Court Laman Indah, Abadi
Taman Seroja, Rumah Berkembar 1 Tkt Laman Indah, Bahagia
Desa Bestari, Sephia & Jasmine Laman Indah, Ceria
Taman Sri Bayu Anjung Suasana 2, Merbau
Taman Dahlia, RB 1A Anjung Suasana 2, Balau
Taman Dahlia, RB 1B Legundi Residensi, Delia & Erra
Legundi Residensi, Bella & Camilla 
BANDAR BARU NILAI, NS Legundi Residensi, Arisa 
Putra Nilai, Melati Square Legundi Residensi, Hana Twin 
Putra Nilai, Desa Kolej II  Legundi Residensi, Gia 
Putra Nilai, Acasia Park Legundi Residensi, Fiona 
Putra Nilai, Freesia Home
Putra Nilai, Dahlia Court 
Putra Nilai, Jati Park
Putra Nilai, Impiana Residence
Putra Nilai, Nilai Springs Heights
Putra Nilai, Acasia Park Premium
Putra Nilai, Jasmin
Green Beverly Hills, Sky Bungalow
Green Beverly Hills, Water Villa
Green Beverly Hills, Garden Villa
Starz Valley, Serviced Apartment
Starz Valley, SOHO Office
Putra Nillai, Bayu Residence

Property / Housing Prices at Bandar Seri Putra, Bangi – Laman Indah Ceria

What is the Housing Price / Property Prices in Malaysia ?

House Price

House For Sale at Bandar Seri Putra, Bangi by developer in ~ year 2011

Project Area Bandar Seri Putra
Property Type Terrace Link (2 storey)
Location Bandar Seri Putra, Bangi, Selangor
Tenure of Land Freehold
Price RM 379
Built-up 2,255 s.f.

  • 26X70
Bumi Discount 7 %
Total Unit 31
Completion Date August 2011
Website www.umland.com.my
Contact No. 03 8927 1611
Property Developer Bangi Heights Development Sdn Bhd

 

Compiled by Ross Aziz RESCOM at hartanahguru.com.

Ross Aziz RESCOM is a real estate agent (Ejen Hartanah) at Bangi, Kajang, Sepang, Putrajaya, Cyberjaya, Puchong, Semenyih, Seri Kembangan and Nilai. More property tips and house for sale at www.facebook.com/hartanahguru

Disclaimer :

This is for reference only. The details may not be accurate. The project may have been completed. Kindly contact the developer for the accurate info.

LIKE us on Facebook

Hartanahguru FB Cover

More Property / Housing Prices by Developers :

KOTA WARISAN, SEPANG BANDAR SERI PUTRA, BANGI
Kota Warisan, 2-storey Terrace Seri Putra, D’Sentral Terrace 6B
Kota Warisan, Semi-D Princeton Residences, Semi-D
Kota Warisan, Bungalow Seri Putra, D’Punchak Putra
Kota Warisan, Palatial Link Seri Putra, D’Punchak Aman
Seri Putra, D’Punchak Nusa
BB SALAK TINGGI, SEPANG Seri Putra, D’Punchak Unggul
Tiara Heights, Phase 1 Seri Putra, D’Sentral Terrace
Tiara Heights, Allysia Castanea Residences
Tiara Heights, Bungalow Anjung Suasana, Semi-detached
Taman Ixora, Fasa 2B – Maya SP Retail Centre
D’Mawar Residensi Anjung Suasana, Bungalow
Taman Seroja, Rumah Berkembar 1.5 tkt Rimbun Suria, Meranti, Sena & Cengal
Taman Dahlia, Rumah Pangsa Rimbun Suria, Sena 2
Taman Dahlia, Dahlia Court Laman Indah, Abadi
Taman Seroja, Rumah Berkembar 1 Tkt Laman Indah, Bahagia
Desa Bestari, Sephia & Jasmine Laman Indah, Ceria
Taman Sri Bayu Anjung Suasana 2, Merbau
Taman Dahlia, RB 1A Anjung Suasana 2, Balau
Taman Dahlia, RB 1B Legundi Residensi, Delia & Erra
Legundi Residensi, Bella & Camilla 
BANDAR BARU NILAI, NS Legundi Residensi, Arisa 
Putra Nilai, Melati Square Legundi Residensi, Hana Twin 
Putra Nilai, Desa Kolej II  Legundi Residensi, Gia 
Putra Nilai, Acasia Park Legundi Residensi, Fiona 
Putra Nilai, Freesia Home
Putra Nilai, Dahlia Court 
Putra Nilai, Jati Park
Putra Nilai, Impiana Residence
Putra Nilai, Nilai Springs Heights
Putra Nilai, Acasia Park Premium
Putra Nilai, Jasmin
Green Beverly Hills, Sky Bungalow
Green Beverly Hills, Water Villa
Green Beverly Hills, Garden Villa
Starz Valley, Serviced Apartment
Starz Valley, SOHO Office
Putra Nillai, Bayu Residence

Property / Housing Prices at Bandar Seri Putra, Bangi – Laman Indah Bahagia

What is the Housing Price / Property Prices in Malaysia ?

House Price

House For Sale at Bandar Seri Putra, Bangi by developer in ~ year 2011

Project Area Bandar Seri Putra
Property Type Terrace Link (2 storey)
Location Bandar Seri Putra, Bangi, Selangor
Tenure of Land Freehold
Price RM 348,000
Built-up 2,069 s.f.

  • 24X70
Bumi Discount 7 %
Total Unit 34
Completion Date August 2011
Website www.umland.com.my
Contact No. 03 8927 1611
Property Developer Bangi Heights Development Sdn Bhd

Compiled by Ross Aziz RESCOM at hartanahguru.com.

Ross Aziz RESCOM is a real estate agent (Ejen Hartanah) at Bangi, Kajang, Sepang, Putrajaya, Cyberjaya, Puchong, Semenyih, Seri Kembangan and Nilai. More property tips and house for sale at www.facebook.com/hartanahguru

Disclaimer :

This is for reference only. The details may not be accurate. The project may have been completed. Kindly contact the developer for the accurate info.

More New Housing Projects by Developers

House For Sale at Bayu Residence Bandar Baru Nilai, Negeri Sembilan

House For Sale at Kasia Green Bandar Baru Nilai, Negeri Sembilan

House For Sale at Delfina, Nilai Impian, Nilai, Negeri Sembilan

House For Sale at Desa Salak Pekerti, Bandar Baru Salak Tinggi, Sepang

House For Sale at Harmony Park, Dengkil

House For Sale at Desa Anjung Putra, Putrajaya

Shop For Sale at Diplomatic Enclave, Precint 15, Putrajaya

House For Sale at De Centrum Bangi

House For Sale at Taman Sentosa Indah, Teras Jernang, Bangi

House For Sale Ilham Sari III, Alam Sari, Bangi

House For Sale at Taman Sutera Residence, Kajang

Property / Housing Prices at Bandar Seri Putra, Bangi – Laman Indah Abadi

What is the Housing Price / Property Prices in Malaysia ?

House Price

House For Sale at Bandar Seri Putra, Bangi by developer in ~ year 2011

Project Area Bandar Seri Putra
Property Type Terrace Link (2 storey)
Location Bandar Seri Putra, Bangi, Selangor
Tenure of Land Freehold
Price RM 315,000 – 600,000
Built-up 1,861 s.f.

  • 22X75
Bumi Discount 7 %
Total Unit 56
Completion Date May 2011
Website www.umland.com.my
Contact No. 03 8927 1611
Property Developer Bangi Heights Development Sdn Bhd

Compiled by Ross Aziz RESCOM at hartanahguru.com.

Ross Aziz RESCOM is a real estate agent (Ejen Hartanah) at Bangi, Kajang, Sepang, Putrajaya, Cyberjaya, Puchong, Semenyih, Seri Kembangan and Nilai. More property tips and house for sale at www.facebook.com/hartanahguru

Disclaimer :

This is for reference only. The details may not be accurate. The project may have been completed. Kindly contact the developer for the accurate info.

LIKE us on Facebook

Hartanahguru FB Cover

More Property / Housing Prices by Developers :

KOTA WARISAN, SEPANG BANDAR SERI PUTRA, BANGI
Kota Warisan, 2-storey Terrace Seri Putra, D’Sentral Terrace 6B
Kota Warisan, Semi-D Princeton Residences, Semi-D
Kota Warisan, Bungalow Seri Putra, D’Punchak Putra
Kota Warisan, Palatial Link Seri Putra, D’Punchak Aman
Seri Putra, D’Punchak Nusa
BB SALAK TINGGI, SEPANG Seri Putra, D’Punchak Unggul
Tiara Heights, Phase 1 Seri Putra, D’Sentral Terrace
Tiara Heights, Allysia Castanea Residences
Tiara Heights, Bungalow Anjung Suasana, Semi-detached
Taman Ixora, Fasa 2B – Maya SP Retail Centre
D’Mawar Residensi Anjung Suasana, Bungalow
Taman Seroja, Rumah Berkembar 1.5 tkt Rimbun Suria, Meranti, Sena & Cengal
Taman Dahlia, Rumah Pangsa Rimbun Suria, Sena 2
Taman Dahlia, Dahlia Court Laman Indah, Abadi
Taman Seroja, Rumah Berkembar 1 Tkt Laman Indah, Bahagia
Desa Bestari, Sephia & Jasmine Laman Indah, Ceria
Taman Sri Bayu Anjung Suasana 2, Merbau
Taman Dahlia, RB 1A Anjung Suasana 2, Balau
Taman Dahlia, RB 1B Legundi Residensi, Delia & Erra
Legundi Residensi, Bella & Camilla 
BANDAR BARU NILAI, NS Legundi Residensi, Arisa 
Putra Nilai, Melati Square Legundi Residensi, Hana Twin 
Putra Nilai, Desa Kolej II  Legundi Residensi, Gia 
Putra Nilai, Acasia Park Legundi Residensi, Fiona 
Putra Nilai, Freesia Home
Putra Nilai, Dahlia Court 
Putra Nilai, Jati Park
Putra Nilai, Impiana Residence
Putra Nilai, Nilai Springs Heights
Putra Nilai, Acasia Park Premium
Putra Nilai, Jasmin
Green Beverly Hills, Sky Bungalow
Green Beverly Hills, Water Villa
Green Beverly Hills, Garden Villa
Starz Valley, Serviced Apartment
Starz Valley, SOHO Office
Putra Nillai, Bayu Residence

Property / Housing Prices at Bandar Seri Putra, Bangi – Rimbun Suria

What is the Housing Price / Property Prices in Malaysia ?

House Price

House For Sale at Bandar Seri Putra, Bangi by developer in ~ year 2010

Project Area Bandar Seri Putra
Property Type Terrace Link (2 storey)
Location Bandar Seri Putra, Bangi, Selangor
Tenure of Land Freehold
Price RM 286,000 – 660,000
Built-up 1,970 s.f.

  • 24X70, 4r3b
Completion Date August 2010
Website www.umland.com.my
Contact No. 03 8927 1611
Property Developer Bangi Heights Development Sdn Bhd

 

Compiled by Ross Aziz RESCOM at hartanahguru.com.

Ross Aziz RESCOM is a real estate agent (Ejen Hartanah) at Bangi, Kajang, Sep